Aartsbisschop De Kesel dient zijn ontslagbrief in; wordt Bonny de volgende primaat van België?

Vier dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat Aartsbisschop (“Kardinaal”) Jozef De Kesel 75 jaar is geworden, en zijn ontslagbrief heeft ingediend bij zijn baas in het Vaticaan. Het is nog niet geweten of Bergoglio zijn ontslag heeft aanvaard. De grote vraag is natuurlijk wie hem zal opvolgen. De kans is groot dat het de relatief jonge Mgr. Bonny zal worden, de meest “LHBT-vriendelijke bisschop” in België…

Hoewel De Kesel zelf, vlak na zijn aanstelling tot aartsbisschop, nog zei dat men “respect” moet hebben voor de seksualiteitsbeleving van een homofiele mens”, was hij nog niet zo uitgesproken als Mgr. Bonny, die er zelfs voor ijvert om homoseksuele “koppels” in te zegenen, IVF en contraceptie toe te staan, en noem maar op.

Met de laatste kardinaalskandidaten in het achterhoofd, waarvan de ultraliberale Mgr. McElroy er het meest uitschiet vanwege zijn pro-LHBT standpunten, is het niet ondenkbaar dat Bergoglio een figuur als Mgr. Bonny tot aartsbisschop zal benoemen, en daarna zelfs tot kardinaal zal verheffen.

Maar hopelijk zal dat dan bij velen die nu nog niet helemaal wakker zijn, een alarmbel doen afgaan. Als mensen met het slechtste geconfronteerd worden, komt bij velen het beste weer naar boven. Zo zuivert God zijn Kerk. En zo is ook het zogenaamde “Franciscus-effect”: vanwege de modernistische uitspattingen van Bergoglio hebben velen de weg naar de traditie (en vaak de Tridentijnse Mis) terug gevonden.