Vervolging van de traditionelen

Orde van Malta verbiedt de Tridentijnse Mis

Fra Giacomo Dalla Torre.

Het begon in de Orde van Malta allemaal met het schandaal rond de Grootkanselier Boeselager, die in opspraak kwam omdat hij naar verluidt het verdelen van condooms zou gesteund hebben. Dit was een reden voor de Orde om hem van zijn titel te ontdoen, maar Bergoglio was het daar niet mee eens en vond dat de orde “te streng” had gehandeld. Toen begon de bemoeienis. Hij eiste een onderzoek en stelde een onderzoekscommissie in, waar de Orde niet mee akkoord ging, en hij dwong uiteindelijk Grootmeester Fra Matthew Festing tot ontslag. Bergoglio kondigde in januari 2017 zijn intentie aan om de orde te “hervormen”. Professor Canoniek Recht Kurt Martens zei dat de daad van Bergoglio neerkwam op “een de facto annexatie” en “dat dit een ernstige schendig is van de internationale wetgeving.” Boeselager stak vervolgens de schuld van de onrust op Kardinaal Burke, en vond dat Bergoglio juist had gehandeld. In april bevestigde Burke dat Bergoglio hem uit het bestuur van de Orde had gezet, en kort nadien werd het de ontslagen grootmeester verboden om naar Rome af te zakken om de verkiezing van de nieuwe grootmeester bij te wonen. Die nieuwe grootmeester werd uiteindelijk Giacomo Dalla Torre. Deze heeft, in overeenstemming met de door Bergoglio gewilde ‘hervorming’, nu besloten om de Tridentijnse Mis in de Orde te verbieden.

Fra Giacomo Dalle Torre, de 80ste Grootmeester van de Orde van Malta heeft nu verboden dat de ‘Oude Mis’ gecelebreerd wordt bij de officiële Missen van de Orde van Malta. In de brief van 10 juni wordt de Buitengewone vorm van de Romeinse Ritus (de Tridentijnse Mis dus) verbannen van religieuze vieringen van de Orde, wat momenteel felle discussies uitlokt. De Buitengewone vorm is in principe overal in de Katholieke Kerk toegelaten sinds het Motu proprio “Summorum Pontificum” van Paus Benedictus XVI van 7 juli 2007. In Groot-Brittannië appreciëren de leden van de Orde in het bijzonder de ‘Oude Mis’. Daar komt nu een einde aan. In de brief eist hij dat alle Missen (tijdens pelgrimages, herdenkingsmissen, alle feesten en plechtigheden van de Orde) op de wijze van Paus Paulus VI worden opgedragen, in de gewone vorm (in de volkstaal). Dit om de zogenaamde “eenheid” te bevorderen, en omdat Paus Benedictus in zijn Summorum Pontificum stelde dat in religieuze orden de uiteindelijke beslissing bij de overste valt.

Eerder verbood ook al Mgr. Fernandez de Tridentijnse Mis in het Aartsbisdom La Plata in Argentinië, en dachten de Italiaanse bisschoppen in november vorig jaar luidop erover na om de Tridentijnse Mis te verbieden. De Italiaanse bisschoppenconferentie liet toen verstaan dat de Latijnse, of Tridentijnse Mis zou moeten afgeschaft worden, omdat Paus Benedictus XVI zich zou hebben vergist. De bijeenkomst werd een regelrechte aanval op Benedictus.

Bron: Eponymousflower

8 antwoorden »

 1. WERELDWIJD MASSALE APATHIE RKC’N!!

  Wanneer worden de rkc’n wakker? Wanneer beseffen zij dat zij de dingen naar hun hand kunnen zetten door simpelweg dagelijks Rozenkransgebed en het dragen van het Bruin Scapulier van OLM Maria?

  Oh nee, ‘Het gaat ons niet aan. En dus is het geen probleem.’

  (rkc = rk christenen)

 2. De Orde van Malta kondigt met het besluit om de Tridentijnse Heilige Mis te verbieden een schisma af met de Rooms Katholieke kerk. Paus Franciscus heeft het Motu Proprio “Summorum Pontificum” besluit van 7 juli 2007 van paus Benedictus XVI niet ongeldig verklaart.

