Kardinaal Burke bekritiseert Vaticaan voor het bedanken van China, maar niet Taiwan

Kardinaal Burke heeft de H. Stoel bekritiseerd omdat ze publiek het communistische regime in Peking bedankten voor hun vrijgevigheid (in het doneren van medisch materiaal), maar stil bleven over Taiwan (die ook medisch materiaal doneerde aan het Vaticaan). “Er is iets gruwelijk verkeerd”, zei Kardinaal Burke.

“Er is iets gruwelijk verkeerd” met China die blijkbaar een “bevoorrechte plaats geniet” bij het Vaticaan”, vertelde Kardinaal Burke aan The Australian.

“De H. Stoel heeft een punt gemaakt bij het ophemelen van de Volksrepubliek China voor het zenden van maskers en medisch materiaal naar het Vaticaan, terwijl het op geen enkele manier de vrijgevige hulp heeft erkend, ontvangen van Taiwan.”

Kardinaal Burke laakte tevens de geheime China-Vaticaan deal door Bergoglio, Parolin en Mc-Carrick tot stand kwam, en die voor onnoemelijk veel leed heeft gezorgd bij ondergrondse Katholieken in China.

Als klap op de vuurpijl zal Bergoglio naar alle waarschijnlijkheid binnen afzienbare tijd Wuhan en andere plaatsen in China bezoeken. In een artikel met als titel “Het Vaticaan plant om Xi Jinping te rehabiliteren: de reis van de Paus naar China, maakt de Italiaanse krant La Verità duidelijk dat Bergoglio verschillende steden in China wil bezoeken om een “boodschap van hoop” te sturen naar de globale gemeenschap. Staatssecretaris Parolin zou opdracht hebben gekregen om de trip te organiseren.

De trip zou volgens de krant eerder politieke motieven hebben. Vele landen geven China de schuld van het virus, en het Vaticaan wil zou het vertrouwen van regime in Peking willen winnen.

Bron: LifeSiteNews