Metropoliet Hilarion van Russisch-Orthodoxe Kerk: “Zich niet laten vaccineren is een zonde waar je de rest van je leven over moet berouw hebben”

Rusland transformeert zich ten volle richting een New World Order provincie. In juli vorig jaar pochte Klaus Schwab nog over zijn goede relaties met Vladimir Poetin en de Russische regering, en bij de door het WEF georganiseerde cyberpandemie-oefeningen ‘Cyber Polygon’ is telkens de Russische regering mee betrokken. Het Sputnik V vaccin dat in allerijl werd ontwikkeld in Rusland, is van net hetzelfde principe als het AstraZeneca vaccin: een virale vector met DNA voor de aanmaak van het spike-eiwit van het virus. Het vaccin is net zoals alle andere vaccins experimenteel, en werd zelfs in een nóg sneller tempo geproduceerd: Rusland was nummer 1 bij de ontwikkeling van een coronavaccin. In de hoofdstad Moskou werd vaccinatie reeds verplicht gesteld voor zorgpersoneel en personeel in de publieke sector, en men komt reeds aandraven met de derde ‘boosterprik’, omdat het vaccin “niet genoeg beschermt” tegen de vermeende ‘Deltavariant’. Moskou was ook één van de steden waar in 2020 een zeer strenge lockdown werd afgekondigd, en iedereen die de regels overtrad werd gefilmd (door het uitgebreide cameranetwerk in de stad) en beboet. De Russisch-Orthodoxe (staats-) Kerk laat geen andere geluiden horen, en sluit zich volledig aan bij de Russische regering. Ze heeft reeds vanaf het begin de coronamaatregelen, de lockdowns en de vaccinatie gesteund en gepromoot. Metropoliet Hilarion, de tweede belangrijkste figuur in de Russisch-Orthodoxe Kerk, en verantwoordelijk voor externe zaken, uitte zich positief over het initiatief van de regering om vaccinatie te verplichten, en zegt nu zelfs dat het “een zonde” is als je het vaccin niet neemt.

Metropoliet Hilarion legde uit aan de tv-zender Russia 24 dat zijn parochianen regelmatig biechten dat ze niet gevaccineerd zijn. Ze voelen zich schuldig omdat ze het virus hebben overgedragen aan iemand anders die uiteindelijk stierf, zo beweert hij.

“Ze komen, en zeggen: ‘Hoe moet ik hier nu mee leven?’ En het is zelfs voor mij moeilijk om te zeggen hoe ze er mee moeten leven. Heel je leven, moet je het goedmaken voor de zonde die je hebt bedreven. De zonde is denken aan jezelf, in plaats van denken aan andere mensen. We zijn verantwoordelijk – elk van ons – niet enkel voor onszelf en onze geliefden, maar ook voor al diegenen die in contact komen met ons.”

Metropoliet Hilarion

Hilarion vergeet echter dat het vaccin de virusoverdracht niet tegenhoudt (dit is officieel bekend). Het beschermt zelfs niet tegen Covid (integendeel), gezien ze nu een derde ‘boosterprik’ moeten introduceren, omdat vooral de gevaccineerden nu ziek vallen. Die boosterprik zal uiteraard niet helpen, enkel de situatie nóg verergeren. Maar… net zoals bij ons zullen ze dan zeggen dat het allemaal de schuld is van de niet-gevaccineerden.

‘Deltavariant’, verplichte vaccinatie en derde prik

Volgens RT bevindt Rusland zich nu “midden in een nieuwe golf” van Covid-19. Er waren gisteren ruim 24.000 zogenaamde met PCR-testen vastgestelde “besmettingen”. De “sterke toename” zou te wijten zijn aan de opmars van de ‘Deltavariant’. De burgemeester van Moskou kondigde reeds beperkende maatregelen aan voor café’s en restaurants.

In Moskou wordt reeds de derde boosterprik toegediend aan de bevolking, en is vaccinatie verplicht voor ziekenhuispersoneel en personeel in de publieke sector (musea,…).

Poetin wil de vaccinatie niet verplichten in heel het land, maar maant iedereen aan om zijn prik te komen halen. Zelf zou hij ook zijn prik gehad hebben, maar hij weigerde te zeggen welk vaccin het precies was. Dat was iets “tussen hem en zijn persoonlijke arts”. Noch waren er foto’s beschikbaar.

Bron: RT