Vader Martin in ‘gay-pride-Mis’: “Wees hoopvol, want de paus heeft veel LHBT-vrienden en heeft vele pro-LHBT kardinalen en bisschoppen aangesteld”

In juni celebreerde Vader James Martin, de speciale adviseur van Bergoglio, een ‘gay-pride-Mis’ waarbij hij ‘LHBT (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender)-Katholieken’ vertelde om hoopvol te zijn, omdat Bergoglio “LHBT-vrienden” heeft, en vele “pro-LHBT kardinalen en bisschopen” heeft aangesteld. 

Vader Martin is raadgever bij de communicatieafdeling van het Vaticaan, die campagne voert voor een grotere acceptatie van homoseksualiteit binnen de Katholieke Kerk. De Jezuïet celebreerde op 29 juni de “gay-pride-Mis” in de parochie van St. Franciscus van Assisi in New York City, dat bekend staat voor z’n LHBT-apostolaat. Eén van de leiders van dit “apostolaat” heeft ook al geld opgehaald voor Planned Parenthood, de abortusgigant van de VS.

Bergoglio heeft veel LHBT-vrienden

Martin zei dat “LHBT-katholieken” zich taai moeten houden als antwoord op kritiek omtrent de LHBT-ideologie. Volgens hem zijn er de afgelopen jaren veel “positieve stappen” geweest voor “LHBT-katholieken.” Eerst en vooral sprak hij over de fameuze woorden van Bergoglio over homoseksuelen: “Wie ben ik om te oordelen?” Martin gaf verder aan dat Bergoglio de “eerste paus” is om het woord “homo” te gebruiken, en hij voegde eraan toe dat hij “vele LHBT-vrienden” heeft. “En hij heeft vele pro -LHBT-kardinalen, aartsbisschoppen en bisschoppen aangesteld.”

Voor James Martin is een andere “positieve trend” dat meer en meer katholieken “uit de kast komen en open zijn over hun genderidentiteit.” “Zij en hun families brengen hun hoop en hun verlangens in hun parochies, en langzaamaan wordt de cultuur van de Kerk veranderd.”

Ondanks deze trend, laakte Martin het feit dat dit “een harde tijd is om een LHBT-katholiek te zijn.” Hij verwees onder meer naar het “ontslag van LHBT-bedienden, die burgerlijk gehuwd zijn”, door katholieke scholen, die Katholieke leerkrachten eisen om model te staan voor de katholieke leer. Martin stelde ook “homofobe pastoors, pastorale werkers en parochianen” aan de kaak.

LHBT-mensen “zijn zoals Jezus”

Vervolgens vergeleek hij de misbegrepen LHBT-katholieken met Jezus, waardoor hij precies lijkt te insinueren dat Jezus een homoseksueel of transgender was: “Soms kan je familie jou verkeerd begrijpen, zoals de familie van Jezus deed. Soms zul je je onwelkom voelen op plaatsen, zoals Jezus in Samaria. Soms zul je je voelen alsof je geen huis hebt, zoals Jezus zich voelde.” Maar hij vermaande de LHBT-mensen om zich volledig te geven in het parochieleven, en is niet tevreden met verwelkomd worden in de Kerk, ze moeten zelfs de leiding te nemen: “LHBT-mensen zouden ten volle moeten deelnemen in alle apostolaten in de Kerk, niet gewoon verwelkomd en bevestigd en ingesloten worden, maar leidinggevend.”

“God creëert homoseksuelen”

Martin besloot met het promoten van het idee dat God “mensen creëert om een homoseksuele identiteit te hebben”: “Wees trots om katholiek te zijn. En voor mijn LHBT-broeders en -zusters en -aanverwanten, wees de LHBT-katholiek die geroepen bent te zijn door Jezus Christus zelf.”

Vader Martin vertelt de waarheid niet, want homoseksuele ‘gevoelens’ zijn een bekoring van de Satan, waar niet moet worden op ingegaan; en hij liet na te vertellen dat “LHBT-katholiek zijn zoals Jezus hen ertoe roept” inhoudt dat er géén relaties worden aangegaan, en dat men als ‘anders geaarde’ in kuisheid en onthouding moet leven. Maar integendeel, James Martin is net een promotor van het homohuwelijk, en vertelde zelfs dat homoseksuele “seks” geen zonde is, en dat het OK is volgens de Bijbel. Volgens hem is net homofobie “één van de grote zonden van de Kerk.”

Begin juni zei Martin nog aan zijn twittervolgers: “een gelukkige Pride-maand aan al mijn katholieke LHBTQ-vrienden.” In juni 2018 was Martin een spreker op het door het Vaticaan gesponsorde Wereldvergadering van Families in Dublin.

Bron: LifeSiteNews