De naaktobsessie van Aartsbisschop Paglia, President van de Pauselijke Academie voor het Leven

De prominente Vaticaanse Aartsbisschop Vincenzo Paglia, (door Bergoglio benoemde) President van de Pauselijke Academie voor het Leven en Kanselier van het nieuwe Paus Johannes Paulus II-instituut voor Huwelijks- en Familiewetenschappen (beter bekend als het “Amoris Laetitia-Instituut”) in Rome, heeft op twitter een foto gepost van een naakt koppel met naakte kinderen. Het is niet de eerste keer dat deze man in opspraak komt.

Mgr. Paglia hertweette een bericht dat oorspronkelijk gepost werd door het Johannes Paulus-II-Instituut, als deel van de promotie van een uitzending met filmregisseur Alessandro D’Alatri, bekend van onder andere Casomai uit 2002, die volgens de website van het Johannes-Paulus-II-Instituut “gebruikt wordt in alle voorhuwelijkse cursussen.”

Image
Gepixelde screenshot van de tweet.

De afbeelding toont de twee acteurs van de film Casomai die naakt neerliggen en omringd zijn door naakte kinderen. De acteurs poseren wel zo dat hun intieme lichaamsdelen niet te zien zijn. Casomai is een film die gaat over het woelige huwelijksleven van een koppel dat romantisch huwde in een landelijk kerkje.

Twitter censureerde inmiddels de afbeelding:

Het is niet de eerste keer dat Paglia betrokken is in een controverse rond afbeeldingen van naakte mensen. De aartsbisschop staat namelijk mee afgebeeld op een homo-erotische muurschildering die hij zelf liet schilderen in de kathedraal van het bisdom Terni-Narni-Amelia in Italië, waar hij vroeger aartsbisschop was.

https://assets.lifesitenews.com/images/made/images/remote/https_www.lifesitenews.com/images/local/FullMural_462_691_75_s_c1.jpg

Katholieke critici noemden het werk “godslasterlijk”, “walgelijk” en zelfs “demonisch”. Paglia zei dat de muurschildering bedoeld was als een middel tot “evangelisatie”. De muurschildering toont volgens Paglia Christus die twee netten met mensen – halfnaakte en naakte homoseksuelen, prostituees etc. in erotische interacties- optilt. De afbeelding van Christus werd geschilderd naar het model van de lokale (homoseksuele?) kapper.

Hieronder enkele voorbeelden (bedekkende vierkantjes door ons):

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

De muurschildering werd gemaakt door de homoseksuele Argentijn Ricardo Cinalli in 2007. Cinalli zei tegen de Italiaanse krant La Republicca in 2016 dat Mgr. Paglia elk detail van het werk overzag. “Er is geen detail van het werk dat vrij, willekeurig werd gedaan. Alles was geanalyseerd. Alles werd besproken. Ze lieten mij nooit toe op mijzelf te werken.” Cinalli zei dat de naakte mensen in de netten erotisch bedoeld waren, hoewel hij opmerkte dat Paglia de lijn trok toen hij voorstelde om mensen schilderen die seksuele gemeenschap hadden.

“Ik denk dat het erotische aspect het meest merkbaar is onder de mensen in de netten. Het enige dat ze mij niet toelieten was om de geslachtsgemeenschap van twee mensen erbij te voegen in dit net, waar alles is toegelaten.”

Paglia heeft zelf altijd ontkend dat de muurschildering erotisch is.

Aartsbisschop Paglia werd in augustus 2016 benoemd tot hoofd van het Paus Johannes Paulus II-Instituut voor Studie over Huwelijk en Familie. Hij staat ook aan het hoofd van de Pauselijke Academie voor het Leven (tevens een benoeming door Bergoglio).

Verder heeft Mgr. Paglia ook de uitreiking van de H. Communie aan hertrouwde gescheidenen (volgens Amoris Laetitia) verdedigd, was hij instrumentaal in het opdoeken en heruitvinden van het Johannes Paulus II-Instituut, heeft hij benadrukt dat priesters op legitieme wijze aan het bed van iemand kunnen staan die euthanasie pleegt, om deze persoon te “vergezellen” en “hun hand vast te houden”, en heeft hij nog beweerd dat ieder die zegt dat Judas Iskariot in de Hel zit, een ketter is.

Bidden we voor de bekering van deze monseigneur.

Bron: LifeSiteNews