Hillary Clinton verdedigt in 3de debat abortus doorheen de hele zwangerschap

hillaryabortedHillary Clinton verdedigde in het 3de presidentiële debat met Donald Trump de legalisatie van het aborteren van baby’s tot op het moment van de geboorte.

Op het finale debat dat woensdag plaatsvond, werd Clinton door Chris Wallace van Fox News gevraagd naar haar mening en tot op welk niveau abortus zou moeten legaal zijn.

“U werd geciteerd zeggende dat de foetus geen constitutionele rechten heeft. U stemde ook tegen de ban op late termijn- en gedeeltelijke geboorte-abortussen. Waarom?”

Clinton vertelde aan diegenen die verzameld waren in de Universiteit van Nevada in Las Vegas dat “Roe v. Wade duidelijk stelt dat er verordeningen over abortus kunnen zijn zo lang het leven en de gezondheid van de moeder in rekening wordt gebracht.”

“De soorten gevallen die komen op het eind van de zwangerschap zijn vaak de meest hartbrekende, pijnlijke beslissingen voor families om te maken,” zei Clinton. “Ik denk niet dat de overheid van de VS zich zou moeten bemoeien en deze meest persoonlijke beslissingen zou moeten maken. Dus u kunt zelf beslissen zolang u het leven en de gezondheid van de moeder in rekening neemt.”

doctors-abortion-guidelines-overstep-law
Deze slachting wordt door Hillary Clinton gesteund.

De “uitzondering” van de “gezondheid van de moeder” is in essentie een uitvlucht, want het Hooggerechtshof van de VS besliste dat de aborteur vrij kan beslissen wat goed is voor de gezondheid van de moeder.

Trump, die eerder in het debat zei dat hij pro-life rechters in het Hoogerechtshof van de VS zou aanstellen, verweet Clinton haar standpunt over abortus.

“Ik denk dat het verschrikkelijk is. Als je meegaat met wat Hillary zegt, kun je in de negende maand de baby nemen en uit de baarmoeder rukken net voor de geboorte van de baby. Nu, je kunt zeggen dat het OK is en Hillary kan zeggen dat het OK is. Maar het is bij mij niet OK!“, zei Trump.

Clinton antwoordde tegenover de kritiek van Trump met te zeggen dat het “bang makende retoriek” is, en herhaalde “Ik geloof niet dat de overheid zou moeten beslissen.”

Conservatieven hebben beweerd dat Clinton een extremist is op gebied van abortus, met haar campagneplatform die tegen een ban op late termijn abortus was, en door het steunen van het verwijderen van het ‘Hyde Amendment’, die de overheidssteun voor abortus limiteert.

Een poll uitgevoerd door Marist, in juli dit jaar, toonde aan dat slechts 13% van de Amerikanen denkt dat abortus legaal zou moeten zijn doorheen de hele zwangerschap.

Een gedeeltelijke geboorte abortus of ‘dilatatie en extractie’ (verboden in de VS sinds 2003, maar Clinton wil het weer legaal maken):

Het kindje wordt uit de baarmoeder getrokken totdat enkel nog het hoofdje blijft zitten, het is dan nog niet officieel geboren:

pa1

partialbithabo2

Vervolgens wordt met een schaar de schedel van het kindje doorboord:

pa3

Dan worden de hersenen met een zuiger uit het hoofdje gezogen; dan wordt het hoofdje samengeduwd en ook uit de baarmoeder getrokken:

pa4

 

Bron: Christianpost