Bergoglio wacht gewoon tot alle dubia-kardinalen dood zijn: nu ook Kardinaal Caffarra overleden

Links: Kardinaal Burke en Kardinaal Brandmüller – rechts: wijlen Kardinaal Meisner en Kardinaal Caffarra.

En toen waren ze nog met twee. Nadat begin juli Kardinaal Meisner overleed, is nu ook een tweede dubia-kardinaal overleden, namelijk Kardinaal Caffarra. Hij stierf in Bologna, Italië, op 79-jarige leeftijd. Ondertussen schieten er maar twee kardinalen meer over – en Bergoglio heeft nog steeds niet geantwoord op de dubia en de formele correctie is nog steeds niet gebeurd. Bergoglio wacht gewoon totdat de kardinalen allemaal gestorven zijn, maar ook Burke doet er geen goed aan om zo lang te wachten met de formele correctie.

Op 5 juli overleed Kardinaal Meisner in Keulen, Duitsland op 83-jarige leeftijd nadat hij het nieuws had vernomen dat Kardinaal Müller van Bergoglio zijn ontslag had gekregen als Prefect van de Congregatie van de Geloofsleer. Nu is ook Kardinaal Caffarra overleden, in zijn thuisstad Bologna in Italië.

Caffarra, gespecialiseerd in de moraaltheologie, stond bekend als de kardinaal die een persoonlijke boodschap van zuster Lucia had ontvangen. In 2008 openbaarde hij dit in een interview:

V: Er is een profetie door Zuster Lucia dos Santos van Fatima, betreffende de “finale strijd tussen de Heer en het koninkrijk van Satan.” Het strijdtoneel is de familie. Leven en de familie. We weten dat u werd aangesteld door Johannes Paulus II om het Pauselijk Instituut voor Huwelijk en Familie te organiseren en te stichten.

A: Ja, dat klopt. Aan het begin van dit werk die mij werd toevertrouwd door de Dienaar van God Johannes Paulus II, schreef ik aan zuster Lucia van Fatima via haar bisschop omdat ik dat niet rechtstreeks kon doen. Op onverklaarbare wijze, omdat ik geen antwoord verwachtte gezien ik enkel om gebed had gevraagd, ontving ik een zeer lange brief met haar handtekening – nu in de archieven van het instituut. Daarin vinden we geschreven: ‘De finale strijd tussen de Heer en het koninkrijk van Satan zal gaan over het huwelijk en de familie. Wees niet bang, want ieder die zich inzet voor de heiligheid van het huwelijk en de familie zal altijd op elke manier tegengewerkt en betwist worden, want dit is de bepalende kwestie.’ En dan besloot ze: ‘Echter, Onze Lieve Vrouw heeft reeds zijn kop verpletterd.’

Kardinaal Caffara, die mee de dubiabrief had ondertekend, verduidelijkte later in een interview dat het ertoe doet, “omdat de eeuwige redding van zielen op het spel staat.” In een interview met de Italiaanse krant Il Foglio, zei Caffarra: “We spreken over kwesties die niet secundair zijn. Het is geen discussie over of het eten van vis wel of niet de onthouding schendt. Dit zijn de meest ernstige vragen voor het leven van de Kerk en voor de eeuwige redding van de gelovigen.”

De kardinaal zei: “Vergeet nooit, dit is de opperste wet van de Kerk: de eeuwige redding van de gelovigen, en geen andere bezorgdheden. Jezus stichtte Zijn Kerk zodat de gelovigen eeuwige leven zouden hebben, en in overvloed.” Caffarra zei dat de verwarring en de angst in de kerk, in de nasleep van Amoris Laetitia, zo duidelijk is dat enkel “een blinde man” het niet kan zien.

Nu is Kardinaal Caffarra niet meer.

En ondertussen wachten we nog steeds op de formele correctie. In juni maakten ze nog de brief bekend waarin ze om een audiëntie vroegen – omdat ook daarop Bergoglio niet reageerde. En het is reeds weer bijna een maand geleden dat Burke het had over de formele correctie, waarvan hij had gezegd dat deze kort na de Kerstperiode zou komen. Straks sterft misschien ook Kardinaal Brandmüller (ondertussen ook al 88 jaar) en staat Kardinaal Burke geheel alleen…

 

Bron: OnePeterFive


+ RIP Kardinaal Caffarra +