De rockpriester van Buenos Aires – met de goedkeuring van Bergoglio!

rockpriest

Padre Cesar Scicchitano is pastoor van de Heilig Hartkerk in Buenos Aires,  hoofd van de metalband ‘Pecadores’ (de Zondaars); heeft een platendeal met Sony en is een goede vriend van Bergoglio.

“Nadat de Mis gedaan is, of ik een doop gedaan heb, ga ik uit en speel ik rock ’n roll in bars, shows en ga ik op tour met mijn band,” aldus padre Cesar. Hij is de hoofdzanger van de band en speelt het electronisch keyboard.

Paus Franciscus heeft rock in hem want rock gaat over het afbreken van structuren.” [!!]. Hij is in Argentinië gekend als de rockpriester en Padre Cesar en Bergoglio zijn al meer dan 20 jaar vrienden. Hij vergelijkt graag hun vriendschap met een vader-zoon relatie.

Padre Cesar zei dat hij recentelijk (juli 2013) een brief ontving van Bergoglio, die net terug was van zijn bezoek aan de WYD in Brazilië, waarin hij hem aanmaande om “te blijven rocken, en zijn boodschap te versterken ‘on stage’.

Muziek is voor Padre Cesar een complex deel van leven en geloof. “Geloof zonder muziek is zoals een film zonder muziek: saai,” zei hij, en hij argumenteerde dat “Jezus een rocker was vanwege de harde gedachtenlijn die hij had. Hij moest op dat kruis kruipen en het aannemen.”

“Ik ben een musicus die toevallig ook een priester is.” Hij draagt een leren vest over zijn kazuifel, draagt sneakers en een hippe bril. Padre Cesar met zijn “Zondaars” hebben al heel Argentinië doorkruist, en speelden op heavy metal festivals, maar ook op scholen en in kerken.

“We zijn allemaal metalheads”, zei hij van zijn bandleden, en hij herinnerde zich dat zelfs aartsbisschop Bergoglio hem vaak vroeg om te komen spelen in zijn Missen. [!!!]

“We zijn de paus z’n officiële openingsact,” grapte hij. Ze hebben ook vele andere grote shows geopend, voor duizenden fans, die wild werden van hun hit “Ik wil een Latijns Amerikaanse paus,” geschreven twee jaar voordat Bergoglio paus werd. “Ik schreef ook een lied over prostituees, op vraag van Bergoglio, omdat hij het probleem wilde aankaarten, gezien zijn toewijding om mensenhandel te bestrijden.”

Cesar-Scicchitano-Franjo-nosi-u-sebi-rock-jer-on-rusi-barijere-iako-voli-tango_ca_large

ARGENTINA-PO_c782903_13729_119

Padre Cesar enkele jaren voordat Bergoglio verkozen werd zong hij zijn grootste hit:  “Ik wil een Latijns Amerikaanse paus”:

Officiële site van Padre Cesar:

padrecesar

http://www.padrecesar.com.ar/index.html

Zijn Facebookpagina: https://es-es.facebook.com/PadreCesarYLosPecadores

bron: http://www.chinapost.com.tw/art/music/2013/07/30/385026/Metalhead-priest.htm