Gigantisch reclamebord voor de film ‘The Two Popes’ op Vaticaans gebouw, op boogscheut van Sint-Pietersplein

Deze maand is de film ‘The Two Popes’ verschenen op Netflix, de film die Benedictus de grond in boort als zijnde incompetent, en Bergoglio ophemelt als zijnde een door God uitgekozen man om de Kerk te hervormen. Opvallend is dat er nu een gigantisch reclamebord voor deze film ophangt aan een gebouw dat eigendom is van het Vaticaan, op een boogscheut van het Sint-Pietersplein. Propaganda in Sovjet-stijl?

Met deze nieuwe film wil men de mensen doen geloven dat Paus Benedictus en Kardinaal Bergoglio goede vrienden werden, dat Bergoglio regelmatig op de koffie ging bij Benedictus en dat Benedictus wilde dat zijn pausschap zou gecorrigeerd worden, want zo zegt Benedictus (Anthony Hopkins) in de film: “God corrigeert altijd een paus door de wereld een andere paus te presenteren – ik zou graag mijn correctie zien.”  Elders zegt Benedictus in de film tegen Bergoglio: “Jij bent de juiste persoon, de Kerk moet veranderen en jij zou die verandering kunnen zijn.”

Professor Orellana analyseerde de boodschap die in The Two Popes wordt weergegeven, en Bergoglio wordt er voorgesteld als de goede kant van de Kerk, vanwege zijn gereputeerde vriendelijkheid, en zijn hervormingsgezinde agenda, terwijl Benedictus een “onherkenbaar” figuur is, geobsedeerd met het weerstaan van het homohuwelijk, het weigeren van H. Communie aan de hertrouwde gescheidenen en het vasthouden aan bepaalde formele gebruiken. De film schildert Benedictus af als een “harde, bruuske man, die geen vrienden heeft.” In de film treedt Benedictus af vanwege Gods zogezegde stilte in zijn leven. De film heeft maar één doel: de mensen hersenspoelen en Bergoglio doen aanvaarden als zijnde de “door God gezonden correctie van Benedictus.”

Het feit dat er een gigantisch reclamebord voor de film ophangt op een Vaticaans gebouw, op een boogscheut van het Sint-Pietersplein lijkt te bevestigen dat deze film de steun krijgt van de huidige Vaticaanse administratie. De film lijkt dus niet zomaar een leuk stuk fictie te zijn, maar een weloverwogen poging om Benedictus weer in diskrediet te brengen en Bergoglio eens te meer te prijzen als zijnde een heilig man, en met de boodschap van het Vaticaan erbij: “Bekijk de film maar.”  Het is al de zoveelste keer dat er een film over Bergoglio verschijnt, waarin de feiten worden verdraaid en hij wordt afgeschilderd als een heilige.

In maart 2018 verscheen nog de film ‘Pope Francis – a man of his word‘ in een poging om Bergoglio’s imago op te krikken. In 2015 stuurde men nog een video de wereld in waar Bergoglio als een klimaatheld wordt geprezen.

Bron: LifeSiteNews


Advertentie