Weer een nieuwe stap richting de ‘ene-wereldkerk’? Bergoglio en El-Tayeb, de groot-imam van Al-Azhar, hebben gezamenlijk, via hun vertegenwoordigers in het interreligieuze ‘Hoger Comité’ dat in augustus in de Verenigde Arabische Emiraten werd opgericht, de VN gevraagd om een zogenaamde ‘Werelddag van Broederlijkheid’ in te voeren, alsook een ‘Wereldtop voor Menselijke Broederlijkheid’. 

Op 4 december ontmoetten de leden van het Comité, onder leiding van Kardinaal Ayuso Guixot en de Islamitische rechter Abd al-Salam, in New York met de Secretaris-General van de VN, António Gueterres, om hem een gezamenlijke boodschap te geven van Bergoglio en Ahmed El-Tayeb, de Groot-Imam van de Al-Azhar universiteit in Caïro.

Beiden ondertekenden namelijk in februari dit jaar het zogenaamde Menselijke Broederlijkheidsdocument, waarin staat dat God “alle religies heeft gewild.”

“Het pluralisme en de diversiteit van religies, kleur, geslacht, ras en taal werd gewild door God, in Zijn wijsheid, waarmee Hij menselijke wezens creëerde. Deze goddelijke wijsheid is de bron waarvan het recht tot vrijheid van geloof en de vrijheid om anders te zijn van afstamt.”

Jorge Bergoglio en Ahmed el-Tayeb, Abu Dhabi, 4 februari 2019

De boodschap die nu in New York werd afgegeven, stelt voor dat 4 februari zou worden uitgeroepen als de Werelddag van Menselijke Broederlijkheid, en vraagt dat de VN samen met het Vaticaan en Al-Azhar universiteit in de nabije toekomst zou deelnemen aan de organisatie van een “Wereldtop over Menselijke Broederlijkheid.”

Opvallend is dat het Vaticaan in mei 2020 ook al een top heeft georganiseerd om een ‘Globaal Pact voor een Nieuw Humanisme‘ te promoten, een initiatief waarbij het Abu-Dhabi document ook in betrokken is.

Guterres uitte zijn appreciatie en openheid voor het initiatief, en onderlijnde het belang van het werken ten dienste van de hele mensheid. Hij duidde ook Dr. Adama Dieng, de Speciale Adviseur van de Secretaris Generaal van de VN op gebied van Haattoespraken en Genocidepreventie, als de Vertegenwoordiger van de VN om de voorgestelde activiteiten te volgen, en samen te werken met het Hoger Comité.

In september dit jaar werd door het Hoger Comité in New York het plan voorgesteld voor de bouw van een ‘Abrahamitisch Familiehuis’ in Abu Dhabi, waar een moskee, een synagoge en een kerk zullen worden gebouwd op één heiligdom, en waarbij de gebouwen bijna niet van elkaar te onderscheiden zijn.

Bron: Vaticannews


Advertentie

5 reacties op “Bergoglio en El-Tayeb stellen aan de VN een ‘Werelddag’ en ‘Wereldtop’ van Menselijke Broederlijkheid voor”

  1. Jacob de Meerdere Avatar
    Jacob de Meerdere

    Bedankt voor dit overduidelijk artikel.

    Eerst vooral is heel het gedoe van Franciscus onwettig, waarom omdat er maar een wettige levende erkende Heilige Vader en Papa kan zijn die God erkend.

    Tweede Franciscus is met een coup op paus Benedictus van de Vaticaanse Maffia “ Sankt-Gallen” aan de macht gekomen.

    Drie Door dit te doen kan hij onmogelijk gesproken worden over Franciscus de Wettige kerkvorst en pausschap.

