Bergoglio prijst pro-abortus, pro-LHBT president van Ierland: ‘Een wijs man’

Bergoglio heeft vorige week vrijdag een privé-audiëntie gehad met de President van Ierland, Michael D. Higgins. Dit is de president die het homohuwelijk, echtscheiding en abortus wettelijk maakte. Bergogio zei dat hij ‘God dankt voor zo’n wijs man.’

President Higgins ondertekende in 2013 een wet die abortus legaal maakte wanneer een vrouw zelfmoordneigingen krijgt als gevolg van haar zwangerschap, alsook als het leven van de moeder in gevaar zou komen door de zwangerschap. In november 2015 ondertekende Higgings een wet die het homohuwelijk legaliseerde en in 2018 maakte Higgins abortus tot 12 weken in de zwangerschap legaal in Ierland, alsook abortus tot aan de geboorte bij ernstig beperkende aandoeningen. In 2019 werden als gevolg van deze nieuwe wet in Ierland 6666 baby’s vermoord door abortus. En datzelfde jaar ondertekende Higgins ook nog een wet die de wachttijd voor echtscheiding verminderde.

Bergoglio zei na de ontmoeting volgende hemeltergende woorden:

Vandaag ontmoette ik niet zomaar een man, een president; ik ontmoette vandaag een man van wijsheid. Ik dank God dat Ierland zo’n wijs man heeft als diens staatshoofd.”

De twee hadden het tijdens de audiëntie onder meer over klimaatverandering, migratie en Covid-19.

Higgins omschrijft zichzelf als “spiritueel” en wordt door de Ierse pers regelmatig geprezen als een bevorderaar van de mensenrechten. Hij omschreef het succesvolle referendum van 1983 waarbij de bevolking massaal tegen abortus stemde, als “hardvochtig”, “sinister”, en “ondemocratisch”.

Het niet willen vermoorden van een kind is in Higgins’ ogen dus “hardvochtig!”

Jorge Bergoglio heeft een hele geschiedenis van het steken van de loftrompet over liberale pro-abortus politici. Zolang ze maar “bezorgd” zijn over het klimaat!

Bron: LifeSiteNews