Kardinaal Coccopalmerio was ook aanwezig op homoseksueel drugsfeestje – en Bergoglio is ervan op de hoogte

Er komt ons steeds schokkender nieuws ter ore, maar vandaag hoeft niets ons nog te verbazen. Zo ook dit. Toen Monseigneur Luigi Capozzi, de persoonlijke secretaris van Kardinaal Coccopalmerio, werd opgepakt tijdens een homoseksuele orgie waarbij grote hoeveelheden cocaïne werden in beslag genomen, bleek dat die laatste daar ook aanwezig was, maar door de politie verordend werd om de biezen te pakken vooraleer er arrestaties zouden worden verricht. Dat zeggen hooggeplaatste anonieme bronnen in het Vaticaan aan LifeSite. Bergoglio is hiervan op de hoogte, maar doet zoals in het geval van McCarrick en anderen, alsof er niets aan de hand is. 

Reeds eind augustus werd het bekend dat Bergoglio persoonlijk een Vaticaans appartement weigerde aan een secretaris van Kardinaal Müller, maar die in de plaats daarvan toekende aan een priester die later gearresteerd werd tijdens een homoseksuele – met drugs gevoede – orgie. Die priester, monseigneur Luigi Capozzi, was de secretaris van Kardinaal Coccopalmerio, die in 2014 nog had gesproken over de “positieve elementen” in homoseksuele relaties.

De Vaticaanse politie arresteerde Mgr. Capozzi tijdens een inval in het Vaticaanse appartement na klachten over de constante stroom van- gedurende de hele nacht – naar binnen- en buiten gaande mensen. Er bleek een homo-seksfeestje aan de gang te zijn en er werden grote hoeveelheden cocaïne gevonden. Het appartement bevindt zich naast de Sint-Pietersbasiliek, in de het gebouw van de Congregatie van de Geloofsleer.

Een hooggeplaatste bron in het Vaticaan (een hooggeplaatste geestelijke in de Curie), met directe kennis van de feiten, en die moet anoniem blijven uit angst voor strafmaatregelen, vertelde nu aan LifeSite dat Coccopalmerio ook aanwezig was op dat feestje en dat Bergoglio zelf op de hoogte is hiervan. Coccopalmerio was het hoofd van de Pauselijke Raad voor Wetgevende Teksten, tot aan zijn pensioen in april.

Diezelfde Vaticaanse bron sprak meer in detail hierover op een private ontmoeting met een groep priesters afgelopen zomer, waarvan er drie hierover aan LifeSite verslag uitbrachten. Eén van die priesters vertelde LifeSite dat volgens de Vaticaanse bron, Kardinaal Coccopalmerio niet enkel de orgie bijwoonde, maar er “de leiding over had” toen de Vaticaanse politie binnenviel, en dat ze “hem het advies te gaven om te maken dat hij wegkwam voordat ze arrestaties zouden beginnen verrichten.”

Een andere priester bevestigt dat “toen de politie het appartement binnenviel en Capozzi arresteerde, Kardinaal Coccopalmerio effectief aanwezig was op de orgie.” Hij werd door de politie verteld om de scène “onmiddellijk te verlaten.” Deze priester voegde eraan toe dat de Vaticaanse bron aangaf dat “Coccopalmerio een praktiserende homoseksueel is.”

Coccopalmerio is tevens een grote supporter van Amoris Laetitia. In februari 2017 gaf hij een boekje uit over hoofdstuk 8 van Amoris Laetitia, wat toen door velen als een onrechtstreeks Vaticaans antwoord op de dubia werd gezien. Twee feiten geven aan dat de tekst Bergoglio’s goedkeuring kreeg, namelijk dat het gedrukt werd door Libreira Editrice Vaticana en dat in het Vaticaan een persconferentie was gepland voor de lancering ervan. Coccopalmerio stelde in het boek dat ondanks hertrouwde gescheidenen geen modellen voor echtparen zijn, ze toch de sacramenten van Verzoening en Communie moeten gegeven worden.

Bron: LifeSiteNews