Preek Ierse priester over zonde en de Hel leidt tot diens schorsing plus excuses van bisschop aan ‘geërgerde kerkgangers’

In Ierland heeft een bisschop zich geëxcuseerd voor de preek van één van zijn priesters, die op non-actief werd geplaatst. De priester sprak over de zonde en de Hel, en dit was volgens de bisschop “niet het christelijke standpunt”…

Mgr. Ray Browne in Ierland heeft zich verontschuldigd voor de preek van een priester die de “welig tierende wetgeving van de zonde” hekelde, zoals blijkt uit de standpunten van de regering over abortus, transgenderisme en homoseksualiteit.

In een verklaring verontschuldigde bisschop Ray Browne zich bij “allen die beledigd waren” en voegde eraan toe dat “de geuite standpunten niet het christelijke standpunt vertegenwoordigen” en dat de boodschap “niet passend” was voor een “gewone weekendmis in de parochie”.

Browne’s verklaring van maandag werd uitgebracht om parochianen te sussen die verontwaardigd waren over de preek van pastoor Seán Sheehy voor de kerkgangers in Listowel op zondag. Tijdens de preek verlieten namelijk heel wat misnoegde ‘gelovigen’ de kerk.

Dit is de preek in kwestie:

“Wat vandaag de dag zo triest is, is dat je zelden over de zonde hoort, maar het viert hoogtij. Het tiert welig. We zien het bijvoorbeeld in de wetgeving van onze regeringen. We zien het in de promotie van abortus. We zien het in het voorbeeld van deze krankzinnige benadering van transgenderisme. We zien het bijvoorbeeld in het bevorderen van seks tussen twee mannen en twee vrouwen. Dat is zondig, dat is doodzonde. En mensen schijnen het niet te beseffen, maar het is een feit, het is een realiteit.

We moeten er naar God over luisteren, want als we dat niet doen, is er geen hoop voor die mensen. Je hebt de verantwoordelijkheid om mensen bewust te maken van het feit dat zonde destructief is. Zonde is schadelijk. En zonde zal ons naar de Hel leiden.

Als we de heiligen eren op de eerste van deze komende maand, eren we mensen die heiligen zijn. Waarom zijn ze heiligen? Omdat ze berouw hadden, en omdat ze vergiffenis zochten. Zoals iemand ooit zei: “De Hemel is vol bekeerde zondaars.

En zo zegt God vandaag tegen ons: “Ik ben gekomen om zondaars te roepen. Maar als je niet toegeeft dat je een zondaar bent, luister je niet naar mijn oproep en kan Ik niets voor je doen, want het is tweerichtingsverkeer.

Nu zijn er mensen die niet graag horen wat ik zeg. Maar op de dag dat je sterft, zul je ontdekken dat wat ik zeg niet is wat ik heb bedacht, maar wat God zegt. De dag dat je sterft zul je ontdekken dat dat de waarheid is.

Ons gebed voor de mensen is dat het niet te laat zal zijn voor de mensen. Maar hoe zullen mensen weten dat God hen wil vergeven, als we het hen niet vertellen? Hoe zullen mensen die verloren zijn, gevonden worden als wij, als Gods volk, hen niet roepen en zeggen ‘kijk, God houdt van je, hij is gekomen om zondaars te roepen, maar hij wil dat je het leven hebt en wel ten volle’. Want dat is wat hij wil.

Hij wil dat je ten volle leeft. Maar omdat Hij de auteur van het leven is, kunnen we het alleen leven door, met en in zijn genade naar de kracht van zijn Geest.”

Aan diegenen die tijdens zijn preek de kerk verlieten zei de priester:

“Degenen onder jullie die toevallig vandaag vertrekken, God helpe jullie, dat is alles wat ik te zeggen heb.”

Vader Sheehy is sindsdien verwijderd van het misrooster van de stad, maar blijft bij wat hij gezegd heeft, en beschuldigt bisschop Browne er zelfs van “de waarheid te muilkorven om mensen te sussen”.

“Ik weet zelf dat wat ik heb gezegd niet kan worden weerlegd door een eerlijke katholieke, christelijke of Katholieke Leer, en daar komt het op neer.”

Aan alle priesters die dit lezen: wees niet bang om een ‘geannuleerde’ priester te worden zoals bovenstaande priester, of zoals bvb. Don Minutella in Italië (dubbel geëxcommuniceerd), Don Ricotta (verwijderd uit parochie), of Vader Altman in de VS (geschorst en verwijderd uit parochie). Het is beter dat, dan een gecompromitteerde priester te zijn, die scheefgelopen toestanden in de Kerk, heiligschennissen en zonde door de vingers ziet, omwille van de ‘lieve vrede’. Want wat baat het een mens als men de ‘hele wereld’ wint, maar zijn ziel verliest?

Lees ook: Een aanmoediging voor de priesters.

Bron: Infowars