Communisme

Bergoglio gaat naar Colombia om de pas opgerichte Communistische FARC-partij een hart onder de riem te steken

Wie dacht dat Bergoglio naar Colombia ging om er het Katholiek geloof te verkondigen, is er aan voor de moeite. Bergoglio gaat er heen als ‘politieke paus’ om de – mede door zijn bemiddeling – pas opgerichte Communistische FARC-partij te steunen. De FARC (Revolutionaire Gewapende Strijdkrachten) staat vooral bekend van de Communistische guerillabeweging die ruim 50 jaar het land teisterde en ruim 200.000 slachtoffers eiste. De beweging haalde zijn inkomsten vooral uit de drugshandel, bankovervallen, ontvoeringen, afpersing etc. Bergoglio speelde naar verluidt een rol in de vredesonderhandelingen en de oprichting van de partij.

In november vorig jaar werd een vredesverdrag gesloten tussen de FARC en de regerende partijen. Er wordt niet meer geschoten met machinegeweren, maar wel nog met anti-katholieke retoriek . Want FARC is en blijft Communistisch. Ze hebben een nieuw symbool gekozen: een rode roos met in het midden een ster verwijzend naar het Communisme. Ze zullen zich in 2018 verkiesbaar stellen en een presidentskandidaat naar voor schuiven.

Terughoudendheid en kritiek

De socialistische president Santos vond op internationaal vlak Bergoglio als de meest belangrijke bondgenoot voor het vredesverdrag. Bergoglio steunt de integratie van de communistische narcoguerillas vanwege zijn algemene sympathie voor linkse organisaties. Het bezoek van Bergoglio hing af van het al dan niet slagen van het vredesproces, wat redelijk wat terughoudendheid veroorzaakte bij delen van de Colombiaanse bevolking.

Daarenboven is er ook een sterke religieuze terughoudendheid in Colombia tegenover Bergoglio. Hun houding tegenover diverse onderwerpen is kritischer dan de doorsnee Europeaan. Eind juli werd José Galat, één van de meest bekende Katholieken in Colombia, en vroegere rector van de Universiteit van La Gran Colombia en een succesvolle televisieondernemer, geëxcommuniceerd vanwege zijn gegronde kritiek op Bergoglio. Vele duizenden kijkers blijven hem steunen.

Bergoglio rijdt na zijn aankomst in Bogota in de pausmobiel naar de Nuntius. Het valt op dat de grote massa afwezig is. Slechts enkele fans staan hem toe te juichen. Foto: AFP

De kritiek is niet opgehouden, zo blijkt uit een verslag van het radionetwerk RCN Radio. Een priester, die anoniem wilde blijven om zijn deelname aan een debat met Bergoglio niet in gevaar te brengen, uitte zware kritiek over de “richting” waarin Bergoglio de Kerk stuurt. Hij weet op z’n minst 90 andere priesters die dezelfde opinie delen. Hij wil zijn bezwaren aan Bergoglio overmaken tijdens de ontmoeting die gepland is voor de eerste dag. Hij zou hem ook vertellen dat “velen geloven dat hij betrokken is bij de Vrijmetselarij”. RCN Radio vertelde dat “vele” Colombianen ervan overtuigd zijn dat Bergoglio “een communist” is.

Bergoglio is the godfather van FARC-partij

De nieuwe partij werd op 1 september aan het publiek gepresenteerd. Er werd een festival gehouden op de Plaza de Bolivar in het centrum van Bogota. Bij deze gelegenheid werd het symbool van de nieuwe linkse partij geprojecteerd op de voorgevel van de kathedraal. “Een typische links-radicale provocatie”, zoals het wordt genoemd in Bogota. Enkele dagen vóór het bezoek van Bergoglio was dit een provocerend maar evenzeer symbolisch gebaar.

Provocerend omdat de Colombiaanse bisschoppen vanwege hun pijnlijk ervaring met het communisme en de vijandigheid van de FARC tegenover de Kerk het vredesakkoord een jaar geleden tijdens het referendum verwierpen. Symbolisch omdat Bergoglio op een indirecte manier de godfather is geweest van het transformatieproces van guerillabeweging tot politieke partij. President Santos en regeringsvertegenwoordigers worden het niet moe van het leggen van de link tussen Bergoglio en deze gebeurtenis. De FARC bevestigde hun standpunt met de lichtprojectie. Het Vaticaan heeft deze betrokkenheid ontkend en spreekt van een “pastoraal bezoek”.

 

Bron: Eponymousflower

Categorieën:Communisme

Getagd als:

8 antwoorden »

 1. Het is duidelijk dat deze zogenaamde paus niets met het christelijk geloof te maken heeft hij is een bevrijdingspaus mensen die zichzelf bevrijden van het politiek bestel wat niets met het Evangelie van Jezus te maken heeft en waar de zalige Paus Johannes Paulus II zo tegen gewaarschuwd heeft bevrijdingstheologie wil de mens zelf bevrijding zonder rekening te houden met Jezus verlossingswerk deze paus is zijn naam volledig niet waardig.

