R.I.P. Kardinaal Pell, de auteur van de 2022 memo met zware kritiek op “de catastrofe” Bergoglio

Op 10 januari overleed Kardinaal George Pell (81) in een ziekenhuis in Rome na een hartaanval na een operatie. Kardinaal Pell stond bekend als conservatief. Hij was diegene die de financiële ‘varkensstal’ van het Vaticaan uitmestte, maar op dingen botste die het daglicht niet mochten zien. Daarop werd hij ineens valselijk van pedofilie beschuldigd, en kreeg hij een celstraf in Australië. We schreven daar uitvoerig over in 2019. Hij droeg zijn martelaarschap in alle gelatenheid. Nadat hij in hoger beroep dan toch gelijk kreeg, werd hij weer in vrijheid gesteld. Kort voor zijn overlijden noemde hij de Synode over synodaliteit “een giftige nachtmerrie“. Pell bleek nu ook de auteur te zijn van een memo die in 2022 in het Vaticaan circuleerde, welke zeer kritisch was voor Bergoglio, wiens “pontificaat” hij een catastrofe noemde.

De bekende Vaticaanjournalist Sandro Magister heeft gemeld dat wijlen kardinaal George Pell de auteur was van een memo uit 2022 dat aan de kardinalen werd gestuurd en waarin zware kritiek werd geuit op Bergoglio.

Schrijvend op zijn blog op 11 januari stelde Magister dat Pell, die dinsdag overleed, de auteur was van een memo waarover Magister in maart 2022 had bericht. De memo was pseudoniem geschreven door “Demos,” en bevatte talrijke punten van kritiek op het Vaticaan van Bergoglio.

Magister schreef: 

Het was Pell die de auteur was van deze memo, ondertekend “Demos,” die zeer kritisch was over Franciscus’ pontificaat, dat het afgelopen voorjaar onder kardinalen circuleerde in de aanloop naar een ‘toekomstig conclaaf’, gepubliceerd door Seventh Heaven op 15 maart.

Er was enige speculatie geweest dat Pell achter de memo zat. In een commentaar aan LifeSiteNews verklaarde Magister dat hij “persoonlijk het memo ondertekend Demos (origineel in het Engels) van Pell had ontvangen, met toestemming om het te publiceren, op voorwaarde dat de naam van de echte auteur vertrouwelijk blijft.”

De originele memo “was helemaal en alleen door hem [Pell] geschreven, van de eerste tot de laatste regel,” zei Magister.

Pell was in de memo vernietigend voor al wat Bergoglio reeds gedaan heeft: van het steunen van corrupte kardinalen, zijn “politieke correctheid”, zijn stilte en tolerantie over morele en leerstellige dwalingen die verspreid worden door diverse hooggeplaatste prelaten (zoals in de Duitse Synodale Weg) tot zijn actieve vervolging van de Traditionalisten en de contemplatieve kloosters en de kaping van de voormalige pro-life instituten zoals de Pauselijke Academie voor het leven.

Hij liet geen spaander heel van Bergoglio’s beleid!

Requiescat in Pace, Kardinaal Pell!

Bron: LifeSiteNews