Overwinning op het kwaad

President van Peru wijdt zijn land toe aan de Heilige Harten van Jezus en Maria

prespablohearts

President Pedro Pablo Kuczynski van Peru heeft op 25 oktober tijdens een Nationaal Gebedsontbijt in Lima, Peru, zijn land, zijn familie en zichzelf toegewijd aan het Heilig Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria. 

Kuczynski nam deel aan de Nationale Dag van Gebed in het Swissôtel in Lima, en in zijn bekwaamheid als president bad hij het gebed van de toewijding, geschreven door de ‘Missie van de Liefde van God in de Hele Wereld.’

“Met de autoriteit die mij gegeven werd, doe ik een akte van toewijding van mijzelf, mijn familie, en de Republiek van Peru, tot de liefde en bescherming van de Almachtige God door de voorspraak van het Heilig Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria”, zo zei de president.  Aan het evenement namen ook belangrijke zakelijke en politieke leiders deel, inclusief de President van het Congres, Luz Salgado, die ook een gebed zei, God vragend om Zijn hulp en bescherming.  Van de 21 gebedsdagen die werden gehouden in Peru, is dit de eerste keer dat een president die heeft bijgewoond. Het thema voor dit jaar was “De barmhartigheid van de Liefde van God.”

De organisator Aldo Bertello Costa zei dat de bedoeling van het ontbijt is om te bidden voor de leiders, alsook om “alle Peruvianen een boodschap van optimisme en verzoening te brengen. Iedereen verenigd voor ons geliefde land.”

Tijdens de ceremonie, vertrouwde President Kuczynski zijn “regering met al z’n medewerkers en burgers die onder mijn verantwoordelijkheid staan,” toe aan de Heilige Harten van Jezus en Maria. “Ik bied aan de Almachtige God mijn gedachten en beslissingen aan als president zodat Hij ze mag gebruiken voor het goed van ons land en opdat ik altijd de Tien Geboden zou gedenken terwijl ik regeer.” Hij vroeg Gods vergiffenis voor “alle overtredingen die ik in het verleden zou kunnen hebben gedaan, en all deze die in het verleden gepleegd werden door de Republiek, en voor al die beslissingen die tegen Zijn Geboden zouden in kunnen zijn gegaan, en ik vraag om Zijn hulp om alles te veranderen dat ons van Hem scheidt.”

De toewijding werd met gemengde gevoelens onthaald. Sommigen bejubelden het gebaar, terwijl anderen opmerkten dat sommige leden van Kuczynski’s partij recent initiatieven hebben gepromoot om abortus, homoseksuele verenigingen en gender ideologie in de scholen te decriminaliseren.

Bron: CNA

Categorieën:Overwinning op het kwaad

Getagd als:

5 antwoorden »

  1. Er bestaat voor zo’n praktijk een aantal opmerkelijke precedenten. Een eerste dergelijke toewijding in de geschiedenis (aan de Gezegende Maagd), welke tot aan 1830 jaarlijks werd herdacht, was die op 15 augustus 1638 van koning Lodewijk XIII. Als toegift werd hem drie weken later een zoon geschonken in een huwelijk dat 23 jaar lang steriel was gebleven, alhoewel de wens voor een zoon tijdens de zorgvuldige voorbereidingen voor de toewijding (reeds meer dan negen maanden eerder) niet werd uitgesproken. Twee decennia later volgde Polen.

  2. Ter completering van de toewijding van Rusland door de Paus in 1984 zou Rusland zichzelf in samenwerking met de gelovigen aan de Maagd Maria kunnen toewijden (in subsidiariteit aan de Heilige Drievuldigheid), en indien mogelijk samen met de heersende elite. Dit zou een bekeringsgolf teweegkunnen brengen en een eind maken aan een aantal zorgelijke situaties. Daarom zegt ‘Maria van de Goddelijke Barmhartigheid’ in haar boodschap van 26 november 2010: “Bid dat Rusland eindelijk op zijn stappen terugkeert en zich bereid verklaart om zich eindelijk in de Naam van mijn gezegende Moeder te laten toewijden.”

  3. Een belangwekkend precedent deed zich voor toen Portugal zich in 1931 in Fatima aan het Onbevlekt Hart van Maria toegewijdde in de aanwezigheid van 300.000 gelovigen die voor deze gebeurtenis speciaal naar Fatima toe waren gekomen. Gebeden werd dat het land van de communistische plaag mocht worden gered die toen als een epidemie over de wereld raasde. Een grote opwekking van het Katholieke leven volgde en inderdaad is het land voor het communisme bespaard gebleven alsook voor de burgeroorlog die bij haar buurland zoveel onheil stichtte. In 1938, op het derde eeuwfeest van de Franse toewijding, en tijdens de Spaanse burgeroorlog, werd de toewijding hernieuwd met akten van dankbaarheid. Die dankbaarheid gold ook voor het geschenk van een goede Katholieke burgerregering onder Antonio Salazar.

  4. Welk een zegen roept deze president dan over zichzelf, het Peruaanse volk en Peru af! Geweldig nieuws!