Interreligieuze gebedsdienst in Ur: “Abraham is onze gemeenschappelijke vader in het geloof, die Christendom, Judaïsme en Islam in eenheid samenbrengt”

In het heidense Ur, de geboorteplaats van Abraham (waar een heidense tempel staat ter ere van de maangodin Sïn), die op bevel van God van daar wegtrok om de Ware God te gaan vereren in het land van Kanaän, heeft Bergoglio een interreligieuze gebedsdienst gehouden, met vertegenwoordigers van de Islam, het Jodendom, en nog enkele andere religies waaronder het Jezsdanisme. 

Tijdens de Irakreis, die als dé belangrijkste reis tot nu toe wordt beschouwd, trachtte Bergoglio de Iraakse Christenen die de afgelopen decennia zwaar te lijden hadden onder oorlog en terrorisme, een hart onder de riem te steken. Hij zei dat hij gekomen was als “een pelgrim van de vrede”.

In Ur hield hij een interreligieuze gebedsdienst, waarbij hij zijn pauselijk hoofddeksel – de zuchetto – had afgelaten. Daar zong onder andere een Moslim verzen uit de Koran. Bergoglio hield er een toespraak over broederlijkheid.

“Ieder met de moed om naar de sterren te kijken, ieder die gelooft in God, heeft geen vijanden om te bestrijden.” Bergoglio bleef heel zijn toespraak vaag verwijzen naar ‘God’, maar vermeldde geen enkele keer Jezus Christus. Hij voegde eraan toe dat “mensen van verschillende religies zich thuis voelen in Ur”. Hij zei dat hij een droom van God heeft dat “alle mensen van verschillende religies naar dezelfde hemel kijken.”

Bergoglio verwees voortdurend naar Abraham als “onze gemeenschappelijke vader in het geloof” die – volgens hem – de religies van het Christendom, Judaïsme en de Islam samenbrengt. Dat is zoals we reeds eerder hebben uiteengezet, een leugen.

En nog dit: Bergoglio had geëist dat alle journalisten die met hem zouden meereizen in het vliegtuig, moesten ingespoten zijn met het coronavaccin.

Bron: Gloria News