Pro Familia haalt internationale media n.a.v. oppositie tegen Bonny’s nieuw boek

profamilia

Pro Familia haalde gisteren de nieuwspagina van Life Site, één van de grootste pro-life websites ter wereld.

Op 12 oktober stuurde de organisatie volgend persbericht de wereld in:

In een non-fictie (?) boekje, met de titel ‘Mag ik? Dank je. Sorry.’, dat op 14 oktober 2016 door de Vlaamse uitgeverij Lannoo gepubliceerd zal worden, suggereren Johan Bonny, bisschop van Antwerpen (België), Roger Burggraeve (KU Leuven) en Ilse Van Halst (‘Kerk & Leven’), dat homoseksuele koppels, gescheiden en hertrouwde katholieken en samenwonende paren een soort van kerkelijke zegen zouden moeten krijgen als onderdeel van een ‘diversiteit van rituelen’. Deze ideeën werden eerder al geopperd in ‘Kerk & Leven’ van 5 oktober 2016 (p. 5). Volgens Pro Familia (een Vlaamse, Katholieke organisatie), is het onbetwistbaar, dat de voorstellen die door Johan Bonny en co. geformuleerd worden, naar Katholieke normen, onjuist zijn. De relaties van homoseksuele koppels, gescheiden en hertrouwde katholieken en samenwonende paren kunnen onmogelijk door de Kerk worden erkend. Naar Katholieke standaarden, veroorzaken de ergerlijke uitspraken en geschriften van Johan Bonny publiek schandaal, zijn ze ergerniswekkend voor vrome oren, absurd en zelfs ronduit blasfemisch. De Kerk kan niet ‘zegenen’ wat God heeft verboden. Als gevolg hiervan zal Pro Familia te Rome, bij Beniamino Kardinaal Stella, Prefect van de Congregatie voor de Clerus, klacht indienen tégen Johan Bonny. Pro Familia zal de Kardinaal-Prefect vragen om de uitspraken en de geschriften van Johan Bonny te onderzoeken en te veroordelen. Zo nodig dient Johan Bonny door de hiërarchie van de Katholieke Kerk in Rome tot de orde geroepen te worden.

Dit werd al gauw opgepikt door de Vlaamse media. Nu komt het ook de internationale media ter ore.

Life Site schrijft: “Pro Familia, een Belgische vereniging van Katholieke leken, heeft besloten om op te treden tegen het publieke standpunt gemaakt door de Antwerpse Bisschop Johan Bonny, die in een nieuw boek dat vrijdag werd gepubliceerd, suggereert dat homoseksuele koppels, hertrouwde gescheidenen en samenwonende koppels een kerkelijke zegen zouden moeten ontvangen, als onderdeel van een “diversiteit” van rituelen dat de “exclusiviteit en stabiliteit” van hun verbintenis zou erkennen. ”

Ze besluiten: “Is Rome bereid om publieke uitlatingen zoals die gemaakt door Bonny te veroordelen en te bestraffen? Dat is net het hele punt. Want zover als objectieve heterodoxie gaat, zijn de dingen zeer duidelijk” (hiermee verwijzend naar de heterodoxie van Bergoglio, nvdr).

Met deze aanklacht kan men uiteraard een sterk publiek signaal geven, maar wij van Restkerk betwijfelen ten zeerste dat er vanuit Rome nog een reactie zal komen. Andere prelaten die eerder al ketterijen spuiden werden ook niet bestraft. Voorbeeld:

kasper boek

(Restkerk  11-05-2014) Kardinaal Kasper lanceerde een hele tijd geleden zijn nieuw boek “Mercy: The Essence of the Gospel and the Key to Christian Life” (Barmhartigheid: de essentie van het Evangelie en de Sleutel tot het christelijk leven). Echter, daarin wordt een valse barmhartigheid verkondigd, zoals de “barmhartigheid” tegenover hertrouwde gescheidenen die volgens hem de H. Communie niet mogen geweigerd worden.

Kasper heeft op 5 mei 2014 in New York een lezing gehouden over zijn boek, waar hij nogmaals zijn standpunt verduidelijkte.  Hij vergat niet aan het publiek te zeggen dat ook paus Franciscus zijn boek steunt. Kasper vertelde het publiek dat enkele dagen nadat Franciscus verkozen was, hij hem geprezen had omwille van zijn boek, tijdens zijn eerste audiëntie van 17 maart 2013:

“In de paar afgelopen dagen ben ik een boek gaan lezen door een kardinaal – Kardinaal Kasper. Een slimme theoloog, een goede theoloog- over barmhartigheid. En dat boek deed me veel goeds. Maar denk niet dat ik mijn kardinalen hun boeken promoot! Helemaal niet, toch heeft het me heel veel goed gedaan, zo veel goed… Kardinaal Kasper zei dat barmhartigheid voelen, dat dit woord alles veranderd. Dit is het beste dat we kunnen voelen: het verandert de wereld. Een beetje barmhartigheid maakt de wereld minder koud en meer rechtvaardig.”

Echter Kasper ging verder en vertelde dat korte tijd later paus Franciscus werd benaderd door een oude kardinaal die hem waarschuwde:  “Heilige Vader, dat kun je niet doen! Er staan ketterijen in dit boek!” Toen Franciscus dit verhaal aan hem vertelde zei hij dat de ‘paus’ lachte en zei:  Dit komt er langs het ene oor in en langs het andere er weer uit.”

Bergoglio maalt niet om ketterse boeken, hij leest en schrijft er zelf.

Wel worden de conservatieve bisschoppen hard aangepakt; zij worden door Bergoglio steevast vanuit hun posities verwijderd, en vervangen door modernisten.

Bron: LifeSiteNews