Homohuwelijk

Bergoglio nodigt ketterse ‘bisschop van homolobby’ uit voor geheime ontmoeting

vescovojose

Bisschop José Raúl Vera López, Dominicaan en diocesane bisschop van Saltillo in Mexico, wordt gezien als de ‘bisschop van de homolobby’ in de katholieke Kerk. De leider, die geïnspireerd wordt door de “bevrijdingstheologie” is in recente jaren gekend voor zijn heldhaftige verdediging van homoseksualiteit. De dag voor de opening van de Synode over de familie in oktober 2015, was hij een speciale gast op een bijeenkomst van het Katholieke Homonetwerk in Rome. Deze maand zal hij één van de kleine kring geselecteerde personen zijn die Bergoglio in het geheim zal ontmoeten tijdens zijn trip naar Mexico.

De Mexicaanse media schrijven al sinds 2011 over Raul Vera: “De mensen denken dat de bisschop niet Katholiek is.” De journalist Emiliano Ruiz Parra schreef over hem: “De bisschop van Saltillo is ervan overtuigd dat er geen verlossing is in de hemel zonder bevrijding op aarde; hij verdedigt de Centraal-Amerikaanse migranten, de mijnwerkers, de homoseksuelen, de inheemse bevolking, de sekswerkers (hoeren), de families van de verdwenen mensen uit de Burgeroorlog,… Het maakt hem blij om “anders” te zijn.”

bischopjose

Bisshop Raul Vera, links van de tafel, op een homo-bijeenkomst.

De bisschop noemt al diegenen die homoseksualiteit verwerpen homofoob en krankzinnig. De bisschop beschrijft de Katholieke leer en de katholieken “krankzinnig”, dit is wat protesterende katholieken schrijven in hun brieven naar Rome. Op het 33ste Congres van de Bevrijdingstheologie in Madrid, maakte Raul Vera de Catechismus van de Katholieke kerk en wat zij zegt over homoseksualiteit, belachelijk. Het Congres werd gesteund door organisaties die abortus en gender-ideologie promoten. Voor Raul Vera is dat geen probleem. In 2011 riep hij op voor de legalisatie van abortus in Mexico (of versoepeling) en startte hij een samenwerking met diverse abortusorganisaties. Hiervoor werd hij in 2012 genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede, zogezegd “vanwege zijn strijd voor de mensenrechten.”

abortomexico

Voor zijn 25ste verjaardag als bisschop, inviteerde hij alle leiders van de Marxistische Bevrijdingstheologie, van Gustavo Gutierrez tot Jon Sobrino. In 2011 werd hij door het Vaticaan (ten tijde van Paus Benedictus XVI) gewaarschuwd voor zijn steun aan homoseksuele groepen, maar dat veranderde niets.

In 2014 werd bisschop Livieres van Paraguay afgezet omdat hij te tradioneel was. Hij had in zijn bisdom een florerend bisdom en een vol seminarie. Bisschop Livieres ging naar Rome, maar toen hij daar aankwam, kreeg hij de deur in zijn gezicht. Ondanks zijn herhaalde oproepen weigerde Bergoglio een gesprek.

Nogal verschillend nu is dit geval, waar de openlijk ketterse bisschop Raul Vera persoonlijk werd uitgenodigd door Bergoglio, samen met nog een 20-tal andere personen, voor een privé-onderonsje. Toen Bergoglio naar de VS afzakte, ontmoette hij daar ook in het geheim enkele homoseksuelen.

Categorieën:Homohuwelijk