In februari gaf Bergoglio Trump nog een veeg uit de pan: “Deze man is niet christelijk!”

bergotrump

Op 16 februari 2016, toen Bergoglio terugvloog vanuit Mexico naar het Vaticaan, beantwoordde hij op het vliegtuig enkele vragen van journalisten. Men vroeg hem wat hij ervan dacht dat Trump een muur wilde bouwen aan de zuidelijke grens om de illegale immigratie een halt toe te roepen.

Bergoglio zei toen: “Een persoon die enkel denkt aan het bouwen van muren, waar ze ook mogen zijn, en niet aan het bouwen van bruggen, is niet christelijk.” Bergoglio maakte duidelijk dat hij “geen advies” gaf aan de Amerikanen om voor een bepaald iemand te gaan stemmen. “Ik ga me hier niet mee bemoeien. Ik zou enkel willen zeggen dat deze man niet christelijk is als hij zo’n dingen heeft gezegd.”

Trump op zijn beurt, haalde dan weer uit naar Bergoglio: “Het is schandalig om als een religieuze leider iemands geloof in vraag te stellen. Ik ben trots om een Christen te zijn en als president zal ik niet toelaten dat het Christendom gedurig aangevallen en verzwakt wordt, in tegenstelling tot wat nu gebeurt, met onze huidige president. Geen enkele leider, en zeker geen religieuze leider, zou het recht mogen hebben om een ander iemands religie of geloof in vraag te stellen. Ze gebruiken de paus als een marionet en ze zouden moeten beschaamd zijn over zichzelf over het feit dat ze dat doen, in het bijzonder wanneer er zoveel levens bij betrokken zijn en wanneer illegale immigratie zo ongebreideld is.”

Dat Trump, in tegenstelling tot Clinton, wel pro-life is, kon Bergoglio blijkbaar geen barst schelen.

Bron: Romereports; nbcnews