 3. |
  het SCHISMA voltrekt zich nu nog in kleine stapjes — doch straks worden die stappen veel groter — maar ook bij de protestanten, vindt een vergelijkbaar schiftings proces plaats ( in stilte ) — ’n deel van de kerk, gaat richting : het grote BABYLON van de wereld`kerk … een ander deel verzet zich tegen de verloedering, en krijgt het moeilijk — echter bedenk hierbij altijd, dat God zijn PLAN uitvoert, zoals Hij dit ooit van tevoren bedacht heeft …

 4. Ben zeer bedroefd, de Orde van Malta had met verraad van Bergoglio de valse profeet en paus zich moeten indekken.
  Ze hadden zich van de bescherming van Bergoglio hem officieel moeten bedanken en afzien van zijn valse bescherming.
  De Orde van Malta had sneller moeten handelen en zich als soeverein moeten beslissing, om per onmiddellijke ingang zich te laten beschermen door. Niet meer rechtstreeks aan paus Franciscus, maar aan zijn opperste gezag dat hij toch niet erkend.
  Heer GOD, bij name de Heilige Geest.
  Gezien Paus Papa en Vicaris Benedictus, nog steeds leeft en hij als enige ware levende Paus is en aangesteld door Heer Jezus.
  Hadden ze dit kunnen voorkomen.
  En natuurlijk dat tridentijnse nog steeds mogen en geldig zijn.
  Franciscus zal nog heel veel van katholieke kerk vernietigen, als het kan volledig.
  Het zal mogelijk veranderen, als wij hem niet meer erkennen, maar daar is moet voor nodig.
  Hoeveel keer moet hij de katholieken nog maar eens verraden en beledigen, wij moeten opstaan en aartsbisschoppen, bisschoppen en priesters die trouw blijven aan de wetten van GOD.
  Niet aan de van Bergoglio, die zijn niet geldig voor GOD. Laten wij bidden voor hun zielen aub.

 5. Het besluit van de grootmeester van de Orde van Malta om de Tridentijnse Heilige Mis te verbieden, is een daad van linkse (Europese communisten en Nationaal socialisten) globalisten, een werelddemocratie met een wereldkerk en een God die allah heet. Maar het vreemde is dat de Orde van Malta zich onderscheidt van de gewone mensen door een Titel te dragen. De Orde van Malta gaat als het om de Titel van de leden gaat uit van diversiteit en steunt het globalisme, een stroming waar geen plaats is voor diversiteit. De Tridentijnen, mensen die het universele Tridentijnse katholieke geloof beleiden, worden door de Orde van Malta gediscrimineerd, Na het Tweede Vaticaanse Concilie, dat overigens een grote mislukking is geworden, hebben we een pluriforme Rooms Katholieke kerk gekregen, waar ruimte was voor diversiteit. De Orde van Malta heeft nu gekozen, tegen de regels van het Tweede Vaticaanse Concilie in, voor een uniforme globalistische keuze, door de Tridentijnse Heilige Mis te verbieden.
  Na het Tweede Vaticaanse Concilie hebben meer dan 80.000 priesters, om de besluiten van het Tweede Vaticaanse Concilie, de Rooms Katholiek kerk verlaten. Velen omdat ze niet meer de Tridentijnse Heilige Mis mochten opdragen. Paus Benedictus heeft in 2007 meer ruimte gegeven aan priesters om de Tridentijnse Heilige Mis op te dragen, omdat veel priesters de Transsubstantiatie misten, die in de Novo Orde vieringen in de landstaal niet plaatsvindt. Blijkbaar wil de grootmeester van de Orde van Malta met zijn besluit om de Tridentijnse Heilige Mis te verbieden weer een vervolging van de Tridentijnse priesters en gelovigen. Een vervolging van mensen die een zuiver geloof hebben, door leden van een Elitaire Rooms Katholieke orde die vinden dat ze een voorbeeld functie vervullen in de Maatschappij.

 6. Ik vind het heel erg en snap zoiets ook niet. Zouden hier soms grote financiele belangen achter zitten?