Vergoelijking van de zonde

Kardinaal Coccopalmerio was ook aanwezig op homoseksueel drugsfeestje – en Bergoglio is ervan op de hoogte

Er komt ons steeds schokkender nieuws ter ore, maar vandaag hoeft niets ons nog te verbazen. Zo ook dit. Toen Monseigneur Luigi Capozzi, de persoonlijke secretaris van Kardinaal Coccopalmerio, werd opgepakt tijdens een homoseksuele orgie waarbij grote hoeveelheden cocaïne werden in beslag genomen, bleek dat die laatste daar ook aanwezig was, maar door de politie verordend werd om de biezen te pakken vooraleer er arrestaties zouden worden verricht. Dat zeggen hooggeplaatste anonieme bronnen in het Vaticaan aan LifeSite. Bergoglio is hiervan op de hoogte, maar doet zoals in het geval van McCarrick en anderen, alsof er niets aan de hand is. 

Reeds eind augustus werd het bekend dat Bergoglio persoonlijk een Vaticaans appartement weigerde aan een secretaris van Kardinaal Müller, maar die in de plaats daarvan toekende aan een priester die later gearresteerd werd tijdens een homoseksuele – met drugs gevoede – orgie. Die priester, monseigneur Luigi Capozzi, was de secretaris van Kardinaal Coccopalmerio, die in 2014 nog had gesproken over de “positieve elementen” in homoseksuele relaties.

De Vaticaanse politie arresteerde Mgr. Capozzi tijdens een inval in het Vaticaanse appartement na klachten over de constante stroom van- gedurende de hele nacht – naar binnen- en buiten gaande mensen. Er bleek een homo-seksfeestje aan de gang te zijn en er werden grote hoeveelheden cocaïne gevonden. Het appartement bevindt zich naast de Sint-Pietersbasiliek, in de het gebouw van de Congregatie van de Geloofsleer.

Een hooggeplaatste bron in het Vaticaan (een hooggeplaatste geestelijke in de Curie), met directe kennis van de feiten, en die moet anoniem blijven uit angst voor strafmaatregelen, vertelde nu aan LifeSite dat Coccopalmerio ook aanwezig was op dat feestje en dat Bergoglio zelf op de hoogte is hiervan. Coccopalmerio was het hoofd van de Pauselijke Raad voor Wetgevende Teksten, tot aan zijn pensioen in april.

Diezelfde Vaticaanse bron sprak meer in detail hierover op een private ontmoeting met een groep priesters afgelopen zomer, waarvan er drie hierover aan LifeSite verslag uitbrachten. Eén van die priesters vertelde LifeSite dat volgens de Vaticaanse bron, Kardinaal Coccopalmerio niet enkel de orgie bijwoonde, maar er “de leiding over had” toen de Vaticaanse politie binnenviel, en dat ze “hem het advies te gaven om te maken dat hij wegkwam voordat ze arrestaties zouden beginnen verrichten.”

Een andere priester bevestigt dat “toen de politie het appartement binnenviel en Capozzi arresteerde, Kardinaal Coccopalmerio effectief aanwezig was op de orgie.” Hij werd door de politie verteld om de scène “onmiddellijk te verlaten.” Deze priester voegde eraan toe dat de Vaticaanse bron aangaf dat “Coccopalmerio een praktiserende homoseksueel is.”

Coccopalmerio is tevens een grote supporter van Amoris Laetitia. In februari 2017 gaf hij een boekje uit over hoofdstuk 8 van Amoris Laetitia, wat toen door velen als een onrechtstreeks Vaticaans antwoord op de dubia werd gezien. Twee feiten geven aan dat de tekst Bergoglio’s goedkeuring kreeg, namelijk dat het gedrukt werd door Libreira Editrice Vaticana en dat in het Vaticaan een persconferentie was gepland voor de lancering ervan. Coccopalmerio stelde in het boek dat ondanks hertrouwde gescheidenen geen modellen voor echtparen zijn, ze toch de sacramenten van Verzoening en Communie moeten gegeven worden.

