Bloed van de H. Januarius wordt weer NIET vloeibaar (update)

Nadat het Bloed van de H. Januarius in de speciale reliekhouder op 16 december 2020 (feest van de H. Januarius, patroon van Napels) niet vloeibaar werd, is het op de zaterdag vóór de eerste zondag van mei, wanneer de vereniging van de relieken wordt gevierd, weer niet vloeibaar geworden. Het bloed werd dus al twee keer op rij niet vloeibaar.

Update: het werd een dag later dan normaal vloeibaar, in de late zondagnamiddag toen er bijna niemand in de kathedraal was, zo melden Italiaanse media.

Na de onthoofding van Bisschop Januarius in 305, verzamelde een vrouw zijn  bloed in een ampule en bewaarde het als een relikwie. Later kwam dit in bezit van de kathedraal van Napels. Sinds 1389 wordt het bloed van de H. Januarius drie keer per jaar vloeibaar. Dat gebeurt op de zaterdag vóór de eerste zondag van mei, op 19 september en 16 december.

Mgr. Vincenzo De Gregorio van Napels kondigde aan dat het bloed op 16 december 2020 gestold bleef, nadat hij het – met een mondmasker op – had bekeken. Op 12 december benoemde Bergoglio Mgr. Domenico Battaglia – enorm geprezen door de liberale media – tot de nieuwe Aartsbisschop van Napels. Gisteren weigerde het bloed ook in zijn handen vloeibaar te worden.

Wanneer het bloed gestold blijft, is dit veelal een slecht voorteken voor Napels of Italië. Zo werd het bloed niet vloeibaar in 1528, toen de pest de stad teisterde; in 1939 aan het begin van WOII, in 1943 tijdens de bezetting van Italië door de Nazi’s; in 1973 toen er een cholera-epidemie uitbrak en in 1980 aan de vooravond van een zware aardbeving.

Bron: Gloria News