Vanaf nu laat Ierland toe dat geaborteerde kinderen door het toilet worden gespoeld

Het ooit zo katholieke Ierland dat vorig jaar in mei stemde voor de legalisering van abortus – wat vanaf januari 2019 in voege trad – laat nu toe dat geaborteerde foetussen (indien klein genoeg) door het toilet gespoeld worden. Dat staat op de website van de Ierse Gezondheidsexecutieve – een orgaan van de overheid. 

De ‘Irish Health Service Executive’ (HSE) somde op hun website vijf punten op voor moeders om op te letten na een abortus, inclusief dat ze vrij zijn om de overblijfselen van hun baby’s “door het toilet te spoelen.”

Het vijfde punt leest als volgt:

Zwangerschapsoverblijfselen

Indien u een abortus hebt tussen 9 en 12 weken, zou het personeel van het ziekenhuis u de mogelijk opties moeten uitleggen voor de verwijdering van de zwangerschapsoverblijfselen (letterlijk: pregnancy remains). Dit zal op een fijngevoelige manier gedaan worden. Ze zullen u helpen om een keuze te maken die gepast is voor u.

Indien u geen beslissing wilt maken over uw zwangerschapsoverblijfselen, kan het ziekenhuis een beslissing maken voor u en zich ontdoen van de overblijfselen.

Indien u een abortus hebt vóór 9 weken zwangerschap, kunt u beslissen hoe u zich ontdoet van de overblijfselen. Ze kunnen door het toilet gespoeld worden of in wc-papier gewikkeld worden en weggeworpen worden zoals u wenst.

Ierse pro-life activisten reageerden geschokt. “Dit zal op een fijngevoelige manier gedaan worden! O, dan is het OK, als ze fijngevoelig zijn! Dat is de meest zieke, meest verachtelijke verklaring die ik ooit gelezen heb! Hoe in hemelsnaam spoel je menselijke resten door het toilet op een fijngevoelige manier? Hoe kan iemand zelfs die diabolische zin schrijven?” zo reageerde Mary Devereaux Lawlor op sociale media.

Iemand anders schreef: “Men mag geen babydoekje door het toilet spoelen, maar wel een baby. De zieke ironie. Gewoon verschrikkelijk. Geen waardigheid, enkel verachting voor deze kinderen.”

Heden is abortus toegestaan tot aan 12 weken, en tot aan de geboorte bij ernstige handicap of als de gezondheid van de moeder in gevaar is. Abortus werd beschikbaar gemaakt in de publieke ziekenhuizen van Ierland, en via het gesocialiseerde medische systeem sinds 1 januari dit jaar.

Abortus in de VS: de Verdeelde Staten van Amerika

In Amerika heeft de staat Alabama – in tegenstelling tot o.a. de staat New York die abortus nu toelaat tot aan de geboorte – dan weer een zeer strenge abortuswet doorgevoerd, die quasi alle abortussen verbiedt en zelfs een gevangenisstraf oplegt aan wie de wet overtreedt. Er ontstond hierover heel wat ophef. De bekende controversiële Amerikaanse televangelist Pat Robertson, bekend van o.a. de “700 Club” en de christelijke zender CBN, zei – merkwaardig genoeg – dat ze nu “te ver” gegaan zijn met deze wet, die zelfs abortus verbiedt in gevallen van incest en verkrachting, wat dus volgens Robertson een brug te ver was. “Ik denk dat Alabama te ver is gegaan. Ze zouden een 99-jarige celstraf geven aan mensen die een abortus plegen, en er is geen uitzondering voor verkrachting of incest. Het is een extreme wet.”

Merkwaardig dat er in de VS over abortus zo’n verscheurdheid is ontstaan. De ene staat laat het toe tot aan de geboorte, en een andere verbiedt het bijna volledig… Dit toont dat de VS niet langer de Verenigde Staten is, maar de Verdeelde Staten.

“Zwangerschapsoverblijfselen” of “een kindje dat in stukken is gereten”?

Bron: LifeSiteNews