Bergoglio: altijd anders

4 jaar geleden…

The Conclave Of Cardinals Have Elected A New Pope To Lead The World's Catholics

4 jaar geleden, op 13 maart 2013, toonde Bergoglio voor het eerst zijn gezicht op het balkon van de St-Pietersbasiliek. Weinigen hadden besef van wat voor schade hij zou berokkenen aan de Kerk; maar wij van Restkerk hebben vanaf het begin verslag gegeven over zijn handel en wandel, omdat wij vanop grond van de profetieën uit het Boek der Waarheid wisten dat, nadat Benedictus zou zijn afgetreden (dat exact 1 jaar op voorhand, dag op dag, uur op uur werd voorzegd) er een bedrieger en een vernieler aan de macht zou komen, die zich zou laten kenmerken door een overdreven uiterlijke schijnbare “nederigheid.”

Na 4 jaar is Bergoglio ertoe gekomen de Kerk op het rand van een schisma te brengen, net zoals werd voorzegd.

pausen3

Al van toen Bergoglio op het balkon verscheen, week hij af van zijn voorgangers door geen mozetta en stola te dragen, en geen pauselijk pectoraalkruis.

gezichtenrook

Duivelse gezichten in de witte rook op 13 maart 2013.

popes2

Links Bergoglio, rechts de Paus (die intussen 90 wordt dit jaar).

 

Enkele hoogtepunten uit het “pontificaat” van Bergoglio (uit ons archief):

De Renault van Bergoglio

De nederige Renault van Bergoglio

PAPA AI RAGAZZI DETENUTI, 'NON FATEVI RUBARE LA SPERANZA'

April 2013: Bergoglio viert de instelling van de H. Eucharistie in een jeugdgevangenis en doet de voetwassing van jeugdgevangenen.

Bergoglio en zijn Taoïstische genezer

Bergoglio en zijn Taoïstische genezer, in november 2013.

1604472_757866647559165_1152915684_n

Bergoglio werd in 2013 talloze keren uitgeroepen tot ‘Man van het jaar’…

52e525ee6ded9_preview-620

Januari 2014: losgelaten vredesduiven worden aangevallen.

Vor-dem-Brand-Papst-Franziskus-in-der-Geburtsgrotte-2

Mei 2014: Bergoglio bezoekt het H. Land, waaronder de Geboortegrot van Christus.

nativity-church-fire1

Daags nadien brandt die Geboortegrot uit.

nativity-church-fire5

Vatican-Mideast_Horo-635x357

Juni 2014: Gebedsmoment ‘voor de vrede’ in de Vaticaanse tuinen, waar toen Koranverzen werden gezongen, en de Imam besloot: “Moge Allah ons leiden naar de overwinning op de ongelovigen.”

0310_revistatao_papa_cedoc_g_jpg_1508290738

Bergoglio verschijnt op de cover van het blad TAO, met de tekst: Blad met de zegen van de paus! Bergoglio was kind aan huis bij de uitgever ervan, de Taoïst Liú Ming.

Voetbalwedstrijd voor de vrede

September 2014: Interreligieuze voetbalwedstrijd voor de vrede, op initiatief van Bergoglio (het gebed was mislukt; dus dan maar een voetbalmatch).

Argentina v Switzerland: Round of 16 - 2014 FIFA World Cup Brazil

Vaticano, sinodo sulla famiglia

Oktober 2014: begin van de Buitengewone Synode over de Familie. Het is al meteen duidelijk dat men de leer over het huwelijk niet wil herbevestigen, maar onderuit wil halen.

201511792259803734_2

Januari 2015: Bergoglio bezoekt de Filipijnen, net op het moment dat Typhoon Mekkhala aan land gaat. Hij moest vervroegd vertrekken vanwege het slechte weer.

B7gD9z7IgAA6Atm

laudato_si

Juni 2015: De klimaatencycliek van Bergoglio verschijnt: Laudato Si. Het wordt de hemel in geprezen door anti-katholieke wetenschappers.

danneels & bergo

September 2015: de biografie van Danneels verschijnt, waardoor openlijk bekend werd dat een groep kardinalen die zichzelf de Mafia van Sankt Gallen noemde, samenzweerde tegen Paus Benedictus, en Bergoglio aan de macht wilde krijgen.

Pope Francis arrives for morning session of Synod of Bishops on the family at Vatican

Oktober 2015: Synode over de Familie, aflevering 2. Er wordt openlijk opgeroepen tot afwijking van de Leer van Christus, voor het omarmen van samenwonende koppels, en hertrouwde gescheiden personen die de Communie willen ontvangen. Op het einde verweet Bergoglio de Katholieke Kardinalen hun ‘stijfheid’.

