Ja, u leest het goed. Aan de hele waslijst van linkse pro-abortus politici en activisten die Bergoglio reeds steunde, kan nu nog iemand toegevoegd worden: Luiz Lula da Silva, een wegens corruptie gevangen gezette ex-president van Brazilië, die bekend staat om zijn pro-abortus en pro-LHBT standpunten. Lula da Silva is lid van de linkse “Werkers Partij.”

Op 2 augustus verwelkomde Jorge Bergoglio drie medestanders van Lula da Silva: Celso Amorim, de voormalige Braziliaanse minister van Defensie en Buitenlandse zaken, Alberto Fernandez, een voormalige Argentijnse minister, en de Chileense minister Carlos Ominami. Tijdens deze ontmoeting, die meer dan een uur duurde, sprak Bergoglio met zijn gasten over de voormalige president van Brazilië, die regeerde van 2003 tot 2011. De delegatie wees op de toestand van Lula, die nu gevangen zit wegens corruptie, welke zijn supporters een “onrechtvaardige vorm van oorlog” noemen.

Als antwoord op deze ontmoeting, schreef Bergoglio persoonlijk een briefje als steun voor Lula da Silva, die een sterke pro-abortus en pro-homoseksuele president was. Hij schreef: “Aan Luiz Inacio Lula da Silva met mijn zegen, hem vragend om voor mij te bidden, Francisco.” Lula da Silva postte dit briefje onmiddellijk op zijn eigen Twitter-account.


Carlos Ominami, één van de delegaten, zei achteraf dat Bergoglio de situatie van de gevangen Lula da Silva vergeleek met die van Jezus Christus: “De paus was niet bijzonder verrast. Tot mijn verbazing vertelde hij dat dit een zeer oud verhaal was, zo oud dat het in de Bijbel staat. Dit is op z’n eigen manier gebeurd met Jezus Christus, de Heilige Johannes en Susan van Babylonië.”

Lula da Silva werd in april dit jaar gearresteerd wegens aantijgingen van corruptie, en hij werd veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Zijn vrienden beschouwen zijn gevangenzetting als onrechtvaardig, en proberen hem te doen herverkozen worden als president, zodat hij juridische immuniteit kan krijgen, en dus zou moeten vrijgelaten worden uit de gevangenis.

Bergoglio neemt hier een politiek standpunt in, en geeft zijn steun aan één politieke partij. Dat gebeurde ook in 2016, toen Bergoglio openlijk zijn steun verkondigde voor Hilary Clinton (van de Democratische Partij in de VS) door Trump de grond in te boren. Clinton wilde, in tegenstelling tot Trump, nadat ze verkozen zou geweest zijn, abortus legaal maken tot op de dag van de geboorte.

LifeSiteNews bracht eerder al verslag uit over het politieke discours van Lula da Silva. Hij steunde sterk de zaak van homoseksuelen en aborteurs in Brazilië. In zijn laatste jaar als president, vaardigde hij een wetgevend initiatief uit dat abortus als “mensenrecht” zou moeten verzekeren, en drong hij socialistische en homoseksuele ideologieën op in scholen en de media. Hij wilde ook alle kruisbeelden verbannen uit alle officiële overheidsgebouwen. Lula da Silva spendeerde miljoenen voor de pro-homoseksuele zaak, en hij introduceerde zelfs pro-homoseksueel educatief materiaal voor kinderen vanaf 7 jaar.

Deze man krijgt nu de “zegen” van Bergoglio.

De redactie Avatar

Published by

Categories:

5 reacties op “Bergoglio stuurt zijn zegen naar een wegens corruptie gevangen linkse pro-abortus ex-president van Brazilië”

  1. Hans Avatar
    Hans

    Deze paus is geen paus maar een politicus die Christus voor zijn eigen karretje wil spannen. Zo zakt de RK wel vanzelf weg in het moeras van deze wereld.

  2. Marrie Avatar
    Marrie

    Vreselijk nieuws.Zouden er nog echt priesters zijn die hem hoog hebben staan ? Ik krijg steeds meer de neiging om op het portret van Bergoglio dat in de kerk hangt een paar rode hoorntjes te tekenen.

  3. willy Avatar
    willy

    Het Vaticaan is een linkse dictatuur aan het worden!!

  4. lunsius Avatar
    lunsius

    Ook dit nieuws zal aan velen voorbij gaan. Trouwens, het kan de meesten geen bal schelen. Als het gewone leventje maar niet verstoord wordt. Hij is toch democratisch gekozen. Dus wat zeuren we?

  5. Hero de Jong { Profeet } Avatar

    |
    @Hans … deze paus, kent Christus NIET !! — het is de taak van deze paus, om de moeder`kerk te splitsen — dus het naderende SCHISMA is nu nodig om scheiding te maken tussen heilig & ONheilig …!?