Bergoglio ontvangt opnieuw 6 transgenderprostituees: “Ik denk dat dit in de Pride-maand een belangrijke boodschap is”

Op 22 juni ontving Bergoglio zes transgenders (prostituees) waaronder de Italiaanse Alessia Nobile, die verklaarde dat deze ontmoeting “in de Pride maand een belangrijke boodschap is”. Twee dagen eerder, op 20 juni, had Bergoglio nog een privé-audiëntie met Richard Rohr, een pro-LHBT (afvallige) Amerikaanse priester die zijn hond ‘Venus’ gelijkstelt met Jezus Christus. Om van te kotsen. Vandaag is het de feestdag van het Heilig Hart. Uiteraard wordt daar in deze dagen in het Vaticaan met geen woord over gerept (wij zullen er straks een artikel aan wijden).

Het was spannend, we voelden ons welkom”. Alessia Nobile vertelde Fanpage.it hoe het was om oog in oog te staan ​​met Bergoglio. Op 22 juni ontmoette Bergoglio zes transgender vrouwen, een Italiaan en vijf buitenlanders, van verschillende leeftijden en achtergronden en de moeder van een transgender jongen. Een “onverwachte ontmoeting met een sterke symbolische waarde”, in de zogenaamde ‘LHBT-Pride maand’ (in werkelijkheid: de Heilig Hartmaand).

Alessia (Alex), afgestudeerd in sociale wetenschappen, is de auteur van ‘Het onzichtbare kind’, uitgegeven door Castelvecchi en afgelopen februari gepubliceerd. Een boek dat vertelt over zijn leven en zijn pad naar de vorming van de persoon die hij (“zij”) nu is, over de realiteit van transgenders en hij legde het in handen van de paus. De ontmoeting werd georganiseerd door zuster Genevier, een non die in een pretpark in de buurt van Rome woont. Ze stelde de ontmoeting voor aan de paus, maar legde echter uit dat het niet slechts één persoon was en hij antwoordde: “Breng ze allemaal”.

“We kwamen samen in het Vaticaan samen met de non en een priester, die deel uitmaakt van de christelijke groep LHBT+ Nazionale TRANSizioni – een project van La Tenda di Gionata. De paus ontving ons individueel en ik was de eerste”, legde Alessia geëmotioneerd uit. “Mijn boek bij hem brengen was een droom die uitkwam.” Alessia legde uit hoe de ontmoeting met Bergoglio was:

“Hij wilde niet dat ik knielde, hij schudde mijn hand en toen ik mezelf presenteerde als een ‘transgendermeisje’, antwoordde hij dat het hem niet kon schelen wie ik was, dat we een unieke Vader hebben, alsof hij me wilde vertellen dat ik een zus ben.”

Alessia gaf zijn boek aan Bergoglio:

“Hij nam het aan en vertelde me dat ik gelijk had, ik had gelijk toen ik mijn verhaal schreef. Toen raadde hij me aan altijd mezelf te zijn, maar niet verstrikt te raken in vooroordelen tegen de Kerk. Vaak koesteren wij transgenders die ook het slachtoffer zijn van vooroordelen, vooroordelen jegens anderen en we beginnen te denken met vooroordelen, en vooroordelen we dat de kerk ons ​​hoe dan ook niet accepteert en we zoeken niet eens naar een ontmoeting. Maar in plaats daarvan voelde ik mij verwelkomd, bij de hand genomen en omhelsd. In de ‘Pride maand’ vind ik dit een belangrijke boodschap. Het beste van een gesprek met paus Franciscus is dat het gewoon een treffen was tussen mensen en niet over onze diversiteit”.

Twee dagen eerder nog, op 20 juni, ontving Bergoglio de afvallige priester Richard Rohr in een privé-audiëntie. Rohr, zogezegd een Franciscaan, is uiterlijk niet als priester of geestelijke te herkennen. Hij staat bekend om zijn anti-katholieke opvattingen over homoseksualiteit, abortus, vrouwelijke priesters, enz. In zijn (ketters) boek “De Universele Christus”, gepubliceerd in 2019, stelt hij:

“Zonder enige verontschuldiging, lichtgewicht theologie of angst voor ketterij, kan ik terecht zeggen dat Venus ook Christus voor mij was.”

In 2017 reeds, noemde hij het concept ‘man en vrouw’ “meer een oplegging van onze dualistische geest, dan de aard van de werkelijkheid.” In 2019 zegende hij onder meer een lesbische relatie in.

Bron: Fanpage.it; Gloria news