Vaticaan brengt munt uit ter ere van de Covid-19-vaccinatie

Onlangs werd door het Vaticaans Numismatisch Bureau een muntset uitgebracht met zilveren 20-euro munt, aan een thema gewijd dat Bergoglio “zeer na aan het hart ligt”, namelijk de Covid-19-vaccinatie. Op de zilveren munt staat een jongeman met opgestroopte mouw te zien die een injectie krijgt van een verpleegster, geassisteerd door een dokteres. Alle drie dragen ze een mondmasker. Boven de geïnjecteerde is een kruis te zien.

Bij de omschrijving op de website van Commercializzazione Filatelica e Numesmatica staat te lezen:

De serie is verkrijgbaar in twee versies: de eerste met de zilveren munt van 20 euro en de tweede met de gouden munt van 50 euro. De zilveren munt van 20 euro, ontworpen door Chiara Principe, is gewijd aan een actueel thema dat paus Franciscus zeer na aan het hart ligt: behandelingen om de pandemie tegen te gaan en de noodzaak om gevaccineerd te worden. De munt toont een arts, een verpleegster en een jongere die klaar is om het vaccin te krijgen. De heilige vader heeft herhaaldelijk het belang van vaccinatie benadrukt, eraan herinnerend dat die gezondheidszorg “een morele verplichting” is en dat het belangrijk is om “door te gaan met de inspanningen om zelfs de armste volkeren te immuniseren”.

Mgr. Athanasius Schneider noemde de Covid-19-vaccinatie echter de voorafbeelding van het Merkteken van het Beest.

De munt wordt enkel in het Vaticaan zelf verkocht, in een set, voor de prijs van €180. In oktober 2020 bracht het Vaticaan nog een munt uit ter ere van ‘Pachamama’.

Bron: Gloria News