Vaticaan brengt 10-euro munt uit ter ere van ‘Pachamama’

Op 13 oktober 2020 (de verjaardag van de laatste verschijning van O.L.Vrouw te Fatima, met het groot Zonnewonder) vaardigde de Vaticaanse Munt een 10-euro muntstuk uit ter ere van ‘Moeder Aarde’ of ‘Pachamama’. Op de achterkant van de munt staat o.a. de vermelding ‘Franciscus’ en het wapenschild van Bergoglio.

De afbeelding werd ontworpen door Luigi Oldani voor Wereld Aarde Dag. De afbeelding, die een vrouw toont die ‘zwanger is van de aarde’ moet “Madre Terra”, ‘Moeder Aarde’, of ‘Pachamama’ voorstellen. Oldani omschreef het als “vruchtbaar en vruchtrijk land, vruchtbaar en vruchtrijk zoals een jonge vrouw.

De munt verscheen op de eerste verjaardag van de “verheffing” van Pachamama in het Vaticaan, in oktober 2019 tijdens de Amazonesynode. Op 4 oktober vond een verering van Pachamama plaats in de Vaticaanse tuinen – die geheiligd zijn door het bloed van talloze martelaren. Zogezegde “inheemsen” uit Zuid-Amerika bewierookten toen de beeltenis, en bogen er tot op de grond voor neer, in het bijzijn van Bergoglio en een aantal kardinalen.

Op 7 oktober 2019 werd het beeld de Sint-Pietersbasliek binnengedragen en daar op schandalige wijze vereerd. Na de Mis werden de voorwerpen in een soort processie naar de synodehal gedragen.

De Italiaanse heidense vereniging ‘Antro della Magia’ noemde dit een “prachtige ceremonie toegewijd aan Moeder Aarde,” en zei dat deze “ceremonie de deuren zal openen voor een meer rooskleurige toekomst voor ons heidenen.” Ze besloten in hun artikel aldus: “Eindelijk een belangrijke daad van de kerk richting de erkenning van heidense religies en hun belang. Wij heksen kunnen niet anders dan zeer gelukkig te zijn hierover!”

Toen tijdens die synode enkele Pachamamabeelden uit een kerk in Rome gestolen werden, en in de Tiber werden gegooid, excuseerde Bergoglio zich hiervoor. Hij zei naar verluidt ook nog dat het feit dat de beelden in de rivier terechtkwamen “veel onrust in zijn ziel teweeg bracht.” Dat ze snel teruggevonden waren, was voor hem “goed nieuws.”

Naar aanleiding van het Pachamama-schandaal werd door Katholieken het initiatief ‘Contra Recentia Sacrilegia‘ opgezet, om Bergoglio te wijzen op zijn zonde, hem op te roepen zich publiek te bekeren en eerherstel te brengen. Daarin stellen ze onder andere:

Door deze daden heeft paus Franciscus het verwijt dat geuit werd door het Tweede Concilie van Nicea over zich afgeroepen:

“Vele herders hebben mijn wijngaard vernield, ze hebben mijn deel verontreinigd. Want ze volgden onheilige mannen en vertrouwend op hun eigen waanzin belasterden ze de heilige Kerk, die Christus onze God tot zijn Bruid heeft gemaakt, en ze slaagden er niet in het heilige van het profane te onderscheiden, bewerend dat de iconen van onze Heer en zijn heiligen niet verschillend waren van de houten afbeeldingen van satanische idolen.”

Bron: Gloria News