Rapport: ‘Catholic Relief Services’ heeft jarenlang miljoenen condooms, abortuspillen e.d. in Congo rondgedeeld

catholiccontracept

Volgens een nieuw rapport van het Lepanto Instituut heeft Catholic Relief Services (CRS), een hulporganisatie van de Amerikaanse bisschoppen, in de Democratische Republiek van Congo over de periode van 4 jaar de verspreiding van verschillende types contraceptie bewerkstelligd, inclusief vruchtafdrijvende middelen, waarbij het totaal aantal meer dan 2 miljoen stuks bedraagt.

Het programma resulteerde in een sterk stijgend gebruik van geboortecontrole in de regio waar de inwoners voordien een minimale kennis hadden van contraceptie, aldus Lepanto.

Het hulpagentschap van de bisschoppen van de VS was een uitvoerende partner van 2006 tot 2010 in het door de VS gesteunde Project AXxes, waarin ‘familieplanning’ een hoofddoel was, en waarbij volgens de documenten van het programma contraceptie, inclusief aborterende middelen, spiraaltjes en gerelateerde inbrengkits, en ook chirurgische sterilisatiekits werden voorzien.

Het document openbaart ook dat de inspanningen van CRS inhielden dat ze toezagen dat de boodschap en de voorzieningen voor “familie planning” gepaard gingen met vaccinatie, Preventie van Moeder-tot-Kind overdracht van HIV en andere aspecten van het USAID-gesponserde project.

CRS wenste op het verslag geen commentaar te geven aan LifeSiteNews, nog voordat het artikel werd gepubliceerd.

Inventarisverslagen die overgemaakt werden aan de Amerikaanse overheid toonden hoe CRS 2,25 miljoen exemplaren van aborterende contraceptiva en condooms bestelde en hoe deze dan werden verdeeld vanuit de magazijnen van CRS naar de verschillende gebieden in de Congo waarvoor CRS verantwoordelijk was.

Volgens het finale verslag van Project AXxes waren de totale aantallen contraceptiva ontvangen door CRS en dan op hun beurt gedistributeerd in de gezondheidszones als volgt:

  1. Depo Provera, een inspuitbaar middel dat elke 3 maand wordt gegeven om ovulatie in de vrouw te voorkomen – het werkt ook aborterend- 88.325
  2. Lo-Femenal, een gecombineerd oestrogeen-progestine oraal contraceptiva dat ook als “noodpil” kan gebruikt worden – werkt ook aborterend – 56.885
  3. Ovrette, een oraal contraceptiva, vaak naar verwezen als de mini-pil, omdat het geen oestrogeen bevat – 44.097
  4. DUI – het spiraaltje – 1.907
  5. Mannelijke condooms – 2.025.216
  6. Vrouwelijke condooms – 40.891
  7. CCV kits voor sterilisatie – 18
  8. DUI kits om het spiraaltje in te brengen – 16

President van het Populatieonderzoeksinstituut Steven Mosher, die al eerder misbruiken in CRS hulpprogramma’s onderzocht, zei in een verklaring dat de rol van CRS in Project AXxes onaanvaardbaar is.

“De verslagen van het AXxes programma zijn diep verontrustend. De verslagen blijken aan te tonen dat CRS betrokken was bij de opslag en distributie van vruchtafdrijvende contraceptiva. Als het waar is dat CRS medeplichtig was bij de voorziening van vruchtafdrijvende contraceptiva, zou dit een grote bron van ergernis zijn voor de gelovigen.”

congocondom

Bron: LifeSiteNews