Tijdens het laatste interview mompelde Paus Benedictus (93) zo onverstaanbaar, dat Mgr. Gänswein zijn woorden moest “vertalen”…

Op 1 maart berichtten we over het laatste interview van Paus Benedictus XVI met Corriere della Sera. Benedictus zou in dat interview bevestigd hebben dat zijn aftreden een gewetensvolle beslissing was, dat ‘fanatieke’ vrienden zijn keuze niet willen accepteren waarbij hij samenzweringstheorieën naar de prullenmand verwees, en dat er maar één paus is. Verder zei hij in dat interview ook dat Mario Draghi (ex-president van de ECB) een goede premier voor Italië zal zijn, en dat Biden een praktiserend katholiek is die persoonlijk tegen abortus zou zijn… Maar nu blijkt dat Benedictus’ stem in werkelijkheid zo zwak was, dat hij quasi onverstaanbaar mompelde, zodanig dat Mgr. Gänswein zijn woorden moest “vertalen”…

De Vaticanist Aldo Maria Valli wees erop dat Benedictus nog nooit heeft gezegd dat Bergoglio de paus is. Hij zegt steeds: ‘Er is maar één paus’, maar hij heeft nog NOOIT gezegd: “De enige paus is Bergoglio en ik ben niet langer de paus”.

Het was Valli die reeds opmerkte dat het woordgebruik in het interview in de Corriere della Sera niet overeenkwam met de stijl van Ratzinger. Hij zou namelijk nooit het woord “fanatiekelingen” gebruiken, noch zou hij zich bemoeien met de Italiaanse politiek door te zeggen dat Draghi in Duitsland “zeer gewaardeerd” is en de crisis kan oplossen.

Nu blijkt dat Corriere schreef dat toen het interview werd afgenomen, Gänswein (de persoonlijke secretaris van Benedictus) de onverstaanbare uitspraken van Benedictus “interpreteerde”.

De interviewer van Corriere.it, Massimo Franco, zei namelijk:

“Tijdens Benedictus’ recentste interview was zijn stem zo zwak en onverstaanbaar, dat Aartsbisschop Gänswein moest ‘vertalen’.”

Dat verklaart natuurlijk alles. Benedictus zou dan geknikt hebben terwijl Gänswein “vertaalde”, als teken van zijn goedkeuring…

Gänswein werd in januari vorig jaar nog door Aartsbisschop Viganò ontmaskerd als een onbetrouwbaar figuur en een manipulator, naar aanleiding van het debacle rond het boek dat Kardinaal Sarah en Paus Benedictus hadden geschreven ter verdediging van het celibaat.

Gänswein filterde op regelmatige basis informatie, waarbij hij zichzelf het recht aanmatigde om te oordelen of het al dan niet gunstig was om het naar de Heilige Vader te zenden. […]

Ik breng deze verklaring volgend op wat Aartsbisschop Gänswein de afgelopen dagen beweerde aan het ANSA nieuwsagentschap, waarbij hij wat Paus Benedictus zelf had geschreven in zijn correspondentie met Kardinaal Sarah, tegensprak. Deze verklaring is een sensationele en lasterlijke aantijging tegen de meest eminente Kardinaal Robert Sarah, welke hij [Sarah] haastig ontkende.

Gänswein gelooft tevens dat bij het Laatste Oordeel het er niet toe doet of men homoseksueel is of niet. Hij vergeleek op 4 juni 2019 in een interview een praktiserende homoseksueel met een verpleegster, en stelde die dus gelijk met iemand die een bepaald beroep uitoefent… We willen hier geen oordeel vellen over Mgr. Gänswein, maar zo’n uitspraken doen toch serieus de wenkbrauwen fronsen.

Het mag duidelijk zijn dat, indien we nog iets van Paus Benedictus vernemen, het quasi altijd gemanipuleerd en ‘gefilterd’ zal zijn.

Bron: Gloria News