Stilte voor de storm?

Stormy Weather Ahead Road Sign

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat we al enige tijd geen artikelen meer schrijven. Dit is dan ook wegens gebrek aan echt vermeldenswaardig nieuws. 100 jaar Fatima is voorbij, maar het blijft verrassend genoeg redelijk stil. Toch een kort overzicht…

Kerkelijk

Het is steevast hetzelfde stramien: er zijn bepaalde geruchten, Bergoglio doet wat van de pot gerukte uitspraken, er zijn weer enkele geestelijken die Amoris Laetitia voorzichtig in vraag stellen, er is weer één of andere petitie… en daar blijft het dan bij. Er gebeurt momenteel eigenlijk niets.

De overblijvende dubia-kardinalen hebben nog steeds hun “formele correctie” van Amoris Laetitia niet doorgevoerd. Wat had Kardinaal Burke daarover ook alweer gezegd?

“Nu zijn we uiteraard in de laatste dagen, dagen van veel genade, voor het Feest van de Geboorte van Onze Heer, en dan hebben we het Octaaf van de Feestdag en de vieringen aan het begin van het Nieuwe Jaar – het hele mysterie van de Geboorte van Onze Heer en Zijn Kindschap – zodus het zou wellicht plaatsgrijpen enige tijd daarna.

Amoris Laetitia verscheen in april vorig jaar. De vijf dubia werden nu ook al ruim een jaar geleden publiek gemaakt. Kardinaal Burke had dan gezegd dat de formele correctie korte tijd na de Kerstperiode van 2016 zou plaatsgrijpen. Dan heeft hij een heel jaar getreuzeld, zijn er 2 dubiakardinalen gestorven en werd er door leken een “filiale correctie” ingediend en publiek gemaakt omdat naar hun zeggen Kardinaal Burke zijn formele correctie zo lang aan het uitstellen was. Het enige dat Burke doet is interviews geven en zeggen dat hij dan wel eens de correctie zal doen…

Maar sinds hij eind september terug een postje kreeg aan de Apostolische Signatuur is het dan ook verrassend oorverdovend stil geworden vanuit zijn hoek…

Tot zover de dubia. Wellicht zal er pas in 2018 iets gebeuren hieromtrent.

Natuur

2017 zou alvast het grootste rampjaar tot nu toe zijn in de Amerikaanse geschiedenis. 4,7 miljoen Amerikanen hebben zich al geregistreerd bij het rampenfonds van het Federal Emergency Management Agency. Drie orkanen (Harvey, Irma en Maria) troffen samen een gebied met ca 8% van de populatie van de VS. De orkanen werden gevolgd door bosbranden die 43 mensen doodden en meer dan 7000 huizen vernielden in de wijnstreek. De recordbrekende rampen – gecombineerd met andere stormen, overstromingen, modderstromen en branden die gemeenschappen in heel de VS troffen afgelopen jaar – hebben de noodfondsen zwaar belast en inwoners doen strijden om hun leven herop te bouwen lang nadat de overstromingen en de branden opgehouden zijn.

Vooral de VS werd dit jaar dus bijzonder hard getroffen.

Er zijn ook berichten uit de wetenschappelijke wereld dat de aardrotatie lichtjes in snelheid afneemt en dat dit meer grote aardbevingen (Mag. 7 en groter) zou kunnen opwekken. Dit licht afnemen van de aardrotatiesnelheid deed zich voor in alle perioden in de geschiedenis van de 20ste eeuw toen er meer zware aardbevingen waren. Volgens de wetenschappers kunnen we ons dus opmaken voor meer zware bevingen in 2018.

Op IJsland begint dan weer een grote vulkaan zich klaar te maken voor een uitbarsting. Öræfajökull, de grootste vulkaan van IJsland, barstte voor het laatst uit in 1728, en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het IJslands Meteorologisch Instituut (IMO) en de Civiele Bescherming. Men verwacht dat dit één van de zwaarste uitbarstingen kan worden in de geschiedenis van IJsland. Satellietbeelden toonden op 17 november een “ijscaldron”, een kilometer wijde depressie aan de oppervlakte van het ijs die de vulkaan bedekt. Het geothermaal water dat vrijkomt uit de caldera wordt nu gemixt met smeltwater van de gletsjer, wat resulteert in een zwavelgeur die langs de Kvia-rivier wordt waargenomen.

Oorlogsgeruchten

Er zijn dan ook nog weer de geruchten m.b.t. aanslagen en oorlog…

IS zou een aanslag voorbereiden in het Vaticaan rond de Kerstperiode… De terreurgroep publiceerde een poster waarop een bestuurder te zien is met een auto volgeladen met wapens die richting de St-Pietersbasiliek rijdt. De dreiging zou naar verluidt aan het adres van Bergoglio gericht zijn. Dit is echter niet de eerste keer dat IS Bergoglio of het Vaticaan viseert.

De bewuste poster van IS.

 

Over de oorlogsgeruchten zijn er nog volgende headlines:

  1. Amerikaanse F-22 en F-35 Stealth Straaljagers doen mee in grote oefening boven het Noord-Koreaanse schiereiland
  2. Poetin maant alle Russische bedrijven aan klaar te zijn voor oorlogsproductie
  3. Iran zendt oorlogsschepen richting Golf van Mexico
  4. Hoofd van de Russische Kerk waarschuwt dat het “Einde van de wereld” aan het naderen is
  5. Leger van Lebanon bereidt troepen voor op oorlog met Israël
  6. Onheilspellende tekenen dat een volgende oorlog in het Midden-Oosten op komst is
  7. Amerikaanse troepen beginnen oefening voor “Chemische oorlog” aan Noord-Koreaanse grens

De oorlogsretoriek tussen Trump en Jong-Un mag dan wel verstild zijn, de oorlogstrommels roffelen nog steeds en in het Midden-Oosten is een grotere oorlog aan het broeien die veel zwaardere gevolgen zal hebben dan de oorlog in Syrië. Jemen vuurde enige tijde geleden een ballistische raket af richting de luchthaven van Ryadh, de hoofdstad van Saudi-Arabië, die dit als een oorlogsdaad van Iran beschouwde (Iran steunt de Houti-rebellen in Jemen, die door Saudi-Arabië worden bestreden). Indien aartsvijanden Iran en Saudi-Arabië in conflict geraken zal dit de olieprijs naar schatting tot 300% doen stijgen en zullen veel meer landen hierin betrokken raken: Israël is bondgenoot van SA, alsook de VS; Iran heeft dan weer Rusland en Noord-Korea als bondgenoot en zo kan het hek snel van de dam zijn.

Herinner dat nog vóór WOIII uitbreekt eerst de Grote Waarschuwing moet plaatsgrijpen. Die is nog niet gebeurd, maar WOIII is dan ook nog niet uitgebroken.

Na die Grote Waarschuwing zal er veel veranderen, en zal er grote bekering plaatsgrijpen. Dit werd zo voorzegd door de H. Maagd in Garabandal, en op verschillende andere plaatsen. God zal het tij keren, anders zal 99% van de mensheid bij de Wederkomst van de Heer naar de hel gaan en dat zal God niet laten gebeuren. Dat zou een overwinning zijn voor Satan. En daar draait het allemaal om: de strijd om de zielen.

2017 nadert zijn einde. Het wordt afwachten wat 2018 zal brengen…