Bron: LifeSiteNews

6 antwoorden »

 1. Dat dit soort orgieën schering en inslag zijn onder Vaticaanse priesters was reeds lang bekend. Maar nu komen meer details naar boven, en het betreft niet alleen homoseksualiteit maar ook andere praktijken. Zo is er de verdwijning van de 15-jarige Emanuela Orlandi in 1983. Orlandi was de dochter van een werknemer bij de Vaticaanbank die met zijn familie in Vaticaanstad woonde. Volgens de hoofdexorcist van het Vaticaan, Gabriele Amorth (†2016), was de Heilige Stoel nauw betrokken bij haar verdwijning. Hij beweerde dat de kidnapping van het meisje “een seksueel getinte misdaad was.” “Zoiets werd al eerder door monsignor Simeone Duca (†2015) vastgesteld, een archivist bij het Vaticaan, die werd verzocht om samen met de Vaticaanpolitie meisjes te ronselen voor ‘feestjes’.” – zo vertelde Amorth in 2012 aan het dagblad La Stampa. En Amorth ging verder: “Ik heb nooit in de internationale theorie geloofd (van buitenlandse kidnappers) en ik heb ook reden aan te nemen dat dit gewoon een zaak van seksuele uitbuiting is, wat tot moord leidde en vervolgens tot het verstoppen van haar lichaam. De diplomatieke staf van een aan de Heilige Stoel verbonden buitenlandse ambassade is hier ook bij betrokken.” Op veel seminaries is het tegenwoordig niet veel beter gesteld en wordt er op de vrije avonden ‘gestapt’ met alle bandeloosheid die dat met zich meebrengt. Het gevolg van dit alles is dat de priesters die hieraan meedoen hun geloof verliezen, of het restje dat er nog van overbleef, maar dat ook veel welmenende gelovigen die dit ter ore komt de kerk vaarwel zeggen en dat het vervolgens met hun geloofsleven bergafwaarts gaat. Het is dus een zaak met zeer ernstige consequenties. Want zolang er geldige Heilige Missen zijn dienen we daar regelmatig gebruik van te maken, want dat geeft de kracht om in Christus staande te blijven en onze geloofspraktijk in stand te houden.

 2. Franciscus hield het deksel stevig op de beerput zodat zijn pervers maatje Cocco met een gerust hart zijn pensioen zou kunnen halen. Hebben we zo’n abjecte poging niet al eerder en dichter bij huis meegemaakt? Het verschil is enkel dat toen de beerput van alle stank voortijdig openbarstte en dat de hoofdrolspelers Danneels en Vangheluwe heetten. What’s new?

 3. Als Franciscus inderdaad op de hoogte was van Cocco’s dubbelleven – althans van diens aanwezigheid op de homo drugsparty – dan is het des te onbegrijpelijker dat hij deze foute kardinaal benaderde om uit te zoeken welke canonieke sancties tegen Mgr. Viganò uitgevaardigd kunnen worden.
  https://rorate-caeli.blogspot.com/2018/09/de-mattei-archbishop-vigano-punished.html

  En dan durft ene aartsbisschop Paglia het godsvolk ook nog te sommeren dat het zich koest moet houden en dat het vertrouwen moet hebben in de wijze waarop het Vaticaan de misbruikcrisis aanpakt. Alsof de Vaticaanse slagers hun eigen vlees zouden afkeuren…
  https://www.lifesitenews.com/news/vatican-life-academy-tells-catholics-to-stop-gossip-trust-holy-see-on-abuse

  Overigens bestaat er ten aanzien van dat ‘onderzoek’ inmiddels de reële vrees dat het Vaticaan actief op zoek is naar mogelijkheden om Franciscus te ontlasten en wel door de H. Johannes Paulus II de affaire McCarrick in de schoenen te schuiven. In een poging daartoe zouden de Vaticaanse keurmeesters inmiddels het Pools nationaal archief hebben benaderd. (bron: Church militant)

 4. Walgelijk. ‘Gelukkig’ steunen Nederlandse ‘katholieken’ volop het compromis en gaan liever dood dan dat ze dagelijks de heilige Rozenkrans bidden.

 5. OLM vraagt ons het Bruin Scapulier te dragen. Helaas, het BS is vrijwel niet te ‘slijten’ onder ‘katholieke christenen’. Alles liever dan het BS dragen, heb ik gemerkt. Sprak woensdag een moslim. Na 5 minuten (!) nam hij met veel dankbaarheid een gezegend BS in ontvangst. Het kerkvolk is diep, diep, diep trieste club geworden. (Ps. Islam is een satansreligie, maar ook moslims zijn kinderen van God).

 6. Het is in feite geen nieuws meer het is algemeen bekend zelfs in sommige seminaries we kunnen alleen maar de rozenkrans bidden tegen deze zonden die zich blijven opstapelen!!