Bergoglio prijst in geschreven brief LHBTQ-pater James Martin S.J.

Voor diegenen die nog mochten twijfelen aan Bergoglio’s standpunt omtrent LHBTQ: hij heeft onlangs (in de in LHBTQ-kringen bekende ‘pride-maand’) een brief geschreven naar zijn confrater James Martin S.J., sinds 2017 de LHBTQ-propagandist van het Vaticaan, om zijn “apostolaat” een hart onder de riem te steken.

Bergoglio stuurde op 21 juni een handgeschreven brief naar de homo-activist James Martin, die het vervolgens op Twitter postte:

De brief is de eerste door Bergoglio geschreven goedkeuring van het LHBT-activisme van een priester. Bergoglio feliciteerde Martin over een recente homoconferentie en bedankte hem voor een zogenaamde “pastorale ijver” en voor Martins “vermogen om dicht bij de mensen te zijn”. Bergoglio beweert dat Martins benadering de “nabijheid van Jezus” nabootst en de nabijheid van God weerspiegelt. De actieve homoseksuelen waar Martin zich mee bezighoudt, zijn volgens Bergoglio “zijn kudde”, door de Heer “aan jouw zorgen toevertrouwd” om “hen te beschermen.”

Martin, in 2017 door Bergoglio aangeduid als speciale adviseur bij het Vaticaanse Secretariaat voor Communicatie, en die bekend staat dat hij homoseksuelen en lesbiennes omarmt en wil verwelkomen in de katholieke kerk, en die bovendien zegt dat homoseksuele “seks” geen zonde is, kwam in 2018 in Dublin, Ierland, op de Wereldvergadering voor Families, spreken over hoe men LHBT-mensen in de kerk moet verwelkomen. De liberale journalist Christopher Lamb reageerde hierop door te zeggen dat de keuze voor deze spreker een “belangrijke goedkeuring” is van Martins homopropaganda.

In juni 2019 celebreerde James Martin S.J., de speciale adviseur van Bergoglio, een ‘gay-pride-Mis’ waarbij hij ‘LHBT (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender)-Katholieken’ vertelde om hoopvol te zijn, omdat Bergoglio “LHBT-vrienden” heeft, en vele “pro-LHBT kardinalen en bisschopen” heeft aangesteld. 

Op 30 september 2019 mocht James Martin nog op privé-audiëntie bij Bergoglio, wat door hem toen reeds werd gezien als een “schouderklopje” voor zijn zogenaamde inzet in de homogemeenschap.

De bekeerde ex-homoseksueel Joseph Sciambra ontmaskert James Martin echter in een serie video’s: