Vader James Martin S.J. op privé-audiëntie bij Bergoglio

Op 30 september had Bergoglio een halfuur durende privé-audiëntie met de uitgesproken pro-LHBT Amerikaanse Jezuïet James Martin, speciale adviseur voor het Vaticaanse Secretariaat voor Communicatie. Martin zei dat hij zich “aangemoedigd, getroost en geïnspireerd voelde” door Bergoglio.

Vader Martin zei over deze ontmoeting op twitter:

“Een van de hoogtepunten van mijn leven. Ik voelde mij vandaag aangemoedigd, getroost en geïnspireerd door de Heilige Vader. En deze tijd met mij, in het midden van een drukke dag en een druk leven, lijkt een duidelijk teken van zijn diepe pastorale zorg voor LHBT-Katholieken en LHBT-mensen wereldwijd.”

Reeds in 2018 was Martin uitgenodigd om te komen spreken op het door het Vaticaan georganiseerde ‘Wereldvergadering van Families’ in Dublin, Ierland. Martin werd in 2017 aangeduid als speciale adviseur bij het Vaticaanse Secretariaat voor Communicatie, en staat erom bekend dat hij homoseksuelen en lesbiennes omarmt en wil verwelkomen in de katholieke kerk. Hij zegt bovendien dat homoseksuele “seks” geen zonde is en oké is volgens de Bijbel. De liberale journalist Christopher Lamb reageerde door te zeggen dat deze keuze om Martin te laten spreken een “belangrijke goedkeuring” is van Martins homopropaganda.

In december 2018 promootte Martin nog een soort “homo-rozenkrans“. En In juni dit jaar wenste Martin tijdens een “gay-pride-mis” aan al zijn volgers een ‘gelukkige pride-maand’. Hij zei bovendien dat de homoseksuelen hoopvol moesten zijn, omdat Bergoglio “veel LHBT-vrienden heeft, en vele pro -LHBT-kardinalen, aartsbisschoppen en bisschoppen aangesteld.”