Kardinaal Kasper: zijn boek en wat paus Franciscus ervan vindt

kasper boek

Kardinaal Kasper lanceerde een hele tijd geleden zijn nieuw boek “Mercy: The Essence of the Gospel and the Key to Christian Life” (Barmhartigheid: de essentie van het Evangelie en de Sleutel tot het christelijk leven). Echter, daarin wordt een valse barmhartigheid verkondigd, zoals de “barmhartigheid” tegenover hertrouwde gescheidenen die volgens hem de H. Communie niet mogen geweigerd worden.

Pure ketterij uiteraard, want mensen die gescheiden en hertrouwd zijn, leven in  staat van doodzonde en verbreken het 6de en 9de gebod. Wat God heeft verenigd mag een mens niets scheiden. Men kan slechts één huwelijk aangaan voor God. Wie zijn vrouw verlaat en een ander huwt pleegt echtbreuk. (Zie ook Matteüs hfst 19). Wie dan in staat van doodzonde de H. Communie ontvangt pleegt heiligschennis.

Kasper heeft op 5 mei 2014 in New York een lezing gehouden over zijn boek, waar hij nogmaals zijn standpunt verduidelijkte.  Hij vergat niet aan het publiek te zeggen dat ook paus Franciscus zijn boek steunt. Kasper vertelde het publiek dat enkele dagen nadat Franciscus verkozen was, hij hem geprezen had omwille van zijn boek, tijdens zijn eerste audiëntie van 17 maart 2013:

“In de paar afgelopen dagen ben ik een boek gaan lezen door een kardinaal – Kardinaal Kapser. Een slimme theoloog, een goede theoloog- over barmhartigheid. En dat boek deed me veel goeds. Maar denk niet dat ik mijn kardinalen hun boeken promoot! Helemaal niet, toch heeft het me heel veel goed gedaan, zo veel goed… Kardinaal Kasper zei dat barmhartigheid voelen, dat dit woord alles veranderd. Dit is het beste dat we kunnen voelen: het verandert de wereld. Een beetje barmhartigheid maakt de wereld minder koud en meer rechtvaardig.”

Echter Kasper ging verder en vertelde dat korte tijd later paus Franciscus werd benaderd door een oude kardinaal die hem waarschuwde:  “Heilige Vader, dat kun je niet doen! Er staan ketterijen in dit boek!”

Toen Franciscus dit verhaal aan hem vertelde zei hij dat de paus lachte en zei:  Dit komt er langs het ene oor in en langs het andere er weer uit.”

We publiceerden onlangs nog een artikel over paus Franciscus die een vrouw opbelde die met een gescheiden man samenleeft. Hij zei dat ze gerust de Communie mocht ontvangen.

Het zit er dus dik in dat Bergoglio tijdens de Synode over de familie in oktober de eerste veranderingen en moderniseringen (lees: ketterijen) zal doorvoeren!

http://rorate-caeli.blogspot.com/2014/05/cardinal-kasper-in-nyc-ghost-of-vatican.html

Cardinal Kasper, the ‘pope’s theologian,’ downplays Vatican blast at U.S. nuns