Aftreden van Paus Benedictus XVI

Italiaanse Aartsbisschop Luigi Negri: ‘Paus Benedictus nam ontslag ten gevolge van enorme druk’

Foto: ilrestodelcarlino.it

De meeste bisschoppen en kardinalen blijven vasthouden dat Benedictus “geheel vrijwillig” is afgetreden; zo van: “Ach ja, ik zal nu maar eens doodleuk aftreden hé…”. De waarheid is echter anders. En nu wordt die waarheid door tenminste één bisschop openlijk gesteund. Paus Johannes Paulus II zei nog in 2002 dat een ‘paus emeritus’ onmogelijk is.

Aartsbisschop Luigi Negri, die zegt dat hij Paus Benedictus verschillende keren heeft bezocht sinds zijn aftreden in 2012, zei in een artikel dat maandag werd gepubliceerd door het nieuwsmedium Rimini 2.0 dat hij “zeker is dat de waarheid op een dag naar boven zal komen, die de zware aansprakelijkheid zal tonen zowel binnen als buiten het Vaticaan.”

“Het is geen toeval dat in Amerika, enkel op basis van wat er door WikiLeaks werd gepubliceerd, enkele Katholieke groepen President Trump hebben gevraagd om een onderzoekscommissie aan te stellen om te onderzoeken of de administratie van Barack Obama druk heeft uitgeoefend op Benedictus”, zo zei bisschop Negri. “Het blijft in een mysterie gehuld, maar ik ben er zeker van dat de verantwoordelijken gevonden zullen worden.”

Hij besloot op dit punt dat, omdat hij zijn dood nadert, de eerste vraag die St. Petrus hem zal vragen “exact over deze kwestie zal gaan.”

Men vroeg bisschop Negri ook over de dubia van de vier kardinalen. “Amoris Laetitia heeft opheldering nodig, maar jammer genoeg blijft de huidige leider van de Kerk stil,” zo zei hij. “Ik denk dat de heilige vader zou moeten antwoorden, hoewel hij het tegenovergestelde lijkt te hebben besloten.”

“Jammer genoeg heeft dit een ware hysterie ontketend tegen de vier kardinalen, die allemaal beschuldigd werden.” Bisschop Negri noemde de suggestie van sommigen om hen vanuit het College van Kardinalen te verwijderen “walgelijk.”

Hij besloot: “Diegenen die gewoonlijk paus-critici zijn, zijn nu voor een tijd ‘hyper-papisten’ geworden, voor hun eigen goed.”

De bisschop is één van de weinigen die de waarheid beseft. Benedictus is, ondanks hij het zelf (gedwongen?) ontkent, niet vrijwillig afgetreden. Hij werd onder druk gezet, door de Mafia van Sankt Gallen en hun kompanen in de politieke wereld.

Benedictus trad zogezegd af omwille van ‘gezondheisredenen’, maar is heden kerngezond en wordt binnenkort 90… In september 2016 gaf hij in een interview openlijk toe dat hij inderdaad wel eens de laatste paus zou kunnen zijn. “Alles is mogelijk,” was zijn antwoord.

Bron: LifeSiteNews

5 antwoorden »

 1. Als hij onder druk is gezet om af te treden waarom maakt hij het dan niet openbaar de waarheid moet geweten worden. Ik weet nog goed toen Benedictus zijn aftreden bekendmaakte de media sprak van deze paus is ziek en heeft niet lang meer te leven ? En wat zien we dat hij het goed maakt. Dus er was zeker iets anders en de mafia rond kardinaal Danneels heeft daar zeker invloed op gehad . Er gebeuren duistere zaken binnen de muren van het Vaticaan en dat schrijf ik niet alleen ook journalisten en Vaticaan kenners zijn van mening dat het er hard aan toegaat. Maar de paus Benedictus moet het toch geweten hebben hij leefde en werkte in het Vaticaan en had zeer hoge functies binnen het Vaticaan dus de ware reden blijft in nevelen omhuld ooit hoop ik dat de ware toedracht aan het licht komt!

 2. Lees onderstaand artikel, met name laatste alinea, waarin paus Benedictus XVI aangeeft dat hij, alleen tegenover God en los van alle externe druk, zijn aftreden had voorbereid:
  https://geudens.wordpress.com/2016/10/21/laatste-gesprekken-met-peter-seewald-joseph-ratzinger-in-het-hart-van-de-geschiedenis-van-het-hedendaagse-christendom/

  Ik kan mij daar iets bij voorstellen, want waarmee kan men een integer mens als Benedictus XVI nu onder druk zetten die als goed christen bereid is beproevingen te doorstaan? Dan is zijn schijnbare zwakheid juist zijn kracht, en is het daarmee tevens de kracht die Bergoglio onzeker maakt omdat ook die het niet begrijpt.

  Gods wegen zijn kennelijk nog altijd ondoorgrondelijk, en het zou zo maar eens kunnen dat Benedictus XVI dit heeft begrepen en daar eenvoudigweg naar heeft gehandeld. Niet omdat hijzelf wist wat de reikwijdte van zijn aftreden zou zijn, maar in het vertrouwen dat God dit wel weet en het zo wil.

  Bedenk daarbij dat de betekenis van Jezus’ kruisdood voor de mensen eertijds ook in nevelen was gehuld en niet werd begrepen, en door veel mensen daarom als een falen werd beschouwd. Trouwens, ook tegenwoordig begrijpen mensen vaak maar weinig van de theologische uitleg van dit zoenoffer. En riep Jezus ook zelf niet in vertwijfeling: “Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?”

  • Wie kan mij de echtheid en betrouwbaarheid van dat boek bewijzen? Men kan daar vanalles inzetten zonder dat Benedictus het werkelijk gezegd heeft, om de waarheid toe te dekken.
   Deze priester had het begrepen:

   • Deze priester trekt dezelfde parallel tussen Benedictus XVI en de gekruizigde Jezus als ook ik hierboven deed. Vergeet in dit verband niet Mat. 5, 39 (geen weerstand bieden aan de vijand), Joh. 21, 18 (iemand zal je daarheen brengen waar je niet wilt) en 2 Kor. 12, 9 (Gods kracht wordt in zwakheid volbracht).

 3. Paus Benedictus XVI doet wat hij moet doen.
  Zoals Jezus aan het kruis is moeten sterven voor onze zonden.
  Zo moet Paus Benedictus XVI zijn vernedering en lijden ondergaan, in het belang van de redding van de mensheid als vertegenwoordiger van heer Jezus.
  Alleen God de Vader weet hoe het verder zal gaan en zal ingrijpen waar het moet.