Bergoglio: altijd anders

Editoriaal: Bergoglio, dol op show en amusement

Het was u misschien al opgevallen, Bergoglio is nogal verzot op show en amusement. We zullen u even een overzicht geven. Toen hij nog aartbisschop was van Buenos Aires, heeft hij meerdere malen een Mis voor kinderen voorgegaan. Van zo’n Mis, gehouden in een sportstadion in 2011 zijn videobeelden. Het werd bekend als de fameuze “pinokkiomis”. Mensen verkleed als tekenfilmfiguren, reuzenpoppen en kindermuziek en dans moest het geheel wat opvrolijken.

Enkele indrukken:

misaninos1

Aartsbisschoppelijke Mis voor kinderen. 30ste zondag door het jaar (2011).

misaninos3 misaninos5 misaninos6 misaninos8 misaninos9

Nog in Buenos Aires, liet Bergoglio graag de rockband ‘Pecadores’ van rockpriester Cesar optreden in zijn Mis, ook om wat sfeer erin te brengen.

rockpriest

Daarnaast gebeurde het ook dat een koppel de tango danste in de kerk, terwijl aartsbisschop Bergoglio en de parochianen toekeken en ‘genoten’ van het schouwspel. tangobergoglio

Op 26 oktober 2013, ongeveer 7 maand nadat Bergoglio de H. Stoel te Rome innam, werd een familiepelgrimage georganiseerd n.a.v. het Jaar van het Geloof (dat door Paus Benedictus was afgekondigd). Heel die dag was één grote platte wereldse bedoening en had weinig met het geloof van doen.

familyday12

familyday3

familyday10

familyday18

Dan, liet hij in april 2014 na een audiëntie twee kinderen eens meerijden in de pausmobiel… precies een ritje op de kermis. Hij heeft dat al meerdere malen herhaald.

chilrdenpopemobile

In december 2014 organiseerde het Vaticaan een kerstconcert met onder meer Patti Smith (bekend als de “godmother” van de punk) en Sister Christina (die zopas de Voice Italy had gewonnen en reeds een plaat uit heeft met liedjes van o.a. Madonna, Coldplay,…). Bergoglio woonde het concert bij.

Patti_Smith_performing_at_Bowery_Ballroom,_New_York_City_(2)

Dan springen we wat verder in de tijd: Bergoglio organiseert samen met de Wereldbank een klimaatlichtshow op de voorgevel van de St-Pietersbasiliek. Ook dit had totaal niets te maken met het geloof.

show7

En nu recent, doet Bergoglio een gebaar voor 2000 daklozen en nodigt ze uit voor een namiddagje circus, want dat is volgens Bergoglio “goed voor je zielenheil”.

circusnews

Als kers op de taart wil ik, de auteur van dit artikel, een droom vertellen die ik ontving in juli 2013. Dit is een persoonlijke ervaring, maar naar aanleiding van dit artikel kan dit nuttig zijn om het mee te geven. Ik heb deze neergepend in een boek. Het ging als volgt:

Ik liep in een grote gang die uitkwam op een grote zaal. Ik passeerde het bureau van paus Franciscus, maar ik wilde eigenlijk naar Paus Benedictus gaan. Maar ik besloot om toch binnen te gaan. Paus Franciscus zat aan een heel eenvoudige bureau, precies zoals in een kantoor. Al aarzelend ging ik binnen, want de deur stond open. Hij zat neer en verwelkomde me. We spraken in het Engels. Ik schudde hem de hand terwijl ik bij mezelf dacht: “Wow, ik ben hier nu de hand aan het schudden met de Valse Profeet!” Ik had een briefje bij me met wat vragen en ik aarzelde. Hij zei dat dit niet erg was, dat hij vroeger ook verlegen was. Ik zei dat ik voor Benedictus gekomen was en hij antwoordde mij dat hij een verdieping lager zat, ondergronds en hij hield zich bezig met bepaalde zaken die ik me niet meer herinner. Ik stelde dan nog een paar vragen, die ik me ook niet meer herinner, maar ik weet dat ik uit zijn antwoorden kon afleiden dat hij effectief de Valse Profeet was. Dan nam hij me mee naar een toeristisch treintje die klaarstond en we reden naar een plein waar een H. Hart kerk stond, met een H. Hart beeld aan de voorgevel, en op dat plein was het juist kermis. Hij stapte af en ging naar de attracties en de foorkramers, maar de kerk kon hem niet schelen.

Joh. 15:18-19

Als de wereld jullie haat, bedenk dan zij Mij voor jullie heeft gehaat. Als jullie van de wereld waren zou de wereld jullie als het hare erkennen en liefhebben. Maar jullie zijn niet van deze wereld: Ik heb jullie uit de wereld gekozen en daarom haat de wereld jullie.

Uit het Boek der Waarheid,

De Heer op 5 maart 2011:

Zij moeten nu vurig bidden, wanneer jullie allen getuigen zullen worden van het resultaat van deze aanval op Mijn Heilige Vicaris. Bid, bid, bid dat de Valse Profeet zal geïdentificeerd worden voor wie hij is. Kijk uit voor zijn optreden. Zijn naar aandacht zoekende agenda. De manier waarop Mijn misleide, heilige dienaren in ontzag voor zijn voeten zullen neervallen. Luister dan zeer aandachtig naar wat hij te zeggen heeft. Zijn nederigheid zal vals zijn. Zijn intenties boosaardig en de liefde die hij uitstraalt zal alleen om zichzelf draaien. Hij zal gezien worden als vernieuwend, dynamisch, – een frisse wind. Hoewel hij gedreven en energiek is, zijn krachten zullen niet van God komen, de Eeuwige Vader. Zij komen van Satan, de Boze.

8 maart 2013:

De sluwe bedrieger, die geduldig in de coulissen heeft liggen wachten, zal weldra zijn heerschappij over Mijn arme, argeloze gewijde dienaren uitroepen. De pijn die hij zal veroorzaken, is voor Mij moeilijk te verdragen maar uiteindelijk zal zijn heerschappij uitmonden in de definitieve zuivering van het kwaad uit de kern van Mijn Kerk. Hij heeft zijn positie zorgvuldig gemanipuleerd en spoedig zal, te midden van zijn luisterrijk hof, zijn hoogdravende gedrag gezien worden. Zijn trots, arrogantie en zelfobsessie zullen in het begin zorgvuldig voor de wereld verborgen worden. In de buitenwereld zal er een zucht van opluchting te horen zijn, als de trompetten schallen om zijn ambtstermijn als hoofd van Mijn Kerk aan te kondigen. Mijn Lichaam is Mijn Kerk, maar het zal niet aan Mij, Jezus Christus, zijn dat hij zijn trouw belooft, want hij bezit geen enkele liefde voor Mij.

Categorieën:Bergoglio: altijd anders