Interreligieus Abu-Dhabi-comité komt voor het eerst bijeen op 9/11

Het interreligieus comité dat in eind augustus in de Verenigde Arabische Emiraten werd opgericht om Bergoglio’s “Menselijke Broederlijkheidsdocument”, waarin wordt gesteld dat “God alle religies heeft gewild”, te promoten, is op 11 september – de verjaardag van de (false-flag) ‘aanslagen’ op de WTC-torens – voor het eerst bijeengekomen in Casa Santa Marta – Bergoglio’s residentie in het Vaticaan. De volgende bijeenkomst zal op 20 september plaatsvinden in New York.

Op 11 september ontving Bergoglio in zijn residentie Casa Santa Marta in het Vaticaan alle leden van het pas opgerichte comité om het “Menselijke Broederlijkheidsdocument” te promoten. De H. Stoel verklaarde dat deze datum bewust werd gekozen “als een teken van de wil om leven en broederschap te vormen waar anderen dood en vernieling zaaiden.” Bergoglio groette ieder comitélid en gaf hen elk een kopie van het fameuze document.

“Het pluralisme en de diversiteit van religies, kleur, geslacht, ras en taal werd gewild door God, in Zijn wijsheid, waarmee Hij menselijke wezens creëerde. Deze goddelijke wijsheid is de bron waarvan het recht tot vrijheid van geloof en de vrijheid om anders te zijn van afstamt.”

Jorge Bergoglio en Ahmed el-Tayeb, Abu Dhabi, 4 februari 2019

Dit zijn de leden van het comité:

  • Mgr. Yoannis Lahzi Gaid, persoonlijke secretaris van Bergoglio
  • Mgr. Guixot, President van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog
  • Prof. Dr. Mohamed Husin Abdelaziz Hassan
  • Mohamed Mahmoud Abdel Salam, Rechter en voormalige Adviseur aan de Groot-Imam Al-Tayeb
  • Z.E. Mohamed Khalifa Al Mubarak, Voorzitter van Cultuur en Toerisme van Abu Dhabi
  • Yasser Saeed Abdulla Hareb Almuhairi, schrijver en journalist
  • Sultan Faisal Al Khalifa Alremeithi, Secretaris-Generaal van de Moslimoudsten

Volgens de Vaticaanse nieuwsdienst begon het comité op 11 september z’n werk in Casa Santa Marta. De benoemingen van het comité werden voltrokken (president, secretaris, etc) en de statuten opgesteld. Het comité bepaalde ook enkele concrete initiatieven om z’n activiteit te beginnen: een voorstelling aan de VN dat een datum tussen 3 en 5 februari zou uitgeroepen worden als een “Dag van Menselijke Broederlijkheid”, en een ander voorstel ging over het uitnodigen van vertegenwoordigers van andere wereldreligies om deel te nemen aan dit comité.

Volgende ontmoeting vindt plaats op 20 september in New York.

Vaticannews