Francisco y el transexual Diego Neria

Bergoglio ontvangt in een privé-audiëntie een transgender (rechts) en haar vrouw (links).

show6

In december 2015 wordt er een klimaatlichtshow gegeven op de gevel van de St-Pietersbasiliek, een project dat miljoenen euro’s heeft gekost, ter promotie van de milieu-agenda van de VN.

mercylogo

December 2015: begin van het zogeheten ‘Jaar van barmhartigheid’ van Bergoglio. Zijn invulling van de betekenis van barmhartigheid is uiteraard afwijkend van deze die door de Kerk wordt onderwezen.

insutls

Naar aanleiding van de vele beledigingen van Bergoglio tegenover getrouwe katholieken stelde iemand een brochure samen met een lijst met alle beschimpingen van Bergoglio. Naar verluidt zouden zijn beledigende uitlatingen in het Vaticaan (in privésfeer) nog erger zijn.

voetwassingbergo

Maart 2016: Bergoglio wast en kust de voeten van migranten, waaronder moslims.

Foto: getty images

April 2016: Amoris Laetitia verschijnt. Het begin van hevige oproer in de Kerk.

bergogliowoede

Mei 2016: het raakt bekend dat Bergoglio een grote woede-uitbarsting kreeg tijdens de Synode in oktober 2015, toen enkele kardinalen protesteerden tegen de dubieuze gang van zaken en Bergoglio een brief hadden geschreven. Hij zou naar verluidt geroepen hebben: “Wie denken ze wel dat ze zijn? Ik ben hier de baas! Ik zal ze allemaal buitengooien!”

b11cc-2

Juli 2016: Wereldjongerendagen in Krakow, waar een godslasterlijke kruiswegvertoning plaatsvond.

(van links naar rechts) kard. Raymond Burke, kard. Joachim Meisner, kard. Walter Brandmüller en kard. Carlo Caffarra

November 2016: 4 kardinalen (van links naar rechts) kard. Raymond Burke, kard. Joachim Meisner, kard. Walter Brandmüller en kard. Carlo Caffarra, maken hun 5 dubia publiek die ze naar Bergoglio hadden verstuurd om opheldering te krijgen over Amoris Laetitia. Daarvoor worden ze door tal van collega’s en andere hoge ambtenaren in de Kerk verketterd. Tot op heden kregen ze geen antwoord.

vaticanflagbl2

Onder Bergoglio is het Vaticaan een vaste stek geworden voor voorstanders van abortus en populatiecontrole, die er komen spreken onder het mom van ‘zorg voor het klimaat’. Eind februari 2017 kwam Paul Elhrich spreken, een groot voorstander van abortus en algemene populatiereductie.

Knights of the Order of Malta walk in procession toward St. Peter's Basilica to mark the 900th anniversary of the Order of the Knights of Malta, on Saturday at the Vatican.

Januari 2017: Bergoglio annexeert de Soevereine Orde van Malta.

bergomass4

Februari 2017: Inside bronnen in het Vaticaan zeggen dat Bergoglio van plan is de Mis te veranderen om oecumenische redenen (om probleemloos met protestanten samen te kunnen ‘vieren’).

Voor een meer gedetailleerd overzicht raden wij u onze pdf ‘De Machtsgreep van de Valse Profeet’ aan, die in 2014 verscheen (klik op afbeelding):

vp document

3 antwoorden »

  1. Hij is een bedrieger een valse profeet hij geeft de zonde vrij spel maar toch staat hij dicht bij het volk in de media hoor ik geen slecht woord over hem meer nog hij is populair vooral bij jongeren in zover deze nog gelovig zijn wat is er dan mis met deze paus? We kunnen deze vier jaar nu overzien en dan is het verbazingwekkend we glijden af naar een schisma en dat mag niet. Deze paus lijkt geen echte paus hij lijkt paus tegen zijn goesting te zijn en wat meer is hij zet de poorten van de zonde wagenwijd open.Hij wijkt van zijn voorgangers af vooral op theologisch vlak en de Maagd Maria is voor hem geen postmeester die wat boodschappen komt deponeren in onze brievenbus.Ik mis bij deze paus het charisma van barmhartigheid ik mis de charisma van empathie hij is daar de grof voor. Hij straalt het gewoon niet uit? Ben je dan een slechte paus? Neen! Maar let op wat hij zegt en doet en de rest verklaard zichzelf !

  2. Bergoglio’s band met het taoïsme, waarbij er geen duidelijk ‘ja’ en ‘nee’ meer bestaan, maar alleen nog alles wat daarbij komt en uit den boze is (vgl. Mat. 5, 37), zie ik als het meest bepalende aan dit pontificaat, want daarmee is in essentie alles gezegd.