christenvervolging

7 jonge vrouwen uit Kirkuk die nipt aan IS ontsnapten, zeggen hun leven hebben te danken aan de H. Maagd Maria

hidingunderbed

Foto: oracleoffilm.com

Zeven jonge vrouwen In Kirkuk schrijven hun veiligheid aan de Maagd Maria toe, nadat ze zich een beangstigende acht uren onder hun bedden verstopten terwijl strijders van IS hun kamer gebruikten als een schuilplaats tijdens een aanval op de stad.

“De Maagd Maria was met hen,” zei vader Roni Momika aan CNA op 23 oktober. De priester, die actief is in de vluchtelingenkampen van Ankawa, Erbil, in Noord-Irak, was in telefonisch contact met twee van de meisjes terwijl ze zich onder hun bed verschuilden. Ze gaven hem een precieze weergave van wat er gebeurde.

De zeven vrouwen, universiteitsstudentes in Kirkuk, werden bedreigd door een aanval van IS op de stad op vrijdag 21 oktober. “IS ging het huis van onze studentes binnen, de meisjes”, zei de priester. Toen ze hoorden dat de militanten kwamen, kropen ze snel onder vier bedden in één van de kamers, waar ze voor acht uur onontdekt bleven terwijl IS strijders de kamer als toevlucht gebruikten om te eten, te bidden en zich te verbergen voor soldaten van het Iraakse leger. “Ik sprak met hen gedurende de hele tijd”, zei vader Momika, opmerkend dat er een “sterk meisje” was die hem vertelde: “Eerwaarde, ik zal met je blijven spreken en je al het nieuws vertellen en wat IS zegt.”

Tijdens hun verblijf onder de bedden, aten en baden de strijders niet alleen, maar ze gebruikten de de bedden ook om twee van hun medestrijders te verzorgen die gewond waren. “Op één van de bedden is er veel bloed, ” zo zei de priester. Hij deelde met CNA enkele foto’s die hij genomen had van de kamer nadat de strijders waren weggegaan. Hij legde uit dat “wanneer IS werd aangevallen door ons leger, er twee mensen van IS gewond waren en IS legde ze op deze bedden,… en onder de bedden waren de meisjes.” Vader Momika zei dat hij steeds in contact was met de meisjes, en hen vertelde dat ze hun geloof niet mochten vergeten, en dat ze moesten “bidden tot de Maagd Maria, en ze zou komen helpen.” In wat zowel de priester als de meisjes als een mirakel zien is dat IS hen niet zag. Eén van de meisjes vertelde hem later dat “wanneer IS onze kamer binnenkwam, zagen ze ons niet, en we voelen dat de Maagd Maria hun ogen sloot voor ons.”

Bron: EWTN

Categorieën:christenvervolging

1 antwoord »

1. Zulke verhalen heb ik vroeger nog gehoord in vele missiegebieden dat God op een wondere wijze tussenkomt een zeer goed verhaal !