Vanaf nu ook in Griekenland coronapas nodig om H. Mis in kerk bij te wonen

Sinds afgelopen zondag is het in Griekenland door de overheid verplicht om een groene Covidpas of coronapas te tonen bij het binnengaan van een kerk om een H. Mis bij te wonen. De maatregel werd eerder al geïntroduceerd in onder meer Cyprus.

De Grieks-Orthodoxe priester Christos van de Ayios Spiridonkerk in Piraeus zei over de nieuwe maatregel:

“Dit is om onszelf en de mensen te beschermen. Het kan wat moeilijk zijn, maar we zullen volharden. We zijn verplicht om ons overal aan te onderwerpen.”

De Heilige Synode van de Grieks-Orthodoxe Kerk gaf nog aan dat de kerken niet de capaciteit hebben om de nieuwe regels af te dwingen, en ze kunnen niet garanderen dat kerkgangers zich aan de regels zullen houden. Maar reeds begin deze maand adviseerde de Synode dat kerken hun parochianen zouden moeten aanmoedigen om de diensten bij te wonen enkel indien gevaccineerd of als ze een negatieve test kunnen voorleggen.

Ook in Nederland en België hebben de bisschoppen deze maand de gelovigen nog eens op het hart gedrukt zich toch te laten vaccineren met de experimentele Covid-mRNA-vaccins.

De Belgische bisschoppen benadrukten in hun mededeling van 18 november dat er (nog) geen Covid-safe-ticket nodig is om erediensten bij te wonen, en ze voegden eraan toe:

De bisschoppen blijven iedereen onverminderd oproepen om zich te laten vaccineren,  in het belang van de eigen gezondheid én die van de medemens.

Uiteraard kunnen échte katholieken hier geen gehoor aangeven. De experimentele Covid-vaccins zijn door abortus bezoedeld; ze willen er de bevolking mee uitdunnen én ze zijn gecombineerd met de QR-code van de coronapas een opstapje naar het Merkteken van het Beest.

Bron: Christian Post