    Vier Door deze handelingen van oneerbiedig zijn tegenover de Ware Levende Erkende Vicaris van God,
    Al zijn mishagen tegenover zijn Heer Meester en God Heer Jezus,
    Het onwettig veranderen van Gods wetten/ geven/ Sacramenten,
    Franciscus zijn houding tegenover de moslim Elite, door plat op de buik/knieën en hun schoenen te kussen, heeft Franciscus zichzelf vernederd en nog erger onderworpen aan de islam Elite, waarmee hij zijn Wettige Heer en Koning der Koningen (Keizer) van al wat bestaat, zichtbaar en onzichtbaar zijn Universele Enige
    Rechtvaardige Rechter in zijn gelaat heeft gespuugd.
    Ik ben hierbij niet bevoegd om uitspraak te doen.
    Maar mijn intuïtie zegd dat niet in orde is,
    Hij Bergoglio alias Franciscus is geen Wettige paus- hij is geen heilige vader/ een schijnheilige vader – hij is volgens Heer Jezus mijn Meester een 10 X ergere verrader dan zijn leerling Judas Ikarios .

    Dus wat hij ook doet, hij is voor de Heer in ieder geval niets van wat hem betitteld, meer nog en erger, meet zichzelf een tittel aan die hij niet heeft, die hij gestolen heeft en dit maakt van Franciscus een criminele Dief.
    Wat heeft deze persoon op zijn kerfstok zou de Enige Rechtvaardig Rechter vragen aan het Openbaar Ministerie ( de Procureur-Generaal),
    die zal antwoorden wel Mijnheer en Edelachtbare.
    Uw Kleine dienaar/ priester Bergoglio alias Franciscus bedriegt zijn Heer en Meester, door hem te bespugen – zich uit te geven voor iemand die hij niet is- hij steels uit de kas van Vaticaan om homofilm te bekostigen – hij onderhandeld over een een wereldReligie zonder de tosteming van zijn Schepper – Hij veranderd uw wetten en denk alzo zijn straf te kunnen te ontlopen – Hij promoot abortus/ om het ongeboren hulpeloze wezens te doden en te vermoorden, waarop uw wet zegt gij zult niet doden
    Edelachtbare nog erger, door zijn onmogelijk en tergende houding zet hij Uw kinderen op een verkeerd beeld, zodat door hem en volger
    Bisschoppen/priester vele miljoenen zelfs miljarden Zielen verloren en gestolen worden van U, edelachtbare God en Rechtvaardige Rechter wat is uw uitspraak in deze gevoelige materie.

    Wel Mijnheer Procureur-Genenraal, zoals u zelf al terecht aangeeft is dit zeer gevoelige en spijtige Zaak/ materie.
    Ik wil hier een oproep doen, om mijn eeuwig erkende gewijde paus Benedictus te volgen namelijk, zoveel als kan de Rozenkrans te willen bidden, voor mijn erkende paus Benedictus die nu heel moeilijk heeft,
    Twee massal veel bidden zonder op te houden voor de zielen die door deze bedrieger anders zullen verloren gaan.
    Voor de slotuitspraak wil u voorstellen dit in geheime zitting voort te zetten, wage de gevoelige en pijnlijke materie die hierna kan besloegen worden, dij danken het Hof.

    Dit kreeg ik voor de geest, zo zou een goede Heer Recht kunnen spreken.
    Schiet mij niet af ik ben maar een zandkorrel in het grote universum van mijn Heer en Mijn Meester, mijn gedachten zijn hier niet VN toepassing.
    Wie gaat de bal hier aan het rollen brengen, zodat recht kan geschieden, wie gaat er opstaan?

  2. Hero de Jong { Profeet } Avatar

    |
    NB > je kan hier dagelijks wat leren — evenwel staat het reeds vast, dat de RK clerus … AAST_! op de hoogste zetels in de *broeder raad der wereld godsdiensten* -( of zo`iets )- maar, deze UNIE zal uitlopen in … het apokalyptische BABYLON — de mooiste ja schoonste stad ter wereld, die gebouwd zal gaan worden op #7 heuvels — #7 heuvels, welk ’t restant zijn van een slapende vulkaan — een vulkaan welk op God’s bevel, wederom zal gaan spuwen, zodra God het wil -( spannend !?

