Bergoglio gaat begin november naar interreligieus ‘Bahrein Forum voor Dialoog’

Halverwege september is Bergoglio nog naar het Interreligieus Congres in Kazachstan gegaan, waarbij vertegenwoordigers van tal van religies aanwezig waren, waaronder Bergoglio’s goede vriend El-Tayeb, met wie hij samen in 2019 nog het Document over Menselijke Broederlijkheid ondertekende in Abu Dhabi. Begin november gaat hij wéér naar een interreligieus congres, dit keer in Bahrein: het “Bahrein Forum voor Dialoog: Oost en West voor Menselijk Samenleven.” El-Tayeb zal ook opnieuw van de partij zijn. Het leggen van de fundamenten van de ene-wereldreligie lijkt dezer dagen wel zeer hoog op de agenda te staan.

Van 3 tot 6 november zal Jorge Bergoglio een ‘apostolisch bezoek’ brengen aan Bahrein, om er het “Bahrein Forum voor Dialoog” te bezoeken: “Oost en West voor Menselijk Samenleven”, dat duurt van 3 tot 4 november.

Ook Ahmed El-Tayeb, de Groot-Imam van Al-Azhar zal deelnemen aan dat forum, samen met 200 andere religieuze leiders van over heel de wereld. Bergoglio werd ‘formeel uitgenodigd’ om Bahrein te bezoeken en deel te nemen aan het forum door koning Hamad bin Isa Al-Kahlifa.

Hij zal op 3 november vertrekken uit Rome, om er in de namiddag lokale tijd aan te komen. Hij zal eerst de koning en de hoogwaardigheidsbekleders bezoeken. Vrijdagmorger 4 november zal Bergoglio de afsluitende sessie van het Bahrein Forum voor Dialoog bijwonen. Daarna zal hij nog een private ontmoeting hebben met Ahmed El-Tayeb en een audiëntie houden met de leden van de Moslimraad van Ouderen (waarvan Sjeik Ahmed de voorzitter is).

Daarna zal Bergoglio ook nog even tijd maken voor de katholieken in dat land, en een oecumenische vergadering en gebed voor de vrede houden in de kathedraal van Awali.

Bron: Vatican news