Bergoglio denkt niet aan “aftreden”; dat schrijft de vroegere secretaris van Kardinaal Bergoglio (in Buenos Aires), Vader Guillermo Marcó op InfoBae.com. Marcó en Bergoglio hebben nog steeds goed contact en telefoneren regelmatig met elkaar, en Marcó komt Bergoglio regelmatig opzoeken in Santa Marta.

Vader Marcó wist te vertellen dat de problemen aan Bergoglio’s knie ervoor zorgen dat alles wat langzamer gaat, maar “hij doet alles alleen”, en hij reserveerde anderhalf uur voor Marcó’s meest recente bezoek aan Bergoglio in Casa Santa Marta in het Vaticaan.

Op dit ogenblik leest Bergoglio “La Chiesa che verrà” (De komende Kerk), het interviewboek met de in 2012 overleden Kardinaal Martini, de peetvader van de Maffia van Sankt Gallen – waar ook wijlen Kardinaal Danneels lid van was. Martini staat te boek als een doorwinterde modernist, en lid van ‘Democratische Groot-Oriënt’, een Italiaanse Vrijmetselaarsloge.

Bergoglio adopteerde de bewoordingen van Kardinaal Martini, en zei tegen Marcó dat de Kerk “200 jaar achter is op onze tijd”. Bergoglio zit naar verluidt “vol projecten” en schoof op geen enkel moment de mogelijkheid van “aftreden” naar voor, zo schrijft Marcó. Bergoglio doet dagelijks oefeningen en wordt beetje bij beetje weer aan de beterhand. Zijn uitstel van zijn trip naar Afrika volgende maand was door het feit dat hij anders zijn oefeningen zou moeten onderbreken.

Martini, net zoals Bergoglio, een Jezuïet, stierf in 2012, een jaar voordat Benedictus terugtrad en de Maffia van Sankt Gallen de kans zag om hun favoriet Jorge Bergoglio aan de macht te krijgen. Enkele uren na Martini’s dood publiceerde de Italiaanse Corriere della Sera zijn laatste interview, waarin hij zei dat de Kerk “200 jaar uit de mode is”.

“Onze cultuur is verouderd, onze kerken zijn groot en leeg, de kerkelijke bureaucratie stijgt ten top en onze rituelen en gewaden zijn pompeus. De Kerk moet z’n fouten toegeven en een radicale verandering beginnen, startend bij de paus en de bisschoppen. De pedofilieschandalen verplichten ons om het pad van transformatie te nemen.”

Kardinaal Carlo Martini

Enkele weken na zijn dood publiceerde de twee voornaamste Italiaanse Vrijmetselaarsloges een verklaring waarin ze Martini voluit prezen. De Democratische Groot Oriënt van Italië noemde Martini zelfs “Broeder” en liet in onomwonden termen verstaan dat hij een geïnitieerde vrijmetselaar was. Het einde van hun verklaring stelt:

[…]

Carlo Maria Martini wilde geïnitieerd worden als een vrijmetselaar.

Over deze gebeurtenis – en de manier waarop het plaatsvond – kan men enkele illustratieve punten vinden in het boek door Broeder Gioele Magaldi, met de titel “Massoni – Società a responsibilità illimitata”, Chiarelettere Editore, dat in november 2012 zal vrijgegeven worden.

Voor zover het ons betreft, wensen wij, met grote eenvoud en droefheid, met immense affectie en grenzeloze achting, Broeder Carlo Maria Martini te salueren in zijn reis naar de Eeuwige Oriënt.

De Broeders van de Democratische Groot-Oriënt

Neumayr schreef over Bergoglio in zijn boek ‘De politieke paus’:

Hij is de realisatie van Kardinaal Carlo Martini’s visie van een Modernistische Kerk die zich buigt naar de ketterijen van de Verlichting.” Op bijna alle intellectuele fronten is Bergoglio “een volgeling van de Modernistische school. Hij is een student van Modernistische Bijbelse Wetenschap, dat kan gezien worden door zijn onnozele interpetaties van bepaalde passages in het Evangelie: zoals toen hij het mirakel van de vermenigvuldiging van de broden en de vissen als een metafoor omschreef, en niet als een mirakel.”

