Coronapas om toegang te krijgen tot kerken reeds feit in Cyprus – weldra ook bij ons?

De overheid van Cyprus heeft een coronapaspoort geïntroduceerd, waarmee burgers terug toegang kunnen krijgen tot restaurants, winkels, sportevenementen en… kerken. Weldra ook bij ons?

Cyprus besloot afgelopen woensdag dat de meeste winkels weer zullen mogen opengaan met het paspoortsysteem. Inwoners kunnen indien ze hun “coronapas” tonen, vanaf 1 juni toegang krijgen tot restaurants, winkels, sportevenementen, [erediensten in] kerken, musea en zo verder. De nachtklok blijft er wel gehandhaafd. Zo’n groene coronapas geeft ofwel een maximum 72 uur oude negatieve Covid-19-test aan, ofwel dat men zeker 3 weken gevaccineerd is, óf dat men besmet is geweest in de afgelopen 6 maand (en zogezegd immuun is). Het meest voor de hand liggende zal uiteraard zijn dat men gevaccineerd is.

“Lockdowns zijn niet de oplossing” zo beweerde de Minister van Volksgezondheid Constantinos Ioannou. Cyprus kende één van de meest drastische lockdowns in Europa. De bevolking mocht slechts één keer per dag het huis verlaten, nadat ze een SMS hadden verstuurd naar een overheidsregistratiesysteem, tenzij ze naar een vaccinatiecentrum gingen.

Coronapas om toegang te krijgen tot kerken in België?

Hier in België (en ook in Nederland) wordt ook reeds gesproken over de introductie van een soort coronapas, covid-paspoort of covid-vaccinatiecertificaat. In België was het tot 8 mei toegestaan om met maximaal 15 personen in een kerk samen te komen voor de H. Mis, en moesten de zogenaamde “sanitaire” maatregelen nageleefd worden. Zoals u nog wel weet, was er een heel draaiboek opgesteld: géén wijwater meer, verplichte handcommunie, mondmaskers in de kerk, en zo verder.

Vanaf 8 mei mag men nu met maximaal 50 personen BUITEN samenkomen, dus niet IN de kerk. In kerkgebouwen geldt nog steeds de 15-personenregel. De Belgische overheid – namelijk minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, heeft samen met de religieuze leiders van ons land, waaronder Kardinaal de Kesel, een uitvoerig protocol uitgeschreven voor de ‘buitenerediensten.’ Zelfs de vrijzinnigen vallen onder dit protocol. Opvallend is dat de Vrijmetselaars steeds uit de boot vallen, en niet in de documenten vernoemd worden, en zich dus blijkbaar niets van die regels hoeven aan te trekken. Terwijl Vrijmetselarij ook een “religie” is, met samenkomsten in logetempels. Hoe zou dat nu toch komen?

Het feit dat de erediensten nu buiten worden toegelaten voor méér personen, terwijl de vaccinatie nog volop aan de gang is, en terwijl men ballonnetjes oplaat over de coronapas (die men zéker zal invoeren, want dat is reeds afgesproken binnen de EU), heeft zo zijn redenen.

Wij weten uit betrouwbare bron dat zodra men de coronapas in België zal hebben geïntroduceerd, men ENKEL op vertoon van zo’n coronapas weer zal binnen mogen in de kerken om erediensten bij te wonen. En het zullen hoogstwaarschijnlijk zelfs enkel de gevaccineerden zijn die binnen zullen mogen (een “negatieve test” zal niet volstaan). Dit zal wederom ‘gesteund’ worden door Kardinaal De Kesel en de Belgische Bisschoppenconferentie.

Wij weten dat dit er bijna zeker zit aan te komen. Het is misschien een idee om – voor diegenen die dat wensen – Kardinaal De Kesel en Mgr. Herman Cosijns (Secretaris-generaal van de Bisschoppenconferentie) – brieven te versturen en hen onder druk zetten om dit niet toe te laten. NIEMAND heeft het recht niet-gevaccineerden de HH. Sacramenten of de toegang tot de kerk te bemoeilijken of te ontzeggen. Hiervoor bidden kan uiteraard ook helpen (en zal wellicht zelfs méér helpen dan 1000 brieven).

Download hier de voorbeeldbrief (die u gerust kunt aanpassen):

Dit zijn de adressen:

Kardinaal J. De Kesel, Wollemarkt 15, 2800 Mechelen

Bisschoppenconferentie van België, Guimardstraat 1, 1040 Brussel

Als dit er toch komt, betekent dit maar één ding: definitief terug naar de catacomben!

Bron: Zerohedge