Katholiek Nieuwsblad gooit het over een andere boeg en gaat mee in de apostasie

katholnb

Katholiek Nieuwsblad, die bij velen bekend stond als zijnde conservatief en kritisch tegenover het huidige beleid in de Kerk, zal het binnenkort over een andere boeg gooien en nieuwe “wateren” bevaren. Vandaar ook dat hoofdredacteur Henk Rijkers, die niet vies was van wat kritiek op Bergoglio of bepaalde afvallige bisschoppen, naar de deur werd verwezen.

Rijkers was hoofdredacteur sinds 2013 en werkte al bijna 20 jaar voor de krant. Hij schreef rake artikels en bekritiseerde regelmatig afvallige katholieken en prelaten, en zelfs Bergoglio. De nieuwe voorzitter verwijt hem nu dat hij zich teveel focust op Amoris Laetitia. Hij zegt dat een stevige toon niet past bij katholieken en dat men niet anderen kan beschuldigen van geen goede katholiek te zijn.

Rijkers is het daar niet mee eens en zegt dat er nooit discussie geweest is over de koers, totdat Vromen aantrad als nieuwe bestuursvoorzitter. Rijkers vindt het kunnen dat er kritiek wordt gegeven op de ‘paus’, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. De bestuursvoorzitter liet weten dat de andere redacteurs zich achter hem scharen en akkoord gaan met het nieuw voorgestelde beleid. De voorzitter denkt ook dat het slinkend lezersaantal te maken heeft met het te conservatieve imago. Door dit een facelift te geven en wat ‘progressiever’ te worden denkt men daar opnieuw aan populariteit te winnen.

Dus vanaf heden zult u geen artikels meer lezen op katholiek Nieuwsblad die de ontwikkelingen in de Kerk in een kritisch daglicht stellen.  “Katholiek” Nieuwsblad vaart nu mee met de wind vanuit Rome…

Restkerk blijft het lichtbaken in de stormachtige zee.

light-house-in-stormy-night

Bron: Nederlands Dagblad