Bergoglio is effectief van plan om de H. Mis te veranderen, in naam van de ‘oecumene’

Pope-Francis-Eucharist-at-Mass-in-St-Peter-s
Bergoglio met Jezus in zijn handen. Foto: catholicnews.org.uk

Op 6 februari ontving Bergoglio een “oecumenische” delegatie van de Duitse Evangelische Kerk. Naast de gewoonlijke zoete toespraken, was er de ook de gebruikelijke “ophemeling” van Luther en zijn hervormingen. Maar er is meer, want ondertussen circuleert het nieuws dat Bergoglio aanwijzingen heeft gegeven voor het veranderen van de “Eucharistische Liturgie.” Hij gaf enkele tips, die dan aan zijn “nauwkeurig onderzoek” zullen worden onderworpen, om – in een notedop – de ritus van de H. Mis te veranderen.

‘Fra Cristophoro’, een Italiaanse priester, vertelt: “Mijn betrouwbare bron van Santa Marta, berichtte mij enkele gesprekken die hij hoorde tussen één lunch en een andere, en vertelde mij dat de verandering aan de Mis, die gewild is door Bergoglio, slechts één doel heeft: een oecumenisch doel. Dat is: om een Mis te “creëren” die niet in tegenstelling zal zijn met de Protestantse, en daarom een liturgie zal zijn dat in “gemeenschap” kan gevierd worden.

“En dit is de waarheid. En dit is zijn bedoeling. Een ‘altijddurende’ liturgie, die echter oecumenisch zal zijn. Uiteraard voorspel ik dat om dit te doen, Bergoglio ook de tekst van de “consecratie” zal moeten veranderen. Dit zou de Mis ongeldig maken. En ik voorspel ook dat diegenen die zullen weigeren deze “nieuwe ritus” te vieren, buiten de Kerk zullen beschouwd worden. Deze tijden komen eraan: laten we het onder ogen zien. De bisschop van Rome wil “el presidente” worden van de verschillende denominaties; en om dit te doen verkoopt hij Jezus tegen een prijs lager dan Judas deed.”

Cristoforo maakt duidelijk dat hij aan deze veranderingen niet zal meedoen: “Wat mij betreft, sinds ik priester ben, zal ik weigeren om dit soort liturgie te vieren.” Hij zegt dat we terug zullen keren naar de “catacomben.” De bedoeling van Bergoglio is volgens hem: “aanpassen om te verenigen.” Zelfs in de toespraak van 6 februari had hij het opnieuw over de liturgische verdeeldheid tussen Katholieken en Protestanten, die in het bijzonder “gemengde koppels” (gemengde huwelijken) pijn doet.

“Blijkbaar wil hij de dingen een versnelling hoger schakelen. Mijn ‘bron’ van Santa Marta vertelt mij dat het bijna op punt is: het is enkel een kwestie van tijd.”

Hij besluit: “Ik beveel alle lezers aan om veel Rozenkransen te bidden tot de Madonna – niet om deze tijden weg te duwen, want deze tijden zijn hier – maar dat zij jou mag helpen om het Geloof te bewaren, en om te volharden in tijden van vervolgingen. Die tijd zal spoedig komen.”

Bron: Anonimi della croce

Ter vergelijking

Bergoglio’s gelaatsuitdrukking als hij het H. Lichaam en Bloed van Christus opheft, straalt bijna een soort afkeer uit:

Paus Benedictus daarentegen, aanbidt zijn Heer:

Lees ook ons artikel over de afschaffing van de H. Mis.

Lees hier het getuigenis van Bisschop Athanasius Schneider over de H. Eucharistie in het Sovjet-tijdperk.