Grieks-Orthodoxe Kerk op Cyprus zal salaris inhouden van priesters die tegen het Covid-vaccin preken

In de Grieks-Orthodoxe Kerk op Cyprus kennelijk dezelfde tirannie: daar gaat Aartsbisschop Chrysostomos het salaris van ‘dissidente’ priesters die in hun homilie preken tegen het experimenteel Covid-19-vaccin niet langer uitbetalen. Op Cyprus werd reeds in mei de groene coronapas geïntroduceerd om toegang te krijgen tot de erediensten in kerken.

Indien de priesters geen “publieke verontschuldiging” en een “geschreven verklaring” brengen voor hun “onaanvaardbare sermoenen” of voor het zich verzetten tegen het vaccin tijdens de biecht, zal hen aan het eind van de maand hun salaris geweigerd worden. Bisschoppen die tegen de maatregel zijn worden verbannen van de synode.

De Russisch Ortodoxe Metropoliet Hilarion zei in juli nog dat het niet nemen van het Covid-19-vaccin een zonde is waar je de rest van je leven berouw moet over hebben.

De Grieks-Othdoxe abt Archimandrite Philotheos van het Athonite Karakallou Klooster (op de Griekse berg Athos); zag dan weer duidelijk het werk van Satan in dit vaccin, en zegt dat we voor deze dagen werden gewaarschuwd door de Openbaring van St. Johannes de Evangelist, en de Apostolische Vaders.

Bron: Gloria news