Er is nog een globalistisch initiatief van Bergoglio, dat tevens door de coronacrisis werd uitgesteld, en verplaatst naar november: een internationale bijeenkomst in Assisi, onder de titel: ‘De economie van Franciscus’. Het past in de rij van recente initiatieven die Bergoglio nam, met betrekking tot de vorming van een ene-wereldkerk en zijn droom van een soort communistische utopie.

Dit is de recente tijdslijn van de gebeurtenissen:

  • Op 4 februari 2019 ondertekende Jorge Mario Bergoglio samen met de groot-imam van Al-Azhar, Ahmed el-Taye, het “Menselijke Broederlijkheidsdocument” dat stelt dat alle religies “gewild zijn door God, in Zijn wijsheid”, waardoor Bergoglio een publieke daad van apostasie stelde en een nieuwe stap maakte richting de “eenmaking” van alle religies. Geen enkele vermelding van Jezus Christus.
  • Reeds een maand later vroeg Bergoglio aan de grote universiteiten om dit document uitvoerig te promoten en te verspreiden.
  • 5 maanden later werd een ‘Hoger Comité’ opgericht bestaande uit enkele katholieke prelaten en enkele moslimgeestelijken, om dit document “ten uitvoer” te brengen. Geen enkele vermelding van Jezus Christus
  • Het interreligieus comité dat in eind augustus in de Verenigde Arabische Emiraten werd opgericht om Bergoglio’s “Menselijke Broederlijkheidsdocument”, waarin wordt gesteld dat “God alle religies heeft gewild”, te promoten, is op 11 september – de verjaardag van de (false-flag) ‘aanslagen’ op de WTC-torens – voor het eerst bijeengekomen in Casa Santa Marta – Bergoglio’s residentie in het Vaticaan. Alle leden van het comité kregen een kopie van het document. Geen enkele vermelding van Jezus Christus.
  • Reeds in mei 2019 riep Bergoglio op tot de creatie van ‘supranationale autoriteiten’ om VN-doelstellingen af te dwingen en “het klimaatbeleid af te dwingen,” met andere woorden, hij riep eigenlijk op tot de vorming van een soort ene-wereldregering, iets waartoe hij eerder al had opgeroepen in zijn milieu-encycliek “Laudato Si.” En tijdens de persconferentie op de terugvlucht van Afrika (Mozambique, Madagaskar en Mauritius) eerder deze maand, zei Bergoglio ook nog dat het onze “plicht” is om “internationale instellingen zoals de Verenigde Naties en de Europese Unie te gehoorzamen.”
  • In oktober 2019 vond de Amazonesynode plaats in Rome. Tijdens deze synode werden onder andere afgodische pachamamabeelden (van de Zuid-Amerikaanse natuurgodsdiensten) aanbeden in de Vaticaanse tuinen. Toen de beelden in de Tiber gegooid waren, zei Bergoglio dat dit “veel onrust in zijn ziel” had veroorzaakt. De exhortatie Querida Amazonia die uit de synode voortvloeide, bevat ronduit ketterse elementen zoals in paragraaf 9: deze legt op enthousiaste wijze uit dat het begrip ‘leven’ onder de mensen van de Amazone gekenmerkt wordt door een “verbondenheid tussen God en de verschillende spirituele krachten.” Dit omvat ook een “harmonie met het water, het gebied, de natuur, het gemeenschapsleven en de cultuur.” “Het gaat over het in harmonie leven met zichzelf, met de natuur, met de mensen en met het Opperwezen, omdat er een intercommunicatie bestaat tussen de hele kosmos, waar er niet wordt uitgesloten, noch uitgeslotenen zijn, en waar we een project voor het volle leven voor iedereen kunnen smeden.” Hier wordt precies een soort ‘pantheïsme’ verkondigd.
  • Bergoglio en El-Tayeb, de groot-imam van Al-Azhar, hebben in december 2019 gezamenlijk, via hun vertegenwoordigers in het interreligieuze ‘Hoger Comité’ dat in augustus in de Verenigde Arabische Emiraten werd opgericht, de VN gevraagd om een zogenaamde ‘Werelddag van Broederlijkheid’ in te voeren, alsook een ‘Wereldtop voor Menselijke Broederlijkheid’.

Globaal onderwijspact

Dan is van 11-18 oktober de bijeenkomst voor een “Globaal Pact” om een “nieuw humanisme” te creëren. Het stond gepland voor mei, maar moest omwille van de coronacrisis verplaatst worden. Het globale evenement heeft als titel “Heruitvinden van de Globale Onderwijsalliantie.” Bergoglio wil hiermee het onderwijs van de jeugd beïnvloeden. Bergoglio nodigt vertegenwoordigers van alle grote religies, internationale organisaties en diverse humanitaire instellingen, topfiguren van de politieke, economische en academische wereld, prominente atleten, wetenschappers en sociologen om een “Globaal Pact over Onderwijs” te ondertekenen, om zogezegd de “jongere generaties een verenigd en broederlijk gezamenlijk ‘huis’ door te geven.”

“Er is een globaal onderwijspact is nodig om ons te onderwijzen in universele solidariteit en een nieuw humanisme”, zo zei Bergoglio in een videoboodschap om het initiatief te lanceren. Bergoglio citeerde op een gegeven moment… jawel, zijn “Menselijke Broederlijkheidsdocument” dat hij in februari 2019 samen met de Groot-Imam van Al-Ahzhar in Abu Dhabi ondertekende. Hij zei onder andere dat “broederlijkheid moet bloeien.” Zijn hele boodschap was opvallend seculier.

Economie van Franciscus

Na het evenement over het Globaal Onderwijspact, komt er in november nog een ander evenement dat door Bergoglio werd georganiseerd. Dit keer heeft het met financiën te maken. Van 19-21 november zal in Assisi het evenement ‘De Economie van Franciscus’ doorgaan, waar ook weer een ‘pact’ zal worden ondertekend dat als “morele basis” moet dienen voor de structuur van een soort socialistische (communistische?) ‘ene-wereldeconomie’, gedreven door een grote zorg voor het klimaat. De basis van dit evenement is opnieuw de milieu-encycliek Laudato Si‘. Het evenement heet voluit: “De Economie van Franciscus. Jonge mensen, een pact, de toekomst.”

Eén van de meest nauw betrokken personen bij dit evenement is Jeffrey Sachs, een pro-abortus VN-ambtenaar, compagnon van George Soros en adviseur van Bergoglio, die al meerdere malen betrokken was bij allerlei “klimaatinitiatieven” in het Vaticaan.

Het hele programma is zeer seculier. Het enige “spirituele” in deze meeting betreft een “bezinning” op de plaatsen van de H. Franciscus van Assisi, met “tijd voor reflectie, stilte, systematisch denken, kunst en spiritualiteit.” En op het einde is er ook een ontmoeting met Bergoglio.

Op de website die voor dit initiatief werd opgericht, lezen we:

“De Economie van Franciscus is een internationale meeting tussen jonge academici en activisten op gebied van economie, bijeengeroepen door Paus Franciscus. De titel van het evenement verwijst duidelijk naar de heilige van Assisi, een voorbeeld par excellence van zorg voor de minsten der aarde, en voor een integrale ecologie, maar het verwijst ook naar Paus Franciscus. Sinds hij Evangelii Gaudium en dan Laudato Si’ schreef, heeft hij de pathologische status van een groot deel van de wereldeconomie afgewezen, en een uitnodiging in de plaats gebracht voor een nieuw economisch model.”

Meer specifiek worden voornamelijk economen, ondernemers en ‘veranderaars’ (“change-makers”) uitgenodigd.

Kardinaal Turkson, Prefect van de Dicasterie voor de Dienst van Integrale Menselijke Ontwikkeling werd door Bergoglio aangesteld als de hoofdverantwoordelijke van het initiatief.

Het is waar dat het huidige financiële systeem naar de knoppen is, en op niks meer trekt, maar de communistische oplossing die Bergoglio biedt, zal evenmin soelaas bieden.

Het is reeds vele keren gezegd geweest, en mijn antwoord is ook altijd geweest dat, als er iemand is, het de communisten zijn die denken zoals Christenen. Christus sprak van een samenleving waar de armen, de zwakken en de gemarginaliseerden het recht hebben om te beslissen. Geen volksleiders, niet Barrabas, maar de mensen, de armen, of ze nu geloven in een transcendente God of niet. Het zijn zij die moeten helpen om gelijkheid en vrijheid na te streven.” – Jorge Bergoglio, 11 november 2016

De redactie Avatar

Published by

Categories:

13 reacties op “‘De economie van Franciscus’: een initiatief voor een klimaatgerichte communistische utopie”

  1. Johan Avatar
    Johan

    En dat is dan paus… Had beter in de politiek geweest…! JP 2 zal richting in zijn graf omdraaien .

  2. A vigilant citizen Avatar
    A vigilant citizen

    Altijd interessant om hier de andere kant van het verhaal te lezen.

  3. ANDREW KEY Avatar
    ANDREW KEY

    STOP MET BERGOGLIO ‘PAUS’ TE NOEMEN!!!

    Bergoglio noemt zichzelf niet eens paus, maar ‘bisschop van Rome’! En Jorge is meermaals automatisch geexcommuniceerd vanwege vele ketterse standpunten. En Jorge is alleen op de Petrus Stoel gekomen door overtreding canonieke wetten. Twee voorbeelden. Jorge lobbyde voor het conclaaf. Daarop staat al excommunicatie. En Jorge werd gekozen bij 5e stemming op dezelfde dag. Bij wet zijn er slechts 3 stemmingen toegestaan. Etc. Etc.