En Crisis magazine schreef eerder dit jaar:

Beide mannen [Bergoglio en Forte]  zijn volgelingen van wijlen Kardinaal Carlo Martini – de “schaduwpaus” en maffialeider. Niet lang voor zijn dood onderschreef Martini homoseksuele verbintenissen, nadat hij jarenlang Humanae Vitae had bestreden en “onderscheiding” had gepredikt op gebied van seksuele kwesties in het boek “Nachtelijke conversaties”. Daarin plande de Jezuïet om “jonge profeten” te gebruiken om de Kerk te revolutioneren – en hij zei dat het hem nooit zou voorvallen dat hij homoseksuele koppels “zou oordelen”, jaren voor Bergoglio’s bekende “Wie ben ik om te oordelen?”

Inderdaad, als het ging over homoseksuele koppels, nam Bergoglio de woorden van Martini in de mond. En Bergoglio noemde, net zoals Martini, de jongeren “profeten” om de Kerk te “hervormen.”

Martini stond erom bekend – weer net zoals Bergoglio nu – “progressief” te zijn op gebied van menselijke relaties (hertrouwde gescheidenen enz…), de mogelijke wijding van vrouwen in het diaconaat en sommige bio-ethische kwesties, in het bijzonder het gebruik van contraceptiva in “bepaalde complexe situaties”. Reeds in 2008 veroordeelde Martini het verbod op anticonceptie, omdat het volgens hem mensen wegjoeg van de Kerk.

Wellicht is Bergoglio Martini’s boek aan het lezen om zijn geheugen nog wat op te frissen, of om nog wat nieuwe ideeën op te doen…

Bron: Gloria news

De redactie Avatar

Published by

Categories:

10 reacties op “Insider: Bergoglio denkt niet aan aftreden; leest momenteel interviewboek van Kardinaal (vrijmetselaar) Martini”

  1. willy Avatar
    willy

    Natuurlijk zal deze paus niet aftreden. Is de kerk nog te redden door transformatie? Welke transformatie dan? De zonde erkennen als gebreken van de mens? Neen, we moeten terug naar de bron. Jezus kon zeggen, wie in mij gelooft zoals de Schrift zegt, stromen van levend water zal uit zijn binnenste komen. Dit is de bron waar we naartoe moeten.

  2. lunsius Avatar

    Martini had Johannes Paulus moeten opvolgen. Maar deze Paus wist van geen wijken. In 2005, na twee en twintig lange jaren, stierf hij. Martini leed toen aan een zeldzame vorm van de ziekte van Parkinson, wat ook de reden was waarom hij in 2002 als aartsbisschop van Milaan aftrad. In 2005 was hij daarom niet papabile (pauswaardig). Na slechts 4 stemrondes en na één dag werd op 19 april Kardinaal Jozef Ratzinger verkozen, die als Paus Benedictus XVI de geschiedenis in zou gaan. Een zekere paniek moet onder de Modernisten hebben geheerst, want Kardinaal Jorge Bergoglio was gezien zijn uitermate slechte gezondheidstoestand nog niet papabile. Zijn behandeling door de Taoïstische spiritist Liu Ming was in 2004 begonnen en nog lang niet ten einde. Pas in 2007 zou hij voldoende hersteld zijn om het zware ambt aan te kunnen. Als toegift voor zijn ‘spiritistische genezing’, na ongeveer 350 sessies !! – drie jaar lang tweemaal per week en tot 2012 eens per maand – heeft Bergoglio, zoals gewoonlijk bij dat soort ‘bestralingen’, niet alleen een goede gezondheid gekregen maar ook een vorm van demonische bezetenheid. En dat nu is onze paus! De Kardinaal van Buenos Aires had een heel slechte gezondheid: hij was diabetisch, had een galblaasoperatie ondergaan en leed aan een zware leverkwaal. Verder werd tijdens zijn jeugd het bovenste deel van zijn linkerlong weggehaald. Ook had hij ernstige hartklachten. Een artsenteam adviseerde een hartoperatie, en het was toen dat Liu Ming ten tonele verscheen.

