Dissidente LHBT-priester James Martin krijgt tweede termijn in Vaticaanse Dicasterie voor Communicatie

De LHBT-activist James Martin SJ. heeft op Twitter aangekondigd dat Bergoglio hem voor een tweede 5-jarige termijn heeft benoemd als raadgever in de Vaticaanse Dicasterie voor Communicatie. Blijkbaar geldt de door Bergoglio ingestelde maximum termijnlimiet van 5 jaar niet voor iedereen…

Martin zei gisteren dat hij “zo gelukkig is” dat hij het nieuws mag meedelen dat de “heilige vader” zijn termijn verlengd heeft. Hij is “vereerd door de benoeming” en vindt vreugde in het werken in met de dicasterie. De brief dateerde van maart, maar hij mocht het van de Vaticaanse Staatssecretaris Parolin nu pas bekend maken.

Martin, in 2017 door Bergoglio aangeduid als speciale adviseur bij het Vaticaanse Secretariaat (nu: Dicasterie) voor Communicatie, en die bekend staat dat hij praktiserende homoseksuelen en lesbiennes omarmt en wil verwelkomen in de katholieke kerk, en die bovendien zegt dat homoseksuele “seks” geen zonde is, kwam in 2018 in Dublin, Ierland, op de door het Vaticaan georganiseerde Wereldvergadering voor Families, spreken over hoe men LHBT-mensen in de kerk moet verwelkomen. De liberale journalist Christopher Lamb reageerde hierop door te zeggen dat de keuze voor deze spreker een “belangrijke goedkeuring” is van Martins homopropaganda.

In juni 2019 celebreerde James Martin S.J., de speciale adviseur van Bergoglio, een ‘gay-pride-Mis’ waarbij hij ‘LHBT (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender)-Katholieken’ vertelde om hoopvol te zijn, omdat Bergoglio “LHBT-vrienden” heeft, en vele “pro-LHBT kardinalen en bisschopen” heeft aangesteld. 

Op 30 september 2019 mocht James Martin nog op privé-audiëntie bij Bergoglio, wat door hem toen reeds werd gezien als een “schouderklopje” voor zijn zogenaamde inzet in de homogemeenschap.

In april 2021 publiceerde de Congregatie van de Geloofsleer een Responsum waarin homoseksuele handelingen als ‘intrinsiek kwaad’ werden bestempeld – in overeenstemming met de Leer van de Kerk. Kort daarna verklaarde Bergoglio “zeer gekwetst” te zijn door het Responsum. Daarop gaf hij de secretaris van de Congregatie, Aartsbisschop Giacomo Morandi, die mede verantwoordelijk was voor dit document, zijn ontslag – tot grote vreugde van James Martin.

Kort daarna, op 21 juni 2021 schreef Bergoglio een handgeschreven brief naar Martin, die het vervolgens op Twitter postte:

De brief is de eerste door Bergoglio geschreven goedkeuring van het LHBT-activisme van een priester. Bergoglio feliciteerde Martin over een recente homoconferentie en bedankte hem voor een zogenaamde “pastorale ijver” en voor Martins “vermogen om dicht bij de mensen te zijn”. Bergoglio beweert dat Martins benadering de “nabijheid van Jezus” nabootst en de nabijheid van God weerspiegelt. De actieve homoseksuelen waar Martin zich mee bezighoudt, zijn volgens Bergoglio “zijn kudde”, door de Heer “aan jouw zorgen toevertrouwd” om “hen te beschermen.”.

In mei dit jaar schreef Bergoglio nogmaals een brief naar de homo-organisatie ‘Outreach’ van vader Martin waarin hij verklaarde dat een “selectieve Kerk een sekte is” en hij de afwijzing van zogenaamde “LHBT-katholieken” door de Kerk betreurde. De toon voor de komende ‘Synode van de synodes’ of Bergoglio’s Synodale Weg voor de hele Kerk werd toen gezet (in oktober 2022 vind de continentale fase plaats; in oktober 2023 de slotfase in Rome). Op de website SynodResources.org werden reeds drie “getuigenissen” gepubliceerd van “katholieke homoseksuele of lesbische koppels die kinderen adopteerden.” Homoseksualiteit (niet homofilie) zal tijdens en na de synode nog méér worden vergoelijkt, gepromoot en aanvaard.

In juni ontving Bergoglio dan weer 6 transgenderprostituees in audiëntie. Deze verklaarden dat dit een ‘belangrijke boodschap’ was in de ‘Pride maand’.

De bekeerde ex-homoseksueel Joseph Sciambra ontmaskert James Martin echter in een serie video’s:

Lees hier al onze artikelen omtrent de homolobby in het Vaticaan.