Franse pastoor: “Bergoglio keurt mijn zegeningen van homoseksuele koppels goed”

Een Franse pastoor heeft in een tv-interview verteld dat Bergoglio zijn zegening van homoseksuele koppels heeft goedgekeurd. Het nieuws komt in de nasleep van de stilte van Bergoglio omtrent de suggestie van Kardinaal Marx (één van zijn adviseurs) dat de spirituele bemoediging van homoseksuele koppels zou moeten geëffectueerd worden en dat zegeningen voor homoseksuele koppels niet zou mogen uitgesloten worden.

Vader Daniel Duigou, priester van de Sint-Merrikerk in Parijs is een late roeping en een vroegere journalist die er vrij progressieve ideeën op na houdt. Volgens een recent interview die hij gaf aan de internationale nieuwsdienst Konbini News, publiceerde hij een open brief aan Bergoglio in boekvorm, waarin hij oproept tot een “heruitvinding” van de Kerk en het afschaffen van de “monopolie” van de rol van priesters in de Kerk.

Duigou vertelde de interviewer dat hij recent een 45-minuten durende privé-ontmoeting had met Bergoglio. Diens eerste vraag was: ‘Zegent u gescheiden en hertrouwde koppels?’ en Duigou antwoordde : “Ik luister en ik zegen, en ik zegen ook homoseksuele koppels.” Volgens Duigou antwoordde Bergoglio: “Ja, want zegenen betekent dat God goed denkt over mensen en dat God goed denkt over alle mensen.”Duigou voegde hieraan toe dat dit betekent dat Bergoglio vóór het zegenen van homoseksuele koppels is, omdat het het “niet gaat over trouwen.”

Eerder stak Bergoglio zijn goedkeuring voor homoseksuele en transseksuele koppels niet onder stoelen of banken. Van het transseksuele koppel zei Bergoglio in 2016 dat ze hem een brief schreven en zeiden dat het een troost zou zijn om Bergoglio te ontmoeten. Toen Bergoglio ze had ontvangen, “waren ze zeer gelukkig.”

Verder in het interview vertelt Duigou dat er in de toekomst uiteraard getrouwde mannen en vrouwen priester zullen zijn. Nog straffer was zijn uitspraak over abortus. Op de vraag of dit een zonde is antwoordde hij: “Nee. Er zijn situaties die ervoor zorgen dat het kind niet gewenst is, dat het kind in gevaar is. Er zijn extreme gevallen, en kunnen veel extreme gevallen zijn, en daarom kan het beter zijn om te aborteren.”

De interviewer vertelde toen dat Vader Duigou’s grootoom een “traditionalistische” priester was met een soutane en dergelijke en dat hij wellicht Duigou zou beschuldigen van het verraden van de Kerk. Daarop antwoordde Duigou: “Ik zou zeggen dat hij leeft in de 19de eeuw, en niet in de 21ste. De Kerk is in een evolutie die men niet zou mogen vrezen. Men moet zichzelf openen.”

De cover van het boek van de Franse priester.

Bron: LifeSite


Laten wij in deze Goede Week bidden voor de talloze verraders in de Kerk van Christus. Ieder moment van de dag beleeft Jezus zijn doodsangst opnieuw, en wordt hij door een menigte Judassen op de kaak gekust….