  3. Sergeant yves Avatar
    Sergeant yves

    Eenheid in de religies zou in principe zeer mooi zijn, dus dit streven van Bergoglio kan je in feite nobel noemen. Er lijkt mij wel een onoverkomelijk probleem te zijn nl : dan zouden alle religies De heilige drie-eenheid moeten aanvaarden en eren .
    De christelijke geloofsgemeenschappen verenigen zou al een huzarenstuk zijn , wel zou dit zeer lovenswaardig zijn en dit zou een eenheid zijn waar God zelf naar verlangd.
    Maar eenheid met religies zoeken welke Jezus ‘Christus zelfs niet erkennen als heiland en redder, laat staan de Heilige drie-eenheid lijken mij een onmogelijke zaak die je zonder compromissen te sluiten of cruciale geloofswaarheden te verraden nooit kunt bewerkstelligen.
    Men hoeft natuurlijk geen godsdienstoorlogen te gaan voeren, maar dat iedere grote wereldreligie binnen zijn eigen grenzen opereerde is en was de veiligste manier om met elkaar in wederzijds respect om te gaan denk ik.
    Maar die tijd is dus voorgoed voorbij dunk me, men gooit nu alle levensbeschouwingen gewoon door elkaar en men creëert een chaos zoals nog nooit in de geschiedenis is vertoont.
    Er ontstaat nu een explosief mengsel welke bij de eerst volgende kleine vonk kan dood en verderf te weeg brengen die de wereld zal Verbijsteren jammer genoeg.

  4. Fatima de Jong Avatar
    Fatima de Jong

    ISLAM IS RELIGIE VAN SATAN, ZEGT ONZE LIEVE MOEDER MARIA!

    OLM Maria via Fr. S. Gobbi in book ‘To the Priests, Our Lady’s Beloved Sons” (message of 17 June, 1989, nr. 407):

    ‘666 indicated once, that is to say for the first time, expresses the year 666, six hundred and sixty-six. In this period of history, the Antichrist is manifested through the phenomenon of Islam, which directly denies the mystery of the Divine Trinity and the divinity of our Lord Jesus Christ. Islamism, with its military force, breaks loose everywhere, destroying all the ancient Christian communities, and invades Europe, and it is only through my extraordinary motherly intervention, begged for powerfully by the Holy Father, that it does not succeed in destroying Christianity completely’.

  5. FatimadeJong Avatar
    FatimadeJong

    MOSLIMS ZIEN LIEGEN ALS DEUGD OM BELANG ISLAM TE DIENEN. DEZE IMAM LIEGT DAN OOK. EN VATICAAN DOET WEER ZIJN BEST OM ANDERE KANT UIT TE KIJKEN. KUNNEN ZE MOOIE SIER MAKEN VOOR CHRISLAM. ZIE ONDER DE ECHTE ‘BROEDERLIJKHEID’ VAN DE SATANSRELIGIE ISLAM:

    Koran 2:191 Doodt de ongelovigen waar je ze ook aantreft
    Koran 3:28 Moslims mogen geen vriendschap sluiten met ongelovigen
    Koran 3:85 Geen enkele andere religie dan Islam is acceptabel
    Koran 5:33 Vermink en kruisig ongelovigen als ze moslims bekritiseren
    Koran 8:12 Onthoofdt al diegenen die in andere geschriften geloven dan de Koran
    Koran 8:60 Moslims moeten alle wapens verzamelen om ongelovigen te terroriseren
    Koran 8:65 De ongelovigen zijn dom; spoor moslims aan om hen te bevechten
    Koran 9:5 Als je de kans ziet, doodt dan ongelovigen waar je ze ook te pakken krijgt
    Koran 9:30 Joden en Christenen zijn pervers, bevecht hen
    Koran 9:123 Voer strijd met de ongelovigen die in uw buurt wonen
    Koran 22:19 Straf de ongelovigen met kledingstukken van vuur, gehaakte ijzeren staven, kokend water; smelt hun huid en hun buiken
    Koran 47:4 Verlang niet naar vrede met de ongelovigen, onthoofdt hen als je ze te pakken krijgt.
    Koran 5:33 Vermink en kruisig ongelovigen als ze moslims bekritiseren
    ETC ETC ETC ETC