Nieuwe zuivering in het Vaticaan: Secretaris van de Congregatie van de Geloofsleer buiten gebonjourd

Op 10 januari heeft Bergoglio weer een nieuwe Stalinistische zuivering doorgevoerd in het Vaticaan. Hij heeft de Secretaris van de Congregatie van de Geloofsleer, Aartsbisschop Giacomo Morandi (56), buiten gezwierd en benoemd tot Bisschop van Reggio Emilia-Guastalla. Morandi zou Bergoglio in de weg hebben gestaan doordat hij de man was die mede verantwoordelijk was voor het Responsum van de Congregatie tegen homoseksuele zegeningen vorig jaar. Bergoglio was naar verluidt “zeer gekwetst” door dat document.

Morandi werd in 2015 ondersecretaris van de Congregatie van de Geloofsleer, en in 2017 werd hij de secretaris. Momenteel is het ambt vacant. MessaInLatino.it berichtte dat Bergoglio Morandi strafte omwille van zijn voorzichtige oppositie tegen homoseksuele “zegeningen”, en tegen het motu proprio Traditionis Custodes.

Zijn vertrek uit het Vaticaan werd onmiddellijk bejubeld door onder meer vader James Martin S.J., de bekende pro-LHBT-Jezuïet uit de VS.

Bergoglio, die eerder reeds in het voordeel van het LHBT-activisme sprak, homoseksuelen en pro-LHBT priesters aanmoedigde en zelfs transseksuele prostituees geld gaf, schreef op 10 december een handgeschreven brief naar de dissidente zuster Jeannine Gramick, de stichter van het ‘New Ways Ministry’, een organisatie voor “LHBT-katholieken”. Hij schreef de brief naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de stichting van de beweging, en bemoedigde haar in haar “apostolaat”. ‘Zuster’ Gramick is uitgesproken pro-abortus en steunt actieve homoseksualiteit.

LGBT groups criticize decision to eject them from church ...

Gramick en haar beweging werd echter in 1999 onder Paus Johannes Paulus II veroordeeld: ze werd door Kardinaal Ratzinger – de toenmalige Prefect van de Congregatie van de Geloofsleer – permanent verboden om nog pastoraal werk te verrichten met homoseksuele personen, en ze mochten ook geen ambt meer bezetten in hun eigen religieuze instituten.

Uiteraard heeft ze hier haar voeten aan geveegd en is ze gewoon doorgegaan met haar activiteiten, waarvoor ze nu door Bergoglio wordt opgehemeld.

Iedereen die zich tegen homo-activisme uitspreekt wordt door Bergoglio verbannen, wie zich ervoor inzet wordt opgehemeld.

Bron: Gloria News