    RKCN HEBBEN EEN ECHTE KETTER OP DE PETRUSSTOEL GEZET!
    KATHOLIEK NL SLAAP ZACHT!!

    1. Johan Avatar
      Johan

      Zet bij RKCN NL ook maar BE ! Het is hier juust hetzelfde !

  4. Fatima de Jong Avatar
    Fatima de Jong

    KETTER OP DE PETRUSSTOEL: ‘GA MAAR RUSTIG SLAPEN’

    Na de Duitse bezetting van het Rijnland, die een schending was van het Verdrag van Locarno, hield Colijn op 11 maart 1936 een befaamde radiotoespraak. Hij wees op de internationale spanningen en kondigde aan dat winterlichting ’35 langer onder de wapenen zou blijven. Dit was, aldus Colijn, slechts voorzorg. “Daarom maan ik nog eens aan om zich niet te laten verontrusten.” Hij beëindigde zijn radiorede zo: “Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn. En daarmee, geachte luisteraars, laat ik u over aan de verpozing die de radio u pleegt te bieden. Goedenavond.”

  5. Jan Joseph Avatar
    Jan Joseph

    Paus Franciscus staat met zijn denkbeelden volledig buiten de Rooms Katholieke kerk. Iedere zichzelf respecterende Rooms Katholiek kan paus Franciscus niet meer gehoorzamen en zien als het Hoofd van de Rooms Katholieke kerk. We zijn in een sedisvacatie periode van de Rooms Katholieke kerk gekomen.
    Laten wij bidden voor een traditionele Nieuwe Paus.

    1. Johan Avatar
      Johan

      Ik erken die allang niet meer ! Ik ben een trotse sedesvacantist…!

  6. highcolder Avatar
    highcolder

    Wow, oproepen om de paus niet meer te gehoorzamen. Doet me denken aan de oproepen van Luther in oktober 1517; 500 jaar geleden.

    Steeds maar blijven verwijzen naar Sankt Gallen en zijn verkiezing lost niets op. Bovendien werd daar gesproken door slechts vijf bisschoppen/kardinalen uit een totaal van 115 stemgerechtigde kardinalen (waarvan er 67 door Benedictus XVI werden benoemd) die in meerderheid voor de huidige paus Franciscus stemden. Hoezo heeft ‘Sankt Gallen’deze paus gekozen?

    Daarnaast lees ik geen enkele reden waarom de solidariteit en het humanisme van paus Franciscus afgewezen moeten worden.

    Beste mensen, het geeft toch geen pas om iemand te veroordelen om zijn gevoelens voor een regio die dringend een uitgestoken hand behoeft. Toch?

    Hartelijke groet van Herman

    1. Johan Avatar
      Johan

      Aha Highcolder alias Herman ! Terug van weggeweest ? Idd, ongehoorzaamheid is het enige wat ons nog rest ! Dat het schisma zich maar gauw voltrekt, beter vandaag dan morgen ! Jammer maar helaas… Bergoglio is geen paus, maar politieker !

      1. highcolder Avatar
        highcolder

        Beste Johan, het zijn gewoon mijn voornaam en achternaam, maar los daarvan, is een schisma na de schismata in de elfde en de zestiende eeuw nog steeds een middel? Of leven we in een communicatietijdperk en zijn we meer gebaat bij een dialoog en enig begrip voor elkaars standpunten?
        Ik probeerde je al te laten zien waarom paus franciscus wél paus is (en ook primus inter paris onder de bisschoppen) maar tref hier te weinig of liever geen tegenargumenten aan. Zijn paus en politicus (ik ben het daar overigens niet met die qualificatie eens) tegenpolen of aanvullende vakgebieden?

        Hartelijke groet, Herman

  7. Johan Avatar
    Johan

    Herman, een paus hoort NOOIT aan politiek te doen !! En idd, Bergoglio profileert zich als antipaus…

    1. highcolder Avatar
      highcolder

      Beste Johan, ik begrijp je reactie niet. Ik zei niet dat paus Franciscus aan politiek deed of zelfs een politicus was maar vroeg me af hoe jij de verhouding ziet tussen politiek en pausdom.
      “Bergoglio profileert zich als antipaus…” is alleen maar een uiting zonder onderbouwing en daarom zonder waarde. je “idd.” suggereert dat ik dat zou onderschrijven. Dat is niet zo.
      Ik zou zo graag een gesprek zien over een aantal hier genoemde onderwerpen tussen voor-en tegenstanders. Helaas wordt die boot steeds afgehouden. Is een dialoog wellicht heilzaam?

  8. Hero de Jong { Profeet } Avatar

    UTOPIA … is straks een korte periode van schijnbaar vreedzame opbloei -( vlak`voor de echte AFtel`eindtijd begint )- doch de ware gelovigen, laten zich niet foppen, en weten dat het Groote Gericht nadert, wat over de wereld komt ….