Populaire vakantiebestemming Bahama’s – ‘het paradijs’ – is weggevaagd

Drie dagen lang bleef de extreem zware orkaan Dorian met een categorie van 5 en aanhoudende windsnelheid van 295 km/u boven de Bahama’s hangen. Gevolg: de populaire vakantiebestemming, dat bij velen bekend staat als “het paradijs” is niet meer. Stranden zijn weg, eilanden zijn één grote puinhoop, en vele all-in luxehotels en resorts zijn vernield. 

De vernieling op de ‘paradijselijke eilanden’ is totaal. De Bahama’s zijn – volgens de omschrijving van een inwoner – “een derdewereldland” geworden, en het zal jaren duren vooraleer alles terug heropgebouwd is. Ook zijn er stranden en zelfs hele stukken eiland weggespoeld. De vakantiebestemming – waar ‘paradijs’ samenhangt met ‘feesten’ en ‘seks’ – is niet meer. Vooral de meest noordelijk gelegen eilanden werden het zwaarst getroffen.

Momenteel is orkaan Dorian de Amerikaanse kust aan het bewerken, en ze zal wellicht tot in Canada uitrazen.

Laten we bidden voor alle slachtoffers.

Enkele beelden van op de Bahama’s:

Hurricane Dorian damage in pictures

Hurricane Dorian damage in pictures

Hurricane Dorian damage in pictures

Hurricane Dorian damage in pictures

Hurricane Dorian damage in pictures

https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/78/590x/secondary/Hurricane-Dorian-in-pictures-2044125.jpg?r=1567758688787

TOPSHOT - An aerial view of damage from Hurricane Dorian on September 5, 2019, in Marsh Harbour, Great Abaco Island in the Bahamas. - Hurricane Dorian lashed the Carolinas with driving rain and fierce winds as it neared the US east coast Thursday after devastating the Bahamas and killing at least 20 people. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images

Express