 2. Deze Paus houd geeft alles aan de Keizer en niet aan God. “Geef daarom wat van de keizer is aan de keizer en wat van God is aan God.” Zielen redden is niet belangrijk voor hem.

 3. Voor God is zielen redden wel belangrijk. Anders had Hij Jezus niet naar de aarde gestuurd, om dat te bewerkstelligen. Ieder trekke zijn conclusie (of niet), verder zeg ik over deze paus hier niets meer. Want ik ben maar een leek. Hoe blijf ik anders discreet ten aanzien van deze paus en/of het Kerkelijk Gezag? God trekt Zijn Plan en zal uitkomst geven aan eenieder die Hem oprecht zoekt.

 4. De mens word gewogen ,en vele zullen te licht worden gevonden om het eeuwige leven binnen te gaan ,eigenlijk een voortreffelijke paus ,je kan zo goed het kaf van het koren scheiden ,strikt noodzakelijk ,ben een monnik geweest in Westmalle ,en ben uitgetreden ,dat was in 2007 ,de geest van de e”ne wereld religie waaiden toen al rijkelijk ,priesters die ,alle religies beschouwden als kanalen naar de Vader ,geen grapje maak ik ,ik kreeg gedachten die niet christelijk waren ,als zo seniel oud lijk poep loopt te praten .

 5. Is het jullie al bekend dat er een nieuw katholieke website is, waarbij je moet inloggen met een Nieuw Vaticaans Mediaportaal de dit jaar wordt verwacht. Of is dat bij jullie al bekend en is er al hier over bericht? website https // www. katholiek leven. nl .Met inlogsysteem. Misschien bestaat deze website al langer, maar het lijkt mij nog een vrij nieuwe website.

 6. Ha Marian, ik zie op https://www.katholiekleven.nl/
  dit bericht
  https://www.katholiekleven.nl/nieuws/nieuw-vaticaans-mediaportaal-dit-jaar-verwacht/
  ———————–
  woensdag 23/8/2017

  Mgr. Dario Viganò, prefect van het Vaticaanse Secretariaat voor Communicatie, verwacht eind dit jaar de lancering van een nieuw webportaal dat alle Vaticaanse media bundelt. Het portaal zal erop gericht zijn “de paus, zijn leergezag, zijn gebaren en het werk van de Romeinse dicasteriën voor de Kerk wereldwijd te communiceren.”

  Het portaal, waarvan de lancering aanvankelijk vorig jaar was gepland, wordt een multimedia website die de Vaticaanse Radio en TV samenbrengt. Later worden ook andere Vaticaanse media zoals de krant L’Osservatore Romano in het systeem geïntegreerd. Al sinds de start van zijn pontificaat is het streven van paus Franciscus om het werk van de Vaticaanse media te stroomlijnen en ze goedkoper te laten werken. De nadruk moet daarbij komen te liggen op digitale content en de inzet van sociale media.
  ———————-
  Net als bij kranten lijk je pas hele artikelen te kunnen lezen als je je inschrijft. Maar via twitter en facebook wil ik niet lezen.

 7. De wonde is dus voor de helft genezen.
  De dubia was toch een wond die door 4 personen werd toegediend.

  Openbaringen 13 Het beest uit de zee
  1 En ik zag uit de zee een beest opkomen met tien horens en zeven koppen; en op zijn horens tien kronen en op zijn koppen namen van godslastering. 2 En het beest, dat ik zag, was een luipaard gelijk, en zijn poten als van een beer en zijn muil als de muil van een leeuw. En de draak gaf hem zijn kracht en zijn troon en grote macht. 3 En (ik zag) een van zijn koppen als ten dode gewond, en zijn dodelijke wond genas; en de gehele aarde ging het beest met verbazing achterna, 4 en zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest de macht gegeven had, en zij aanbaden het beest, zeggende: Wie is aan het beest gelijk? en: Wie kan er oorlog tegen voeren?

  ===========================

  https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/paus-in-colombia-de-kerk-is-niet-van-ons-maar-van-god-iedereen-heeft-er-een-plaats

  => “Wij kunnen geen christenen zijn die voortdurend bordjes met ‘verboden te betreden’ omhoog houden, want de kerk is niet van ons, maar van God.” Dat zei paus Franciscus tijdens de Mis in de Colombiaanse stad Medellín op de vierde dag van het pausbezoek aan het land.

  …………Maar sommigen vinden bij paus Franciscus géén toegang en wel gebiedsverbod (Caffarra c.s.)