  3. lunsius Avatar

    Martini had een grondige hekel aan de encycliek Humanæ Vitæ. De veertig jaar sindsdien (in 2008) werden door hem vergeleken met de veertig jaar die de Hebreeën in de woestijn hadden doorgebracht. Hij propageerde vooral een ondogmatische vorm van Katholicisme waarin tenminste het principe van het dogma zelf het zwijgen was opgelegd. Hij wond zich op over hoe de Kerk werd geleid, een manier die voor altijd zou moeten verdwijnen: «« Altijd maar weer die wetten! Dat is een poging om het leven binnen tekstkaders te forceren. Dat is een overdadige centralisatie uit angst voor ontsporingen – het is altijd die angst voor ontsporingen die ons verlamt. Dat is zich als een monarch gedragen, welwillend in het beste geval, autoritair in het ergste. Om kort te gaan betekent dat vóór alles Romeins te zijn en een systeem in stand te houden in deze moderne tijd, bij een rijk passsend dat rondom aan het instorten is, omdat het zich van één hoofd afhankelijk heeft gemaakt. Dat is een uitzinnige autoriteitsverheerlijking en het keurslijf opdringen van de correcte liturgie in een ontkenning van de uitdrukkingvaardigheid van de gevoelens, een beteugeling van de spontaniteit omdat die gevaarlijk zou zijn. Het is dus een willen heersen, steeds maar heersen, altijd maar heersen onder een niet aflatende controledrang. »»

    NB: Humanae Vitæ (over het menselijk leven) is de laatste encycliek van Paus Paulus VI en verscheen in 1968. Ze handelt over het menselijk leven, het huwelijk en geboorteregeling. De encycliek herbevestigde de Katholieke leer dat huwelijksliefde, seksualiteit en de mogelijkheid tot voortplanting onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  4. Johan Avatar
    Johan

    Hey jongens ! Dan moeten wij een duwtje geven he & hem dwingen tot aftreden… Iemand ideèen…?

  5. Bart Avatar
    Bart

    Er is hier toch maar weinig ruimte voor meningen of bedenkingen die niet in het zwart-wit denken passen.
    Ik herinner me de verdediging van Trump en de zekerheid dat de verkiezingen vervalst waren. Intussen is het duidelijk dat Trump leugens verspreidde en wordt er hier nooit meer naar verwezen.

    Ik geloof in Gods almacht, wijsheid, goedheid en heiligheid. Tegelijk zijn er veel zaken die ik niet weet. Ik heb niet de pretentie alles te weten. Ik vraag me ook af of de demonisering van de huidige paus wel klopt. Misschien wel, misschien niet. Alleen is laster en kwaadsprekerij ook een zonde.

  6. sergeantyves2telenetbe Avatar

    Bergoglio heeft de twijfelachtige eer om de doodgraver te zijn van de katholieke kerk, net als Jezus Christus moet de kerk nu sterven en opnieuw verijzen,

  7. Bart Avatar
    Bart

    Dank, Jan, voor dit artikel. Ik las het voorlopig diagonaal omdat ik momenteel weinig tijd heb, maar ik zal het wellicht binnenkort grondig lezen.

    Ik merk duidelijke argumenten die aantonen waarin de huidige paus faalt of verkeerd is. Ik lees wel niks over een valse profeet, antichrist en dergelijke termen. Ik lees niet dat hij bewust de kant van de duivel kiest.

    Is het niet eerder zo dat de paus vanuit zijn overtuiging opvattingen heeft die niet stroken met de conservatieve leer? Maken die opvattingen van hem dan een diabolische persoon, een handlanger van het kwade of is hij gewoon iemand die opvattingen heeft die niet stroken met die van anderen? Of anders gezegd: is hij gewoon een paus met te moderne ideeën of is hij werkelijk een dienaar van het kwade?

    En ook: bedoelen jullie termen als valse profeet als beeldspraak of letterlijk? Mensen zeggen bijvoorbeeld al vlug van een keiharde vrouw zonder emotie dat ze een heks of een duivelin is, terwijl ze dat niet letterlijk bedoelen, maar gewoon willen aantonen dat ze een lelijk karakter heeft.

    Voor alle duidelijkheid: ik weet het niet. Ik bekritiseer jullie niet. Ik stel gewoon vragen.

  8. Bart Avatar
    Bart

    Ik vind het jammer dat ik geen antwoord op mijn vragen krijg.

  9. Bart1 Avatar
    Bart1

    Geen antwoord krijgen betekent wellicht dat niemand het antwoord kent.