Italiaanse Aartsbisschop Luigi Negri: ‘Paus Benedictus nam ontslag ten gevolge van enorme druk’

Foto: ilrestodelcarlino.it

De meeste bisschoppen en kardinalen blijven vasthouden dat Benedictus “geheel vrijwillig” is afgetreden; zo van: “Ach ja, ik zal nu maar eens doodleuk aftreden hé…”. De waarheid is echter anders. En nu wordt die waarheid door tenminste één bisschop openlijk gesteund. Paus Johannes Paulus II zei nog in 2002 dat een ‘paus emeritus’ onmogelijk is.

Aartsbisschop Luigi Negri, die zegt dat hij Paus Benedictus verschillende keren heeft bezocht sinds zijn aftreden in 2012, zei in een artikel dat maandag werd gepubliceerd door het nieuwsmedium Rimini 2.0 dat hij “zeker is dat de waarheid op een dag naar boven zal komen, die de zware aansprakelijkheid zal tonen zowel binnen als buiten het Vaticaan.”

“Het is geen toeval dat in Amerika, enkel op basis van wat er door WikiLeaks werd gepubliceerd, enkele Katholieke groepen President Trump hebben gevraagd om een onderzoekscommissie aan te stellen om te onderzoeken of de administratie van Barack Obama druk heeft uitgeoefend op Benedictus”, zo zei bisschop Negri. “Het blijft in een mysterie gehuld, maar ik ben er zeker van dat de verantwoordelijken gevonden zullen worden.”

Hij besloot op dit punt dat, omdat hij zijn dood nadert, de eerste vraag die St. Petrus hem zal vragen “exact over deze kwestie zal gaan.”

Men vroeg bisschop Negri ook over de dubia van de vier kardinalen. “Amoris Laetitia heeft opheldering nodig, maar jammer genoeg blijft de huidige leider van de Kerk stil,” zo zei hij. “Ik denk dat de heilige vader zou moeten antwoorden, hoewel hij het tegenovergestelde lijkt te hebben besloten.”

“Jammer genoeg heeft dit een ware hysterie ontketend tegen de vier kardinalen, die allemaal beschuldigd werden.” Bisschop Negri noemde de suggestie van sommigen om hen vanuit het College van Kardinalen te verwijderen “walgelijk.”

Hij besloot: “Diegenen die gewoonlijk paus-critici zijn, zijn nu voor een tijd ‘hyper-papisten’ geworden, voor hun eigen goed.”

De bisschop is één van de weinigen die de waarheid beseft. Benedictus is, ondanks hij het zelf (gedwongen?) ontkent, niet vrijwillig afgetreden. Hij werd onder druk gezet, door de Mafia van Sankt Gallen en hun kompanen in de politieke wereld.

Benedictus trad zogezegd af omwille van ‘gezondheisredenen’, maar is heden kerngezond en wordt binnenkort 90… In september 2016 gaf hij in een interview openlijk toe dat hij inderdaad wel eens de laatste paus zou kunnen zijn. “Alles is mogelijk,” was zijn antwoord.

Bron: LifeSiteNews